به نقل از ایسنا؛ امیر مقدم در بازدید از طرحهای توسعهای منطقه آزاد اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت خدادادی و موقعیت ژئوپولیتیکی چابهار، این بندر میتواند به پایگاهی برای تبادلات ترانزیتی در کریدور تجاری شمال به جنوب تبدیل شود و نقطه اتصالی برای تجارت آسیای میانه و مرکزی باشد. در طول یک سال گذشته، روسیه با ۲.۷ میلیارد دلار بزرگترین سرمایهگذار در ایران بوده و در ۲ طرح نفتی سرمایهگذاری کرده است. با توجه به عزم جدی ایران و روسیه برای توسعه کریدور شمال-جنوب، سال پیشرو میتواند سال جهش اقتصادی و رونق برای این کریدور باشد. برای توسعه ارتباطات ایران و روسیه، محورهای مختلفی وجود دارد که بهترین آن در شرایط فعلی میتواند فعالسازی کریدور شمال-جنوب باشد.
امیر مقدم تصریح کرد: روسیه به دنبال ایجاد یک کریدور برای اتصال به بازارهای مهم مانند هند و شرق آسیا از طریق چابهار است. همچنین، تلاشهای روسیه برای اتصال بندر آستاراخان به چابهار از طریق انزلی را به منظور کوتاه کردن مسیر معمولی کانال سوئز برجسته کرده است. جنوب و شرق آسیا در ذهنیت چابهار حضور دارند. علاوه بر هند و روسیه و کشورهای آسیای میانه، کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به دنبال ورود به بازارهای کشورهای آسیای میانه از طریق چابهار هستند و تلاش میکنند از مزیتهای کریدور جنوب به شمال بهرهبرداری کنند. همچنین، ترکیه که در سالهای اخیر سرمایهگذاری عمدهای در کشورهای آفریقایی داشته است، نیز به دلیل نیاز به حضور در این منطقه و دسترسی مناسب به این بازارها، به چابهار توجه ویژهای داشته است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار اظهار کرد: در نهایت، کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا برای ورود به بازار روسیه و شرق اروپا، به طور ویژه بر روی مسیر ترانزیتی چابهار حساب باز کردهاند. تجار و تولیدکنندگان اروپایی نیز به منظور حضور در قلب بازار بزرگ آسیای شرقی و حتی جنوب آسیا، به یک هاب تولید، توزیع و ترانزیتی نیازمند هستند و چابهار میتواند این نقش را به عنوان یک هاب مرکزی برای آنها بازی کند.
وی گفت: یکی از شرکای تجاری ایران در توسعه بندر چابهار، چین است. چین که تمرکز خود را بر توسعه بندر گوادر پاکستان دارد، همچنین به چابهار و حضور ایران در چارچوب طرح یک کمربند-یک جاده توجه میکند. پهلوگیری کشتیهای اقیانوسپیما که به عنوان نخستین خط در بندرعباس تخلیه میشوند، همراه با خط کشتیرانی مستقیم از چین به چابهار و همچنین قرابت دیپلماتیک و اقتصادی دو کشور، احتمال سرمایهگذاری بیشتر چین در این بندر را تقویت کرده است. طبق گزارشهای منتشر شده، چین قصد ورود به ایران برای توسعه بنادر مکران را دارد و مذاکراتی در این زمینه نیز صورت گرفته است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بیان کرد: با تشکیل دولت سیزدهم و تلاش برای اجرای توافقنامه همکاری، سرمایهگذاری چین در پروژههای حمل و نقل دریایی، راهآهن و ساخت اسکله در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه اتصال بندر چابهار و جاسک به بندر گوادر پاکستان از طریق خط ریلی شرق به غرب، به عنوان یکی از مفاد توافقنامه ایران و چین، نشان دهنده تبدیل چابهار به ایستگاه ابتکاری طرح یک کمربند-یک جاده است. ادامه داد: کارشناسان معتقدند چین، به منظور کسب رتبه بزرگترین اقتصاد جهان در رقابت با آمریکا، به تسلط بر راههای ابریشمی توسط راههای حمل و نقل علاقهمند است.
وی بیان کرد: قرار گرفتن چابهار در محل تلاقی کریدورهای ترانزیتی جهان و واقع شدن در مسیر دسترسی به آبهای آزاد برای کشورهای محصور در خشکی مانند افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان، و داشتن عنوان چهارمین بندر مهم تجاری ایران از نظر مساحت و پسکرانه پس از بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره) و امیرآباد از جمله ویژگیهایی است که جذابیت سرمایهگذاری سایر کشورها را به خود جلب کرده است.
مقدم افزود: از طرفی، کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا برای ورود به بازار روسیه و شرق اروپا، توجه ویژهای به مسیر ترانزیتی دریایی چابهار داشته و در صورت تحقق این امر، زمینهای برای توسعه دریامحور فراهم خواهد شد.
کریدور جدید رقیب کانال سوئز میشود؟ به نظر کارشناسان، تأثیر بزرگ این کریدور، به ویژه بر مصر و به خصوص...
ظرفیت عملیاتی بندر سانتوس برزیل ۵۰ درصد افزایش مییابد به نقل از ترید ویندز، این پروژه قرار است تا سال...
گسترش فعالیتهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر خدماتی پارس به نقل از روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی...
احتمال پایان رکود فصلی نرخ اجاره یکساله کشتیهای کانتینری به نقل از hellenicshippingnews؛ به عقیده تحلیلگران Drewry اگرچه ممکن است...
شرکتهای نفتکش در انتظار بازار گرم در زمستان سرد اروپا به گزارش ترید ویندز؛ شرکتهای نفتکش در سه ماهه سوم...
مصوبه جدید وزارت صمت : لیست کالاهایی که از این پس ، صرفا با محل تامین ارزهای «از محل صادرات...