logo anildarya

برنامه‌های پنج ساله هوشمند سازی بنادر جهان

برنامه‌های پنج ساله هوشمند سازی بنادر جهان
644
25 جولای 2023

برنامه‌های پنج ساله هوشمندسازی بنادر جهان

مؤسسه Research Port 360 به تازگی با همکاری انجمن جهانی بنادر، اقدام به تنظیم گزارش پژوهشی جامع در ۱۰۰ صفحه نموده است. این گزارش با هدف بررسی فعالیت‌های مربوط به بازار‌های بنادر هوشمند در بازه زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ میلادی تهیه شده است و به منظور استفاده در دستورکار کلیه بنادر جهان قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش پژوهشی، مسائل مختلفی مرتبط با بازار‌های بنادر هوشمند جهانی در دوره زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ میلادی شناسایی و تجزیه و تحلیل شده‌اند. موارد مورد بررسی شامل رقابت در بازار، تجهیزات بازرسی به آخرین فناوری‌ها و چشم‌انداز آینده بنادر می‌باشد و نقاط ضعف و قوت این صنعت به‌طور جامع مورد بررسی قرار گرفته است.

اهمیت این گزارش در این است که مطالب و اطلاعات آن می‌تواند به عنوان مبنا و راهنمایی برای تهیه یک برنامه جامع و استاندارد در حوزه هوشمندسازی بنادر مورد توجه دست‌اندرکاران صنعت این حوزه قرار گیرد. به‌وسیله تحلیل‌ها و بررسی‌های انجام شده در این گزارش، زنجیره پویایی بازار صنعت بنادر هوشمند جهانی در بازه زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ میلادی به خوبی مورد بررسی قرار گرفته و یک نمای کلی از نحوه هوشمندسازی بنادر ارائه شده است.

تأثیر پذیری از کووید ۱۹ و جنگ اوکراین

این گزارش با نگاهی به بازار‌های نوظهور صنعت حمل و نقل دریایی پس از تأثیر‌پذیری کووید-۱۹ تدوین شده است و به‌طور جامع، وضعیت رقابتی و ادغام بنادر در یک محدوده منطقه‌ای را ارائه می‌دهد.

برای تهیه این گزارش، نظرخواهی از بازیگران صنعت بندری، سرمایه‌گذاران، محققان، مشاوران، استراتژیست‌های تجاری و همه افرادی که به نوعی در صنعت بنادر هوشمند سهم دارند یا قصد ورود به این بازار را دارند طی سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ صورت گرفته است و برنامه‌ای جامع برای این دوره‌ها در نظر گرفته شده است.

در این گزارش پژوهشی آمده است که با استفاده از اینترنت اشیاء، بلاک چین، فرایند‌های اتوماتیک و هوش مصنوعی از یک سو و اتوماسیون ترمینال‌ها و زیرساخت‌های بندری از سوی دیگر، بازار بنادر هوشمند از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۸ مورد توجه قرار گرفته و نتایج خوبی نیز حاصل شده است. بنادر آمریکا، اروپا، چین، ژاپن، هندوستان، جنوب شرقی آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا، بنادری هستند که قرار است در دوره ۶ ساله ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ به استاندارد‌های هوشمند‌سازی کامل دست یابند.

در این گزارش پژوهشی به‌طور کامل به تأثیر کووید-۱۹ و جنگ روسیه و اوکراین بر بازار بنادر هوشمند پرداخته شده است و اثرات عمیق این رویداد‌ها بر نحوه شکل‌گیری و عملکرد بنادر هوشمند مورد بررسی و تأمل قرار گرفته‌اند.

با توجه به این تحلیل و تأمل، تأثیر کووید-۱۹ بر بنادر هوشمند به عنوان بدترین تأثیر طی دو سال گذشته توسط تحلیلگران و کارشناسان همه‌گیری مورد بررسی قرار گرفته و باعث کاهش گردش مالی در این بازارها شده است. برخی بنادر به دلیل اثرات این بحران، فعالیت‌های برخط خود را افزایش داده‌اند، اما برخی دیگر به دلیل صدمات وارده از کووید-۱۹، توانسته‌اند در تحقق برخی از فناوری‌ها پیشرفت کنند.

همچنین، در این گزارش پژوهشی، برای دستیابی به رقابت سالم و تجهیز بنادر کوچک، متوسط و بزرگ به هوشمندسازی کامل و ضرورت توسعه بالقوه آن‌ها، فهرستی از بازیگران کلیدی در صنعت بنادر هوشمند ارائه شده است.

رهبران کلیدی خط مقدم بنادر

در این گزارش، رهبران کلیدی بنادر هلدینگ، کارشناسان صنعت، کارکنان با تجربه در خط مقدم بنادر، مدیران حمل و نقل دریایی، مدیران عامل بنادر و مدیران بازاریابی به عنوان کاربران اصلی که نقش مهمی در شکل‌گیری بنادر هوشمند دارند، معرفی شده‌اند.

همچنین، الزامات شناخت تهدید‌ها و فرصت‌های بازار صنعت بنادر هوشمند بحث و بررسی شده‌اند تا استراتژی‌های بازار به درستی تدوین شوند. به‌همین دلیل، دست‌اندرکاران و کارشناسان باید برای تحقق برنامه‌های پیش‌بینی شده، به‌سرعت به اقدام انجام پردازند، زیرا زمان و فضای کافی برای رقابت در بازار وجود دارد.

حالا باید مورد بررسی قرار دهیم که برای دست‌یابی به اهداف و برنامه‌هایی که از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ برای بنادر هوشمند تدوین شده‌اند، چه مشکلاتی و در چه مناطقی از جهان ممکن است به‌وجود آید.

بنادری که باید بیشتر تلاش کنند

بدون شک، اتفاقاتی که تاکنون رخ داده‌اند، باعث شده که بنادر اروپایی مانند بنادر آلمان، انگلیس، فرانسه، هلند، بلژیک، ایتالیا، روسیه و ترکیه به اقدامات اساسی در زمینه هوشمند‌سازی بنادر بپردازند.

در مرحله بعد، کشورهای آسیا و اقیانوسیه مانند چین، ژاپن، کره‌جنوبی، هند، استرالیا، اندونزی، تایلند، مالزی و ویتنام قرار دارند که در برخی از آن‌ها مانند چین، ژاپن، کره، استرالیا و حتی هندوستان، بخش اعظم فعالیت‌های مربوط به بنادر هوشمند به انجام رسیده است، اما در کشورهایی مانند اندونزی، تایلند، فیلیپین، ویتنام و مالزی نیاز به فعالیت‌های بیشتری وجود دارد.

در منطقه آمریکای جنوبی؛ برزیل، آرژانتین و کلمبیا قرار دارند و در این کشورها نیز فعالیت‌های هوشمند‌سازی شکل گرفته و در بسیاری از مواقع با موفقیت همراه بوده است، اما نمی‌توان فعالیت‌های انجام شده در زمینه هوشمند‌سازی برزیل را با کلمبیا مقایسه کرد. بدین ترتیب، در بنادر کلمبیا باید فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد.

در بخش خاورمیانه و آفریقا، عربستان سعودی، امارات، مصر، نیجریه و آفریقای جنوبی قرار دارند و در این کشورها نیز امارات فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه بنادر هوشمند انجام داده است و سایر کشورها نیز باید با توجه به تجربیات امارات، فعالیت‌های بیشتری در زمینه هوشمند‌سازی بنادر خود را انجام دهند.

منبع: شبکه اطلاع رسانی مستقل جامعه دریایی

مطالب مرتبط
کاهش ۲۷ درصدی حوادث دریایی در نیمه اول ۲۰۲۴ 21 آگوست 2024

کاهش ۲۷ درصدی حوادث دریایی در نیمه اول ۲۰۲۴

کاهش ۲۷ درصدی حوادث دریایی در نیمه اول ۲۰۲۴ به نقل از Safety4Sea؛ بر‌اساس گزارش تحلیلی منتشرشده از سوی مرکز...

اخبار بیشتر بخوانید
جابه‌جایی ۲۷۶ میلیون کانتینر در سال ۲۰۲۴ 27 ژانویه 2025

جابه‌جایی ۲۷۶ میلیون کانتینر در سال ۲۰۲۴

بنادر چین در اوج؛ جابه‌جایی ۲۷۶ میلیون کانتینر در سال ۲۰۲۴ به نقل از سایت ترید ویندز، پنج بندر برتر...

اخبار بیشتر بخوانید
سفارش اولین نفتکش غول‌پیکر با سوخت متانول 3 سپتامبر 2023

سفارش اولین نفتکش غول‌پیکر با سوخت متانول

اولین نفتکش غول‌پیکر با سوخت متانول توسط چین سفارش داده شد با استناد به منابع ترید ویندز اعلام کرده است...

اخبار بیشتر بخوانید
به آب انداختن کشتی کانتینربر یخچالی کشتیرانی در دریای خزر 8 نوامبر 2023

به آب انداختن کشتی کانتینربر یخچالی کشتیرانی در دریای خزر

کشتی کانتینربر یخچالی کشتیرانی دریای خزر به آب انداخته شد بر اساس اطلاعیه‌ای که از سوی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی...

اخبار بیشتر بخوانید
نقش سرمایه گذاری دولتی در قدرت‌ یابی بنادر چین 21 می 2023

نقش سرمایه گذاری دولتی در قدرت‌ یابی بنادر چین

بنادر چین پیشرو در جهان رشد اقتصادی چین در سطح جهانی اساساً به دلیل افزایش صادرات در دهه‌های اخیر رخ...

اخبار بیشتر بخوانید
خطر کشتیرانی تجاری در دریای خزر به دلیل کاهش سطح آب 30 نوامبر 2023

خطر کشتیرانی تجاری در دریای خزر به دلیل کاهش سطح آب

به خطر افتادن کشتیرانی تجاری در دریای خزر در پی کاهش کم سابقه سطح آب بانک جهانی درباره کاهش سطح...

اخبار بیشتر بخوانید