متصدیان حمل و نقل، مسئول حمل بار از مکانی به مکان دیگر هستند. این امر میتواند توسط یک فرد یا یک شرکت باشد که کالا را از طریق زمین، هوا و آب حمل میکند. کریرها معمولاً اقلامی را حمل میکنند که ابعاد و وزن استاندارد آنها بیشتر باشد. در واقع شرکتهای کریر (Carrier) خودشان دارای وسایل حمل و نقلی بوده و با شخص یا شرکت فرستنده کالا قرارداد امضا میکنند. بنابراین مسئولیت همه چیز برعهده این شرکتها خواهد بود. بنابراین شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانی و حمل و نقل جادهای، نوعی کریر محسوب میشوند.
کریرها حامل بخش بسیار مهمی از زنجیره تامین هستند که تولیدکنندگان را به مراکز توزیع و محصولات شرکتها را به مشتریان متصل میکند. بسته به نوع حاملی که برای اتصال زنجیره تامین خود انتخاب میکنید، میتوانید از مزایای خاصی که هر شرکت ارائه میدهد مانند خدمات تخصصی یا نرخهای قابل مذاکره بهرهمند شوید.
یک شرکت کریر اطمینان حاصل میکند که محموله شما در کمترین زمان و مقرونبهصرفهترین مسیر ممکن با خیال راحت به مقصد منتقل شود. روشهای حملونقل زیادی وجود دارد که حاملها در آنها فعالیت میکنند، از جمله: حمل و نقل دریایی، هوایی، ریلی یا جادهای. اگرچه روشهای حمل و نقل زیادی برای انتخاب وجود دارد، اما هر کسبوکاری نیازی به استفاده از تمامی آنها را ندارد.
فورواردر (Forwarder) شرکتی است که به مشاغل و افراد کمک میکند تا حمل و نقل کالاهای خود را ترتیب دهند. درواقع فورواردر رابط میان خریدار و شرکتهای کریر است در برخی موارد، یک فورواردر ممکن است خود به عنوان کریر عمل کند یا ممکن است از یک شرکت کریر ثالث استفاده کند. وظیفه ی اصلی شرکت فورواردر برنامهریزی برای حمل و نقل مرسوله است. شرکتهای فورواردر اغلب خودشان کشتی، ماشین، کارگر یا راننده ندارند بلکه به عنوان واسطه شناخته میشوند و کار هماهنگی را انجام میدهند. فورواردرها در مقابل شرکتهای “کریر” هستند که خودشان مالک کشتی، هواپیما و ماشین هستند و رانندگان و کارگران در استخدام آنها هستند.
فورواردرها، هم با فرستنده بار قرارداد میبندند و هم با کریرها قراردادهای سالیانه امضا میکنند.
شرکت بین المللی آنیل دریا یک فورواردر مطمئن برای واردات یا صادرات مرسولات شما از/به هر نقطه جهان میباشد.
همانند کریر؛ خدمات فورواردر را هم میتوانیم به 4 دسته خدماتی تقسیمبندی کنیم: فورواردر هوایی، زمینی، دریایی و ریلی.
وظایف فورواردرها با شرکتهای کریر متفاوت است. درواقع میتوان گفت که تفاوت کریر و فورواردر در همین وظایف است. بهطورکلی، شرکتهای فورواردر مسئولیتهای زیر را برعهده میگیرند:
هر دوی این شرکتها در زمینه حمل و نقل بار از یک کشور به کشور دیگر فعالیت میکنند، اما حوزه مسئولیتهای آنان تا حدودی با یکدیگر متفاوت است.
شرکت کریر وظیفه حمل و نقل فیزیکی کالا را برعهده دارد و خودش صاحب کشتی، کامیون و … است؛ در حالیکه شرکت فورواردر از طریق همکاری با شرکتهای کریر خدمات واردات و صادرات را ارائه میدهد.
فورواردر شخص یا شرکتی است که در مقابل دستمزد، تشریفات حمل و نقل کالا از یک کشور به کشور دیگر را فراهم میکند اما مسئولیت حمل کالا بر عهده او نیست و به صورت یک واسطه حرفهای میان فرستنده یا گیرنده کالا از یک سو، و متصدی باربری از سوی دیگر عمل مینماید.
شاید با خود فکر کنید حمل و نقل بینالمللی کالا با کریرها که خود صاحبان وسایل حمل و نقل هستند هزینه کمتری نسبت به فورواردرها دارد، ولی این طور نیست زیرا مشتریان اصلی کریرها درواقع فورواردرها هستند و قیمتهایی که فورواردرها به دلیل داشتن حجم قابل توجهی محموله به صورت مرتب در یک مسیر از کریرها دریافت میکنند، پایینتر از قیمتی است که کریرها به بازرگانان به صورت مستقیم اعلام میکنند؛ همچنین فورواردرها، خدمات متنوعتر و وسیعتری نسبت به دامنه عمل کریرها انجام میدهند.
بارنامه چیست؟ بارنامه (BL یا BoL) یک سند قانونی است که توسط یک شرکت حمل و نقل (کریر) برای یک...
هواپیماهای تمام بار هواپیماهای تمام بار بخش مهمی از سیستم حمل و نقل مدرن هستند که کالاها و مواد را...
حمل و نقل هوایی چیست؟ یکی از ارکان اصلی واردات و صادرات، حمل بار به مقصد است. یکی از راهها،...
به نام خدا مديران محترم شركت های كشتيرانی، نماينده كشتيرانی ،خدمات بندری و … موضوع: لزوم درج صحيح تمام مفاد...
ترم حمل دریایی ترم حمل “Full Liner Term” یا “Liner Terms” اصطلاحاتی در زمینه حمل و نقل دریایی است که...
تفاوت فریت بار با کارگو فریت بار و کارگو هردو جزو اصطلاحاتی هستند که در حمل و نقل هوایی استفاده...