logo anildarya

تفاوت فریت بار با کارگو چیست؟

تفاوت فریت بار با کارگو چیست؟
1312
11 مارس 2023

تفاوت فریت بار با کارگو

فریت بار و کارگو هردو جزو اصطلاحاتی هستند که در حمل و نقل هوایی استفاده می‌شوند و برای افرادی که به تازگی وارد صنعت حمل و نقل می‌شوند کمی مبهم است زیرا تفاوت‌هایی بین این دو اصطلاح وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به توضیح آن بپردازیم.

فریت بار چیست؟

در گذشته بیشتر از فریت (Freight) برای حمل محموله از طریق حمل‌و‌نقل جاده‌ای و یا ریلی استفاده می‌شده درنتیجه اصطلاحاتی نظیر قطار باری و یا کامیون باری متداول است. اما با گذشت زمان و روی کار آمدن هواپیماها از فریت در حمل و نقل هوایی نیز استفاده شد و اصطلاح فریت بار به وجود آمد و باتوجه به زمان ارسال سریعی که حمل بار از طریق هواپیما دارد و از نظر جغرافیایی گسترده‌تر است فریت بار بیشتر در حمل هوایی صورت گرفت.
استفاده از فریت بار برای کسانی که قصد مهاجرت دارند گزینه بسیار مناسبی است زیرا بارشان زودتر و قبل از خودشان به کشور مقصد ارسال می‌شود و هزینه بسیار پایین‌تری نسبت که اضافه‌بار و کارگو دارد. قالب ارسال فریت بار برای مقاصد شخصی است و از آن برای مقاصد تجاری استفاده نمی‌شود.

مزایا و معایب فریت بار

فریت بار نیز مثل تمامی حمل و نقل‌ها دارای مزایا و معایبی است؛ اگر بزرگترین معایبی که فریت بار دارد محدودیت در ارسال برخی از کالاها نظیر عطر و ادکلن، شامپو و مواد آرایشی، ترشیجات، اشیای عتیقه و … اشاره کرد اما فریت بار مزایای فراوانی دارد که شامل موارد زیر است:

مزایای فریت بار

سریع‌ترین روش حمل

باتوجه به اینکه حمل هوایی جزو سریع‌ترین حمل و نقل‌ها به‌حساب می‌آید درنتیجه با فریت بار می‌توانید در زمانتان صرفه جویی کنید. به‌طور میانگین ۳ تا 7 روز زمان لازم است تا بارتان به مقصد برسد که البته این مدت زمان تحت تاثیر عواملی نظیر فاصله مبداء تا مقصد، تعداد توقف هواپیما و … ممکن است کم یا زیاد شود.

مقرون به صرفه

اگر بخواهیم فریت بار را با اضافه بار مقایسه کنیم مشاهده می‌کنید که فریت بار به مراتب هزینه کمتری نسبت به اضافه بار دارد. چنانچه تمایل دارید با انواع باربری هوایی آشنا شوید کلیک کنید.

زمان‌بندی دقیق

باتوجه به اینکه شرکت‌های هواپیمایی برنامه‌ریزی دقیق‌تری نسبت به سایر خطوط حمل و نقل دارند درنتیجه زمان ورود و خروج بار بسیار قابل اعتماد و استناد کردن است. درنتیجه شما به راحتی می‌توانید برای زمان ورود بارتان به مقصد برنامه‌ریزی کنید.

گستردگی جغرافیایی

باتوجه به اینکه شرکت‌ها و خطوط هواپیمایی کل جهان را پوشش می‌دهند شما می‌توانید محموله‌تان را تقریباً به هر نقطه جهان ارسال کنید.

حق بیمه اندک

باتوجه به کوتاه بودن زمان پرواز حق بیمه محموله نسبت به سایر حمل‌ها نظیر حمل و نقل دریایی بسیار کم‌تر است.

امنیت بالا

کنترل بسیار دقیق فرودگاه‌ها باعث می‌شود سرقت کمتر اتفاق بیفتد؛ همچنین شما به راحنی می‌توانید بارتان را ردیابی کنید.

عدم نیاز به انبار

به دلیل زمانبندی دقیق و سرعت ارسال بالا نیازی به اجاره انبار نمی‌باشد.

هزینه فریت بار چقدر است؟

عوامل زیادی نظیر نوع ایرلاین، مشخصات باری که قصد ارسال آن را دارید و فاصله مبدا تا مقصد در محاسبه هزینه فریت بار تاثیرگذار است. در مشخصات باری شما باید دو وزن را درنظر بگیرید. اولی وزن جرمی بار است که با استفاده از باسکول (ترازو) مشخص می‌شود و دیگری وزن حجمی است که از طریق فرمول زیر محاسبه می‌شود:

فرمول وزن حجمی

مراحل انجام فریت بار

کارگو چیست؟

به طور کلی محموله‌هایی که وزن و ابعاد بزرگتری دارند و برای مقاصد تجاری با کشتی و یا هواپیماهای باری غول پیکر حمل و ارسال می‌شوند و دارای بارنامه هستند کارگو گفته می‌شود. هواپیمایی که برای کارگو مورد استفاده قرار می‌گیرند هواپیماهای تجاری بزرگ مانند آنتونوف 225 و بلوگا و بدون مسافر هستند. برای آشنایی بیشتر با انواع هواپیماهای باربری کلیک کنید.

هزینه کارگو چقدر است؟

قطعاً نمی‌توان برای کارگو مانند سایر حمل‌ها هزینه مشخصی تعیین کرد اما به‌طور کلی عوامل زیر در هزینه کارگو تاثیرگذار هستند:

تفاوت کارگو و فریت بار

– محموله‌هایی که ماهیت تجاری دارند و با هواپیماهای باری حمل می‌شوند کارگو و محموله‌های مسافری و شخصی که توسط هواپیما مسافربری حمل می‌شوند فریت گفته می‌شود.

– برای فریت بار نیاز به انجام مراحل صادراتی نیست.

– هزینه فریت بار نسبت به کارگو بسیار پایین‌تر است.

مطالب مرتبط
حمل به روش گروپاژ چیست؟ 27 فوریه 2023

حمل به روش گروپاژ چیست؟

گروپاژ چیست؟ به طور کلی 2 نوع محموله برای حمل و نقل وجود دارد. اولی ارسال کالا به صورت یک...

مقالات بیشتر بخوانید
همه چیز درباره کشتی‌های تانکری (نفتکش) 4 می 2023

همه چیز درباره کشتی‌های تانکری (نفتکش)

تانکر چیست؟ تانکر ها (نفتکش‌ها) به عنوان حامل محموله‌های مایع، نقش مهمی در حمل‌و‌نقل انرژی جهان دارند. در این راستا،...

مقالات بیشتر بخوانید
سرویس درب به درب (Door to Door) چیست؟ 25 فوریه 2023

سرویس درب به درب (Door to Door) چیست؟

سرویس درب به درب (Door to Door) سرویس درب به درب (Door to Door) که قالباً در حمل و نقل...

مقالات بیشتر بخوانید
سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی 4 سپتامبر 2023

سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی

سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی سوخت‌هایی که در کشتی‌ها استفاده می‌شوند، تاریخچه‌ای طولانی دارند که به دوران‌های مختلف...

مقالات بیشتر بخوانید
آشنایی با وظایف بارفرابر 21 نوامبر 2023

آشنایی با وظایف بارفرابر

وظایف بارفرابر همان‌طور که گفته شد بارفرابر طراح و هماهنگ کننده و به قولی معمار حمل‌و‌نقل است. اهم کارهایی که...

مقالات بیشتر بخوانید
استفاده از سوخت‌ های مایع در حمل و نقل دریایی 4 سپتامبر 2023

استفاده از سوخت‌ های مایع در حمل و نقل دریایی

استفاده از سوخت‌ های مایع در حمل و نقل دریایی استفاده از سوخت‌های مایع در حمل و نقل دریایی یکی...

مقالات بیشتر بخوانید