در دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی که پس از ۶ سال وقفه و با ریاست رئیس جمهور برگزار شد، سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی در حوزه صنایع و حمل و نقل دریایی در سالهای اخیر انجام شده است، اما همچنان عقبماندگیهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که نیازمند تلاش برای جبران آنها و دستیابی به سطح مطلوب کار و جهش میباشد.
رئیس جمهور شرط موفقیت این شورا را در ماموریتهای محوله، پیگیری مجدانه مصوبات از سوی دبیرخانه آن عنوان کرد و بر ضرورت همگرایی و همراهی دستگاههای مربوطه در این زمینه تأکید نمود. در این جلسه، پس از گزارش دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی درباره ظرفیتها و پیشرفتهای حاصل شده در حوزه دریایی، نیازمندیها و ضرورتهای اساسی برای پیشرفت حمل و نقل دریایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با توجه به گزارش دبیرخانه شورا، با در نظر گرفتن ظرفیت ۱۹۰ هزار کیلومتر مربعی آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت اسمی ۲۵۰ میلیون تن برای بنادر تجاری و ظرفیت جابهجایی ۲۵ میلیون نفر در حمل و نقل دریایی، سهم کشورمان در سال ۲۰۲۱ و در مقایسه با سایر کشورها، در حمل و نقل دریایی ۳۱ درصد، در صنایع دریایی ۳۷ درصد، در شیلات و آبزیان ۱۹ درصد، گردشگری ۴ درصد و خدمات بندری ۹ درصد بوده است.
در این جلسه، همچنین ۸ مصوبه به تصویب اعضا رسید. این مصوبات شامل موارد زیر میباشد:
هنگ کنگ به یک مرکز دریایی سبز تبدیل میشود به نقل از ترید ویندز، هیئت توسعه بندر و دریانوردی هنگ...
اهدای کانتینر برای اسکان موقت زلزلهزدگان در ترکیه و سوریه به گزارش آفشور انرژی؛ شرکت حملونقل کانتینری مرسک حدود هزار...
رقابت بنادر اتحادیه اروپا برای دستیابی به سوخت سبز خبرگزاری بلومبرگ در یک گزارش تحلیلی به بررسی تلاشهای بنادر اروپایی...
افزایش ۳۹ درصدی زمان ترانزیت کالا بر اثر بحران دریای سرخ از آسیا به اروپا مؤسسه Sea-Intelligence در گزارشی تحقیقی...
ساخت بزرگترین کشتی حمل خودرو توسط چین به نقل ازhellenicshippingnews؛ این کشتی که تائیدیه آن از سوی موسسه DNV دریافت...
افزایش ظرفیت کانتینری بندر شهیدرجایی به ۸ میلیون TEU با تکمیل فاز ۳ حسین عباسنژاد در گفتوگو با پایگاه اطلاع...