در دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی که پس از ۶ سال وقفه و با ریاست رئیس جمهور برگزار شد، سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی در حوزه صنایع و حمل و نقل دریایی در سالهای اخیر انجام شده است، اما همچنان عقبماندگیهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که نیازمند تلاش برای جبران آنها و دستیابی به سطح مطلوب کار و جهش میباشد.
رئیس جمهور شرط موفقیت این شورا را در ماموریتهای محوله، پیگیری مجدانه مصوبات از سوی دبیرخانه آن عنوان کرد و بر ضرورت همگرایی و همراهی دستگاههای مربوطه در این زمینه تأکید نمود. در این جلسه، پس از گزارش دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی درباره ظرفیتها و پیشرفتهای حاصل شده در حوزه دریایی، نیازمندیها و ضرورتهای اساسی برای پیشرفت حمل و نقل دریایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با توجه به گزارش دبیرخانه شورا، با در نظر گرفتن ظرفیت ۱۹۰ هزار کیلومتر مربعی آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت اسمی ۲۵۰ میلیون تن برای بنادر تجاری و ظرفیت جابهجایی ۲۵ میلیون نفر در حمل و نقل دریایی، سهم کشورمان در سال ۲۰۲۱ و در مقایسه با سایر کشورها، در حمل و نقل دریایی ۳۱ درصد، در صنایع دریایی ۳۷ درصد، در شیلات و آبزیان ۱۹ درصد، گردشگری ۴ درصد و خدمات بندری ۹ درصد بوده است.
در این جلسه، همچنین ۸ مصوبه به تصویب اعضا رسید. این مصوبات شامل موارد زیر میباشد:
بازار داغ خرید و فروش کشتیهای دست دوم فله و نفتکش در ماه مارس ۲۰۲۳ به گزارش گروه بینالملل مانا،...
چین در رأس تجارت دریایی زغال سنگ به نقل از سایت مؤسسه بیمکو، حجم محمولههای زغال سنگ تخلیه شده در...
شاخص بالتیک پس از دو ماه برای کشتیهای فله خشک منفی شد با استناد به گزارش marinelink، شاخص کلی بورس...
تأثیر منفی خشکسالی بر تردد کشتیها در کانال پاناما به گزارش سایت Splash، اداره کانال پاناما در بیانیهای اعلام کرده...
تاکید ایران و عمان بر ارتباط مستقیم بین بنادر دو کشور بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، در جریان...
برگزاری گردهمایی اعضای IMO برای تسریع در کربنزدایی سیمون بنت، معاون دبیرکل اتاق بینالمللی کشتیرانی (ICS)، با اشاره به ضرورت...