یکی از ارکان اصلی واردات و صادرات، حمل بار به مقصد است. یکی از راهها، حمل و نقل هوایی است. به حمل و نقل کالا از طریق شرکت هواپیمایی که توسط هواپیما انجام میشود حمل و نقل هوایی گفته میشود. حمل و نقل هوایی راهحل ایدهآلی برای انتقال سریع و ایمن بار در سراسر جهان است. اما میتواند هزینه بیشتری نسبت به سایر روشها نظیر حمل و نقل دریایی داشته باشد. این شیوه حمل و نقل برای تضمین یک زنجیره تامین کارآمد بسیار مهم است. حمل و نقل هوایی معمولاً مواردی مانند کالاهای بسته بندی شده مصرفی (CPG)، پوشاک، لوازم پزشکی، تجهیزات و بسیاری از کالاهای دیگر را حمل میکند.
یکی از ویژگیهایی که حمل و نقل هوایی را از سایر روشهای حمل و نقل متمایز میکند، زمان ترانزیت است؛ به طور مثال حمل بار از چین به اروپا بسته به خدمات انتخابی میتواند از 3 تا حدود 7 روز به طول بینجامد و میانگین آن 5 روز کاری است. درحالی که در حمل و نقل دریایی این مورد حدود یک ماه طول میکشد. با توجه به اینکه در زمان صرفهجویی میشود اما هزینههای نسبتاً بالایی دارد که در ادامه و مزایا و معایب آن بیشتر میپردازیم.
اولین پرواز باری هوایی که تا به حال انجام شد در سال 1910 بود. این پرواز 91 کیلوگرم (200 پوند) ابریشم را از دیتون به کلمبوس، مسافتی در حدود 200 کیلومتر (125 مایل) حمل کرد.
اولین پرواز رسمی پست هوایی جهان با هواپیما در 18 فوریه 1911 انجام شد. این اولین پرواز پست هوایی که توسط Henri Pequet هدایت شد و در آن 6500 نامه حمل شد. هواپیمای مورد استفاده یک هواپیمای دوبال هامبر-سومر با حدود پنجاه اسب بخار (37 کیلووات) بود و سفر را در 13 دقیقه انجام داد.
در اوایل دهه 20، محمولههای هوایی به سرعت توسعه یافت زیرا بسیاری از کارآفرینان متوجه شدند که هواپیماها میتوانند محمولههای با ارزش بالا و حجم کم را بسیار سریعتر از شرکتهای راه آهن و کشتیرانی جابهجا کنند. اولین پرواز برنامهریزی شده از لندن به پاریس در سال 1919 تنها یک مسافر داشت، اما در آن چرم برای یک تولید کننده کفش و خروس برای یک رستوران حمل شد.
اگرچه از دهه 1920 چند تلاش برای سازماندهی خطوط حمل و نقل هوایی انجام شد، اما اولین خطوط هوایی تجاری که هواپیمای باری بودند بعد از جنگ جهانی دوم ظاهر شدند. در سال 1945، در کنفرانسی در هاوانا، 57 شرکت هواپیمایی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی را تشکیل دادند.
اگرچه ترافیک حمل و نقل به طور متوسط توسعه یافت و تا اواسط دهه 1950 به تنها 800هزار تن در سراسر جهان رسید. در سال 1968، بوئینگ 747 چهار موتوره را به بازار عرضه کرد که اولین هواپیمای پهن پیکر بود. 747 اولین هواپیمایی بود که قادر به حمل پالتهای کامل در انبار بار بود و صنعت بار هوایی را متحول کرد.
باربری به عنوان یک ستون مستحکم در صنعت در دهه 1990 ظهور کرد. در سال 1992، فدرال اکسپرس نرم افزاری را بر روی دیسکهای کامپیوتری برای هزاران مشتری ارسال کرد و به آنها اجازه داد محمولههای خود را ردیابی کنند.
ظهور اینترنت در سالهای بعد به افزایش قابلیت اطمینان و دسترسی به صنعت حمل و نقل هوایی کمک کرد. اکثر خطوط هوایی اکنون وضعیت پرواز و گزینه های رزرو و ردیابی را به مشتریان خود ارائه میدهند. یک کارشناس صنعت تخمین می زند که 15-20 تن محموله هوایی ارزش 30-40 صندلی مسافر را از نظر اقتصادی دارد، در صورتی که هر دو در هواپیماهای مسافربری باشند.
بزرگترین هواپیمای باری در سراسر جهان Antonov An-225 با ظرفیت بارگیری 250000 کیلوگرم (یا 1100 متر مکعب) است.
هنگ کنگ شلوغترین فرودگاه بین المللی بار هوایی در سراسر جهان است. 4.8 میلیون تن در سال 2019 در آن جابهجا شد (حدود 9 درصد از میانگین جهانی محموله هوایی در سال).
تقریباً همه چیز میتواند با هواپیما به مقصد برسد: اسناد، بستهها، حیوانات، ماشینها و موارد دیگر. حمل و نقل هوایی هر روز حجم زیادی از محمولههای سنگین را جابهجا میکند. در سال 2021، خطوط هوایی تجاری بیش از 66 میلیون تن بار را در سراسر جهان حمل کردند. بسته به بودجه و بار شما، گزینه های مختلف حمل و نقل هوایی در دسترس هستند. محمولههای هوایی را میتوان به 2 نوع دستهبندی نمود:
محمولههای عمومی اقلامی هستند که در دستههای ویژه بار قرار نمیگیرند و در حین حمل و نقل هوایی نیازی به اقدامات احتیاطی اضافی یا جابهجایی خاصی ندارند. این نوع اقلام عبارتند از: بارهای خرده و بیشتر کالاهای مصرفی (به استثنای تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ)، کالاهای خشک، سخت افزار، منسوجات و … . به اشیاء معمولی و روزمره خود فکر کنید. اکثر آنها بار عمومی حساب میشوند. قیمت حمل و نقل هوایی بارهای عمومی پایینتر از سرویس باربری ویژه است اما زمان حمل آن ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.
محمولههای ویژه کالاهایی هستند که به دلیل ماهیت، وزن، ابعاد و یا ارزش، ممکن است دارای الزامات خاصی از جمله بستهبندی، برچسب زدن، مستندات و جابهجایی از طریق زنجیره حمل و نقل باشند. حمل و نقل این کالاها از طریق مقررات خاصی انجام میشود که هنگام تهیه، عرضه، پذیرش و جابهجایی این محموله باید رعایت شود. این اقلام عبارتند از: کالاهای خطرناک، حیوانات زنده، محمولههای فاسد شدنی، محمولههای مرطوب، محصولات حساس به زمان و دما. قیمت حمل این کالاها بیشتر از بارهای عمومی است.
باتوجه به شرکت حمل و نقل هوایی شما، روشهای مختلفی برای حمل هوایی وجود دارد. با این حال، روش کلی آن به صورت زیر است:
باتوجه به سیاستهای حمل، نوع محموله و زمان انواع مختلفی روش حمل و نقل هوایی وجود دارد که به توضیح آن میپردازیم:
محمولههای مختلف از شرکتها و اشخاص مختلف در یک پرواز قرار میگیرند. این روش مقرونبه صرفهترین است، اما ممکن است زمان حمل و نقل را چندین روز افزایش دهد (به دلیل انتظار برای جمع آوری تعداد لازم محموله).
قطعاً پرهزینهترین و کمطرفدارترین شکل در میان شرکتهای کوچک است که در آن، کل هواپیما برای حمل یک محموله خاص چارتر میشود و شما باید هزینه سفر رفت و برگشت را بهطور کامل پرداخت کنید.
شرکت بین المللی آنیل دریا به عنوان یک شرکت فورواردر، راه حلهای کاملی را در زمینه خدمات دریایی، هوایی، دریایی و هوایی، با ادغام در تمام مسیرهای تجاری اصلی ارائه میدهد.
بر اساس کاربرد هواپیماهای باری میتوان آنها را به چهار نوع کلی تقسیم کرد و هر نوع هواپیمای باری دارای قابلیتها و ویژگیهای منحصربهفردی است که آن را برای حمل و نقل انواع مختلف بار مناسب میکند.
هواپیمای تمام بار: هواپیماهای تمام بار هواپیماهایی هستند که فقط برای حمل بار استفاده میشوند.
هواپیمای ترکیبی: هواپیماهای ترکیبی هواپیماهایی هستند که میتوانند هم مسافر و هم بار را جابهجا کنند.
هواپیمای قابل تبدیل: هواپیماهای قابل تبدیل هواپیماهایی هستند که میتوانند از یک هواپیمای تمام بار به یک هواپیمای ترکیبی تبدیل شوند.
هواپیمای مسافربری: هواپیماهای مسافربری، هواپیماهایی هستند که فقط برای جابهجایی مسافران طراحی شدهاند، نه بار.
هواپیماهای مورد استفاده در حمل و نقل هوایی میتوانند با سرعت بسیار بالا حرکت کنند و همین امر حمل و نقل هوایی را به سریعترین حالت حمل و نقل تبدیل میکند.
یکی دیگر از مزایای حمل و نقل هوایی، ارائه دسترسی است که سایر روشهای حمل و نقل نمیتوانند به آن دست یابند. تنها وسیله حمل و نقلی که نیازی به ارتباط مستقیم بین دو مکان ندارد، حمل و نقل هوایی است. این به این دلیل است که تحت تأثیر موانع فیزیکی قرار نمیگیرد. علاوهبراین، حمل و نقل هوایی تحت تأثیر موانع طبیعی قرار نمیگیرد؛ بنابراین حملونقل هوایی یک انتخاب عالی برای سفر به مکانهایی است که به دلیل محدودیتهای فیزیکی به راحتی برای سایر روشهای حملونقل در دسترس نیست.
پیامدهای امنیتی ارائه شده توسط این شیوه حمل و نقل نیز قابل توجه است. هنگامی که محموله از طریق هوایی حمل میشود، خطر آسیب به کالا یا سرقت کم است. محدودیتهای ایمنی سختگیرانه که در فرودگاهها و در طول سفرهای هوایی اعمال میشود این اطمینان را میدهد که همه بهخوبی حمل میشوند. احتمال به خطر افتادن امنیت در طول سفر هوایی در مقایسه با سایر روشهای حمل و نقل کمتر است.
حمل و نقل هوایی نسبت به دریایی یا جادهای نیازمند بستهبندی کمتری است. بنابراین، ارسال محموله به عنوان حمل و نقل هوایی در مقایسه با حمل و نقل دریایی یا زمینی ارزانتر و کارآمدتر است.
حمل و نقل هوایی تنها وسیله حمل و نقلی است که محدودیتهای فیزیکی را پشتیبانی نمیکند. به عنوان مثال، حمل و نقل جاده ای باید تحت محدودیتهای فیزیکی مختلفی قرار گیرد که زمان تحویل را کاهش میدهد. یکی از وسایل حمل و نقلی است که عملا هیچ وقفهای در خدمات خود ایجاد نمیکند و این موضوع برای شرکتها بسیار هائز اهمیت است.
حمل بار با هواپیما بهترین روش برای ارسال کالاهای فاسد شدنی، شکستنی و باارزش است.
کانتینر چیست؟ قبل از آنکه بخواهیم در این مقاله از ابعاد و اندازه های کانتینر صحبت کنیم بهتر است ابتدا...
لجستیک چیست؟ در یک زنجیره تامین به حمل و نقل خدمات، کالا، پول، اطلاعات و … لجستیک گفته میشود. که...
هواپیماهای تمام بار هواپیماهای تمام بار بخش مهمی از سیستم حمل و نقل مدرن هستند که کالاها و مواد را...
به نام خدا مديران محترم شركت های كشتيرانی، نماينده كشتيرانی ،خدمات بندری و … موضوع: لزوم درج صحيح تمام مفاد...
بارفرابر در سمت کارگزار، مباشر یا نماینده (AS AGENT) فرستنده یا مشتری در سمت کارگزار، که درواقع نقش سنتی بارفرابر...
فناوریهای نوین در حمل و نقل بینالمللی در حمل و نقل بینالمللی و بهخصوص حمل و نقل دریایی، فناوریهای نوین...