مدارک مختلفی برای حمل و نقل بین المللی مورد نیاز است. مهمترین اسناد شامل فاکتورهای تجاری و پروفرما، بارنامه، دستورالعمل نامه ارسال کننده، گواهی مبداء ، پکینگ لیست و …. است. این اسناد برای پیگیری محموله، محاسبه حقوق گمرکی و ارائه اطلاعات در مورد محتویات محموله استفاده میشود. پکینگ لیست یکی از اصطلاحاتی است که در دنیای تجارت بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. بدون شک درک صحیح این اصطلاحات میتواند راهنمای خوبی برای تجارت بین المللی باشد. شرکت بین المللی آنیل دریا در این مقاله قصد دارد تا شما را با پکینگ لیست آشنا کند.
از پکینگ لیست برای شناسایی بستههای در حال ارسال با کمک کدگذاری و جزئیات وزن، حجم یا تعداد بستهها استفاده میشود و یک ابزار ضروری برای اطمینان از مطابقت بستهها با سفارشی است که هنگام تهیه فاکتور توسط فروشنده انجام میشود. پکینگ لیست بخشی از فایل سند را تشکیل میدهد که تمام اسناد لازم برای عملیات واردات و صادرات را جمعآوری کرده است و همیشه به صورت ضمیمه با بستههای تحویلی در اختیار گیرندگان قرار میگیرد و یا فروشنده میتواند آنرا بهصورت ایمیل برای مشتری ارسال کند.
گمرک برای انجام عملیات صادرات و واردات، پکینگ لیست را الزامی کرده است. زیرا پکینگ لیست جزئیات متعددی مانند مارک، ارجاعات، وزن هر بسته و …. که محموله را تشکیل میدهد یکجا ارائه میدهد. با کمک پکینگ لیست، گمرک میتواند وظایف مالی خود را انجام دهد و با قاچاق بینالمللی مبارزه کند. نام دیگر پکینگ لیست در زبان فارسی «ثورت عدل بندی» است؛ بنابراین اگر با چنین اصطلاحی در تجارت خود برخورد کردید اصلاً تعجب نکنید.
برای تهیه پکینگ لیست شما میتوانید از اطلاعاتی که در فاکتور (invoice) دارید استفاده کنید. اما باید موارد زیر را نیز حتماً داخل آن ذکر کنید. این موارد شامل:
شاید برخی از افراد تفاوتی بین invoice و پکینگ لیست قائل نشوند؛ اما این 2 کاملاً با هم تفاوت دارد و صرفاً شما میتوانید از آیتمهای داخل فاکتور برای تکمیل پکینگ لیستتان استفاده کنید. از عمدهترین این تفاوتها میتوان به این امر اشاره کرد که در invoice تنها اطلاعات مالی کالا درج شده است اما همانطور که در بالا ذکر شد ما برای پکینگ لیست اطلاعاتی فراتر از اطلاعات مالی میخواهیم. پس عملاً میتوان گفت این دو مکمل هم بوده و بودنشان در کنار هم باعث میشود که کارکنان گمرک بهتر ارزش محموله را تشخیص دهند و محاسبات مربوط به هزینهها و مالیات گمرکی را محاسبه کنند.
سرویس درب به درب (Door to Door) سرویس درب به درب (Door to Door) که قالباً در حمل و نقل...
MSDS چیست؟ MSDS مخفف عبارت Material Safety Data Sheet است. MSDS سندی است که حاوی اطلاعات مربوط به یک ماده...
آشنایی اینکوترمز اینکوترمز مجموعهای از قواعد بینالمللی است که تفسیری آسان از قوانین بینالمللی را در خصوص شرایط خرید خارجی...
کریر در لجستیک به چه معناست؟ متصدیان حمل و نقل، مسئول حمل بار از مکانی به مکان دیگر هستند. این...
بزرگترین کشتی های کانتینری حمل و نقل جهان تا سال 2023 حمل و نقل بین المللی حدود 90% از تجارت...
چارترینگ کشتی چیست؟ در اصطلاح مادامی که شما یک کشتی را اجاره میکنید به آن چارترینگ کشتی گفته میشود؛ همانطور...