حمل یکسره معمولاً زمانی اتفاق میافتد که هیچ مسیر تجاری مستقیمی بین محل صادرات و واردات وجود نداشته باشد. حدود 90 درصد تجارت جهانی از طریق حمل و نقل دریایی انجام میشود. برای هزاران سال، حمل و نقل دریایی موثرترین روش برای جابهجایی مقادیر زیادی کالا در سراسر جهان بوده است. با این حال، همه پورتها در سراسر جهان به طور مستقیم به یکدیگر متصل نیستند. این جایی است که حمل یکسره به تجارت حمل و نقل کمک میکند. حمل یکسره کالا یعنی نیاز به تخلیه بار در انبار نبوده و تشریفات گمرکی روی وسیله حمل صورت میگیرد.
برای فهم بهتر با یک مثال ساده شروع میکنیم: یک محموله از دوربان (کشور مبداء) در آفریقای جنوبی به مانیل (کشور مقصد) در فیلیپین ارسال شده است به دلیل اینکه هیچ ارتباط مستقیمی بین این دو بندر وجود ندارد باید کانتینرها عازم یک بندر واسط شوند؛ این کشور واسط سنگاپور است. به عبارتی محموله از دوربان به سنگاپور حمل میشود و در سنگاپور بدون اینکه گمرکی پرداخت کند و تشریفات گمرکی روی آن صورت بگیرید به سمت کشور مقصد مانیل حمل میشود. در این مورد، سنگاپور مرکز حمل و نقل خواهد بود (بندری که واسط بنادر مبدا و مقصد است).
حمل یکسره یک فرآیند بسیار رایج در صنعت حمل و نقل است. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا ار حمل یکسره استفاده میشود:
یکی از دلایل اصلی حمل یکسره زمانی است که هیچ ارتباط مستقیم هوایی، زمینی یا دریایی بین بندر مبدا و بندر مقصد وجود نداشته باشد.
از حمل یکسره میتوان در محمولههایی که تخلیه و بارگیری، به کالا آسیب وارد کند استفاده کرد. همچنین، در کالاهایی که در معرض فساد هستند و یا تاریخ مصرف فوری دارند نیز از این روش استفاده میکنند.
این روش گاهی در گمرک نیز به کار میرود، به این معنا که امکانات برای تخلیه بار در آنجا کافی نیست و نمیتوان به شرایط خوشبین، برای بارگیری مجدد دست یافت.
یکی دیگر از دلایلی که فورواردرها حمل یکسره را انتخاب میکنند، زمانی است که بندر قادر به پذیرش کشتیهای بزرگ نیست؛ در چنین حالتی، کانتینرها برای رسیدن به بندر مقصد به یک کشتی کوچکتر منتقل میشوند.
حمل و نقل چند وجهی ترکیبی از دو یا چند روش حمل و نقل به منظور انتقال محموله از یک مکان به مکان دیگر است. چنین مواردی همچنین مستلزم حمل یکسره است. برای مثال، ممکن است مجبور شوید یک محموله را با راه آهن از نقطه A به B و از طریق دریا از نقطه B به C منتقل کنید.
برای درک تفاوت بین ترانشیپ و حمل یکسره، به جدول زیر نگاه کنید:
لجستیک و حملونقل امروزه بیشتر صنایع با جابهجایی کالا از نقطهای به نقطه دیگر مرتبط بوده یا تحت تاثیر آن...
HS Code یا کد تعرفه کالا چیست؟ HS Code یا همان کد تعرفه کالا مخفف سیستم توصیف و کدگذاری کالاهای...
به نام خدا مديران محترم شركت های كشتيرانی، نماينده كشتيرانی ،خدمات بندری و … موضوع: لزوم درج صحيح تمام مفاد...
مانیفست چیست؟ حمل و نقل بینالمللی ممکن است یکی از چالشبرانگیزترین و پیچیدهترین عملیاتها باشد که مستلزم تعداد زیادی کاغذبازی...
تاریخچه کشتیهای حمل کانتینری کانتینرها یکی از اختراعات سادهای هستند که نحوه صنعت حمل و نقل جهان را به شدت...
پرداخت کرایه حمل در مبداء و مقصد چیست؟ پرداخت در مقصد (Freight Collect) و پرداخت در مبداء (Freight Prepaid) هر...