براساس گزارش مؤسسه تحقیقاتیVesselsValue: به دلیل تحریمهای غرب علیه نفت خام، فروش نفتکشهای قدیمی و فرسوده افزایش داشته است؛ زیرا شرکتهای نفتی به دنبال سود بردن از نرخهای اجاره بالا میباشند. این درحالی است که چنین نفتکشهایی باید به یاردهای اوراق اعزام شوند. از 3ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون تعداد نفتکشهای قدیمی فروخته شده به خریداران ناشناس افزایش قابل توجهی یافته است بر این اساس اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی فروش تانکرهای نفتی قدیمی به ۲۷ فروند افزایش یافت.
در ادامه این گزارش آمده است: دلالانی که نسبت به خرید و فروش این قبیل تانکرها اقدام میکنند با پیامدها و عوارض جانبی استفاده از این تانکرها کاری ندارند و صرفاً به دنبال معامله نفت خام روسی و کسب سود هستند. این نوع تانکرها به تانکرهای کثیف معروفند و صرفاً میتوانند نفت کوره و روغنهای تیره را جابهجا کنند، اما متأسفانه برای جابهجایی فرآوردههای نفتی از آنها استفاده میشود.
هند و چین از بزرگترین وارد کنندگان نفتِ خام روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین تا کنون هستند. محمولههای نفتی روسیه به هند در سال ۲۰۲۲ میلادی از ۶.۵ میلیون تُن به ۴۴ میلیون تُن در ماههای پایانی ۲۰۲۲ و اوایل ۲۰۲۳ میلادی رسید و چین نیز به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت روسیه به واردات خود در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۳۸ درصد افزایش داده و میزان خرید نفت این کشور از روسیه به ۴۹ میلیون تن رسید.
مؤسسه تحقیقاتی VesselsValue از قول آژانس بینالمللی انرژی گزارش داد در پی تحریمهای اعمال شده بر نفت روسیه در ژانویه ۲۰۲۳ میلادی صادرات نفت روسیه ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل از آن بالا رفت و به ۸.۲ میلیون بشکه در روز رسید که درآمد صادراتی این کشور در ماه ژانویه به ۱۳ میلیارد دلار رسید که بیشتر از میزان درآمد ماه دسامبر ۲۰۲۲ میلادی بود.
هنوز پاسخ این سؤال آنچنان نیست که بتواند جامعۀ جهانی را متقاعد سازد، زیرا نفتِ خام روسیه حمل شده توسط تانکرهای نفتی قدیمی در کشوری مانند چین پالایش شده و به عنوان فرآوردههای نفتی پاک به کشورهای اتحادیه اروپا فروخته میشود. اگر تحریمهای نفتی به قوت خود باقی بماند بدون شک ناوگان کثیف تانکرهای نفتی همچنان به فعالیت خود ادامه خواهد داد؛ زیرا قیمت اجاره تانکرهای نفتی در حال حاضر به حدی رسیده که از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون بیسابقه بوده است و اکثر دلالان نفتی در به در به دنبال تانکر چه کثیف و چه پاک برای ذخیره و فروش نفت هستند.
یونان برترین مالک کشتی در جهان شناخته شد به نقل از پورت نیوز؛ در حال حاضر، مالکان یونانی ۵.۵۱۴ کشتی...
کاهش ۲۶ درصدی درآمد مرسک در سه ماهه اول ۲۰۲۳ به نقل از سایت خط کشتیرانی مرسک، در سه ماهه...
تجارت ایران و آمریکا از ۵۰ میلیون دلار گذشت 🔹دفتر آمار آمریکا اعلام کرد تجارت ایران و آمریکا در ۱۱...
تغییر مسیر کشتیهای حامل ال ان جی و فله از کانال پاناما به سمت کانال سوئز با توجه به گزارش...
کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا یک سوم گاز LNG جهان را تأمین میکنند گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد...
۱۸ کشور آسیایی تجارت کانتینری با آمریکا را ۲۵ درصد کاهش دادند با ارجاء به گزارش کانتینرنیوز؛ طی هشت ماه...