در دهمین جلسه شورای عالی صنایع دریایی که پس از ۶ سال وقفه و با ریاست رئیس جمهور برگزار شد، سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی در حوزه صنایع و حمل و نقل دریایی در سالهای اخیر انجام شده است، اما همچنان عقبماندگیهای قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که نیازمند تلاش برای جبران آنها و دستیابی به سطح مطلوب کار و جهش میباشد.
رئیس جمهور شرط موفقیت این شورا را در ماموریتهای محوله، پیگیری مجدانه مصوبات از سوی دبیرخانه آن عنوان کرد و بر ضرورت همگرایی و همراهی دستگاههای مربوطه در این زمینه تأکید نمود. در این جلسه، پس از گزارش دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی درباره ظرفیتها و پیشرفتهای حاصل شده در حوزه دریایی، نیازمندیها و ضرورتهای اساسی برای پیشرفت حمل و نقل دریایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با توجه به گزارش دبیرخانه شورا، با در نظر گرفتن ظرفیت ۱۹۰ هزار کیلومتر مربعی آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت اسمی ۲۵۰ میلیون تن برای بنادر تجاری و ظرفیت جابهجایی ۲۵ میلیون نفر در حمل و نقل دریایی، سهم کشورمان در سال ۲۰۲۱ و در مقایسه با سایر کشورها، در حمل و نقل دریایی ۳۱ درصد، در صنایع دریایی ۳۷ درصد، در شیلات و آبزیان ۱۹ درصد، گردشگری ۴ درصد و خدمات بندری ۹ درصد بوده است.
در این جلسه، همچنین ۸ مصوبه به تصویب اعضا رسید. این مصوبات شامل موارد زیر میباشد:
رقابت برای راهاندازی خطوط جدید کشتیرانی در آسیا با ادامه بحران در دریای سرخ آلفالاینر در گزارش هفتگی خود نوشت:...
ایران و عمان کریدور شمال – جنوب را فعال می کنند سفیر جمهوری اسلامی در “مسقط” درباره اهمیت نخستین سفر...
پیشتازی نفتکشهای بزرگ در استفاده از اسکرابر به نقل از seatrade-maritime؛ تجزیه و تحلیل کارشناسان موسسه کارگزاری گیبسون نشان میدهد...
ساخت ۳۲۳ کشتی حمل گاز LNG در سال ۲۰۲۲ تعداد ۳۲۳ فروند کشتی حمل گاز LNG در سال ۲۰۲۲ میلادی...
کشتی کارخانه غذاهای دریایی تریدنت (Trident) در تاکوما آتش گرفت بعدازظهر شنبه، آتشسوزیای در یک کشتی کارخانه غذاهای دریایی تریدنت...
احداث بزرگترین بندر ذخیره سازی متانول در سنگاپور به نقل از سایت مؤسسهDNV ، بندر ذخیره سازی متانول در سنگاپور...