در یک تحلیل انجام شده توسط مؤسسه Allianz Shipping Safety، با اشاره به وجود ۹۰۰ نفتکش بزرگ در سراسر جهان که در حال حاضر فعالیت میکنند و تعدادی نیز در اندازههای متوسط و کوچک برای جابهجایی نفت استفاده میشوند، آمده است: طبق ارزیابی کارشناسان سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO)، در عرصه دریاها، یک ناوگان تانکری متشکل از ۳۰۰ تا ۶۰۰ کشتی وجود دارد که شامل کشتیهای قدیمی، غیر استاندارد، نیازمند تعمیر و نگهداری، بدون مالکیت مشخص و بیمه نمیباشند و بسیاری از آنها تحت بازرسی قرار نمیگیرند. این تانکرها، به نظر کارشناسان IMO، قابل استفاده نیستند.
به علاوه، در این گزارش آمده است: برخی از کشتیهایی که بهطور غیرقانونی نباید استفاده شود، به منظور اطمینان از عبور از تحریمها توسط دلالان و واسطهها در روش کشتی به کشتی استفاده میشوند، و در هنگام حرکت، فرستندههای AIS آنها خاموش میشود. این عملیات کاملاً غیرقانونی است و خطرات بسیاری را به همراه دارد.
در سال ۲۰۲۲، حداقل هشت تانکر زمینگیر شدهاند، که از جمله آنها میتوان به یک نفتکش حامل نفت در شرق چین و تانکر Petion که چند روز پس از آن در کوبا درگیر شد، اشاره کرد. به علاوه، اخیراً در ماه می ۲۰۲۳ میلادی کشتی پابلو در جنوب شرقی آسیا به علت فرسودگی دچار انفجار شد و نفت آن در سواحل مجاور تخلیه گردید. همچنین، یک نفتکش به نام Canis Power که حامل نفت تحریمی بود، در دریای بالتیک به دلیل نقص فنی دچار مشکل شد.
در ادامه گزارش، با توجه به شرایط فعلی انتقال نفت در شرایط تحریم، تهدیدات زیست محیطی به آبهای بینالمللی بیان شده است.
کاپیتان “نیتین چوپرا”، مشاور ارشد ریسک دریایی درAGCS، در این زمینه میگوید: به دلیل قدمت بالای تانکرها و عدم بازرسی مناسب آنها، یک نشت رایج میتواند یک فاجعه بزرگ را به وجود آورد. اما متأسفانه، به این موضوع کمتر توجه شده است.
در پایان این گزارش آمده است که به منظور مقابله با استفاده از تانکرهای فرسوده، کشورهای دارای پرچم باید دستورالعملهای مربوط به عملیات کشتی به کشتی را بهروز کرده و در صورت مشاهده عملیات کشتی به کشتی، دولت صاحب پرچم را مطلع سازند. همچنین، کشورهای بندری باید اطمینان حاصل کنند که عملیات انتقال نفت به شیوه کشتی به کشتی با الزامات ایمنی و کنوانسیونهای IMO سازگار است یا خیر.
راه اندازی دو خط کشتیرانی توسط امارات از خاور دور به خاورمیانه به نقل از کانتینر نیوز؛ خط کشتیرانی امارات...
قرارداد ۲۰ ساله خرید گاز ال ان جی آمریکا توسط چین با استناد به اطلاعات منتشر شده توسط offshore-technology؛ جان...
ترخیص ۲۱۰ هزار تن از نهادههای دامی از بندر امام خمینی (ره) به گزارش ایسنا، علی دهقانی، در حین بازدید...
تحویل کشتیهای کانتینری در ۱۰ ماه از رکورد سال ۲۰۲۳ عبور کرد به نقل از کانتینرنیوز، «نیلز راسموسن»، تحلیلگر ارشد...
اهمیت ژئواکونومیکی کریدور عرب-مدیترانه کریدور عرب-مدیترانه به ایجاد اتصالات چندجانبه بین بندر بمبئی و اروپا کمک میکند. این مسیر تجاری...
سوختگیری اولین کشتی کانتینری با متانول سبز در بندر روتردام گروه بینالملل مانا نوشت: یک مسئول بندر روتردام خبر داده...