مهدی ضیغمی در همایش فرصتهای حضور در بازار هندوستان بیان کرد: دولت سیزدهم در سالهای گذشته چندین بار بیان کرده است که توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه و منطقه را به عنوان یک اولویت مهم تعقیب میکند و آمارهای گذشته نیز این موضوع را تأیید میکند. همچنین، تجارت مشترک با هند نیز رشد قابل قبولی داشته است.
وی با اشاره به اینکه توسعه تجارت با هند یکی از اولویتهای مهم ایران است، اظهار داشت: قبل از تحریمها، رابطه تجاری بین دو کشور بسیار گسترده بود، اما در سالهای اخیر محدودیتهایی در این زمینه به وجود آمده است. با وجود ظرفیت قابل توجهی در حوزههایی مانند بندر چابهار و حمل و نقل دریایی و هوایی، باید از این ظرفیتها بهرهبرداری کنیم.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به ضرورت تسهیل شرایط صادرات محصولات ایرانی به هند، توضیح داد: برخی کالاها تحت تعرفه وارداتی صفر در هند قرار گرفتهاند و این امر برای ما در ورود به بازار این کشور مشکلهایی را به همراه داشته است. به علاوه، استانداردهای اعلامی برای محصولات کشاورزی نیز به یک مانع جدید در این حوزه تبدیل شده است.
ضیغمی افزود: دولت سیزدهم در ماههای گذشته تلاش کرده با تسهیل این شرایط و کمک به صادرکنندگان ایرانی فرصت حضور در بازار هند را افزایش دهد و امیدواریم در آینده موانع مالی و بانکی در تبادلات دو کشور نیز برطرف شود.
بر اساس این گزارش در ادامه این نشست ایرج الهی – سفیر ایران در هندوستان – نیز با بیان اینکه هند جزو پنج شریک اصلی تجاری ایران به حساب میآید تشریح کرد: در سالی که گذشت حدود ۴۸۰ میلیون دلار صادرات با پایه نفتی و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی به هند داشتهایم و معتقدیم ظرفیت این کشور برای کالاهای ایرانی بسیار بیشتر از این عدد خواهد بود.
وی اضافه کرد: در دورهای که تحریم وجود نداشت میزان تبادلات دو کشور به ۱۸ میلیارد دلار میرسید، اما این رقم کاهش یافت هر چند در سال گذشته با افزایش سطح همکاریها بار دیگر شاهد تجارت پنج میلیارد دلاری میان دو کشور بودیم. مذاکرات برای حوزههایی مانند تبادلات بانکی و مالی ادامه دارد و بانک مرکزی هندوستان نیز با همکاری بانک مرکزی ایران به دنبال برقراری سازوکاری است تا روابط دو کشور در این حوزه تسهیل شود.
شاخص نزولی حمل کانتینر به گزارش مؤسسه Drewry : شاخص ترکیبی حمل کانتینر در تاریخ ۴ مارس با کاهش ۲...
صدور اولین محموله گاز ال ان جی روسیه به چین از مسیر دریای شمال به گفتهی سایت پورت نیوز، بر...
پیشتازی نفتکشهای بزرگ در استفاده از اسکرابر به نقل از seatrade-maritime؛ تجزیه و تحلیل کارشناسان موسسه کارگزاری گیبسون نشان میدهد...
تعداد کشتیهای کانتینری غیر فعال به ۳۱۵ فروند رسید مؤسسه آلفالاینر در آخرین گزارش هفتهای خود افشا میکند که ناوگان...
خرید و فروش تانکرهای فرسوده و قدیمی در دوران تحریمهای نفتی روسیه براساس گزارش مؤسسه تحقیقاتیVesselsValue: به دلیل تحریمهای غرب...
جاده ابریشم دریایی بین چین و اروپا کلید خورد بندر چینگدائو در اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی مسیر جدیدی را برای...