به نقل از سی سی تی وی، کانال پاناما در حال حاضر با بدترین خشکسالی در طول ۷۰ سال گذشته مواجه است. کاهش سطح آب باعث شده کشتیهای تجاری عبوری، بار خود را کاهش دهند تا از عبور روان و ایمن اطمینان حاصل کنند و این موضوع نگرانیهای جهانی درباره قیمت مواد خام را برانگیزد.
به گزارش مؤسسه هواشناسی و هیدرولوژی پاناما، بیشتر کشورهای آمریکای لاتین، از جمله پاناما، تحت تأثیر پدیده النینو قرار گرفتهاند و تا به حال با فصل گرم طولانی و بارش کم روبهرو شدهاند. پیشبینیهای آب و هوا نشان میدهد که میزان بارش در پاناما در طول سال به طور قابل توجهی کاهش یافته و انتظار میرود خشکسالی تا سال ۲۰۲۴ ادامه یابد.
کانال پاناما با طول بیش از ۸۰ کیلومتر، یک کانال است که از دروازهها برای تنظیم سطح آب در زمان عبور کشتیها استفاده میکند و هر بار تقریباً ۲۰۰ میلیون لیتر آب شیرین را به اقیانوس تخلیه میکند. یکی از منابع آب شیرین مهم، دریاچه گتون است که به طور اصلی با بارشها پر میشود.
سطح آب دریاچه گتون به علت خشکسالی مداوم در حال کاهش است. اداره هواشناسی پیشبینی میکند که تا ماه جولای سطح آب دریاچه به یک رکورد جدید کاهش یابد. سازمان کانال پاناما در طول فصل خشکسالی، حداکثر عمق آب برای کشتیها را پنج بار کاهش داده است، از ۱۵/۲۴ متر قبلی به ۱۳/۴۱ متر فعلی، و این امر باعث شده تا بارهای بزرگ به حمل وزن کمتری مجبور شوند.
محدودیتهای عبوری کشتیها و تعداد کشتیهای باری که از مسیر کانال پاناما عبور میکنند، به این معنی است که بسیاری از کشتیهای کانتینری ممکن است نیاز به کاهش ۴۰ درصد از حجم بار خود داشته باشند. بنابراین، وزن یکسان کالا باید بین کشتیهای باری بیشتر تقسیم شود. مقامات امور صنعت حمل و نقل دریایی بیان میکنند نگرانی دارند که هزینههای لجستیک بینالمللی افزایش یابد و در نتیجه قیمت مواد خام در بازار جهانی افزایش یابد. برخی از شرکتهای حمل و نقل که بستگی به مسیر کانال پاناما دارند، قیمت حمل و نقل یک کانتینر را از ۳۰۰ دلار به ۵۰۰ دلار افزایش دادهاند.
اریک کوردُلا، مدیرکل امور آبهای کانال پاناما، گفت: اینها برخی از پیامدهایی است که میتوانیم از کاهش سطح مخازن ببینیم که مستقیماً با کاهش بارندگی و تأثیرات یک فصل خشک طولانی مرتبط است. حداکثر عمق کشتیهای عبوری تجاری محدود خواهد بود، که به این معنی نیست که کشتیها عبور نمیکنند، بلکه منجر به کاهش ظرفیت و زمان طولانیتر برای رسیدن محموله به مقصد میشود که در نتیجه هزینههای حمل و نقل را بالا میبرد.
چین سفارش ساخت ۲۴ کشتی با سوخت متانول را آغاز کرد به نقل از کانتینر نیوز، امضای قرارداد بین COSCO...
تجهیز بنادر ابوظبی به فنّاوریهای جدید بر اساس گزارشی از کانتینر نیوز، فناوری نوینی در بنادر خلیفه، زاید، آزاد، مصفح...
تهدید صنعت کشتیرانی توسط دزدان دریایی در اقیانوس هند به نقل از رویترز، دریاسالار Aurelio De Carolis در مورد حملات...
عقبنشینی کشتیهای شرکت مرسک از دریای سرخ شرکت دانمارکی مرسک در روز پنجشنبه اعلام کرد که چهار کشتی از پنج...
سومین کشتی حامل بار صادراتی ایران، اردیبهشت ۱۴۰۲ به ونزوئلا میرود روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد،...
تاکید دبیرکل IMO بر اهمیت نقش زنان در صنعت دریانوردی «کیتاک لیم»، دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی، در مراسم جشنی که...