به نقل از سایت مارین لینک؛ “ریژکوف الکساندر”، تحلیلگر ارشد دریایی در مقالهای منتشر شده در این وبسایت، به عواقب عدم تمدید این قرارداد اشاره و بیان کرده است که اوکراین به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم غلات و دانههای روغنی در جهان شناخته میشود و درگیریها بین روسیه و اوکراین و کاهش صادرات غله و دانههای روغنی توسط اوکراین، قیمت مواد غذایی را با بحران مواجه کرده است. اما قراردادی که در جولای سال ۲۰۲۲ میلادی با نظارت سازمان ملل و همکاری روسیه، اوکراین و ترکیه امضاء شد، کاهش قیمتها و کنترل بحران جهانی را به همراه داشت. در صورتیکه این قرارداد تمدید نشود، قیمت برخی مواد غذایی دوباره افزایش خواهد یافت و شرایط مانند شرایط سال ۲۰۲۲ میلادی برای عرضه غلات حاکم خواهد بود.
در حال حاضر، قیمت گندم نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد کاهش یافته است، اما نرخ ذرت ۲۶ درصد افزایش یافته است.
در ادامه این مقاله آمده است که با توجه به جنگ موجود بین روسیه و اوکراین، بحران جهانی غذا هنوز به پایان نرسیده است؛ اگرچه امکان تمدید قرارداد وجود دارد، اما در صورتی که این توافق اجرا نشود، پیچیدهترین بحران گرسنگی در جهان در طول ۷۰ سال گذشته ممکن است تکرار شود.
مؤسسه جهانی غذا (WFP) در یک بررسی سالانه اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۲ میلادی، به دلیل جنگ بین روسیه و اوکراین و متوقف شدن صادرات غلات از این کشورها، ۳۴۹ میلیون نفر در جهان با گرسنگی مواجه شدند و ۷۷۲ هزار نفر در کشورهای آفریقایی به طور جدی با خطر قحطی روبرو بودند. پس از انجام توافق بین روسیه و اوکراین در سال گذشته، اوکراین موفق شد ۳۲ میلیون تن غلات را به کشورهای مختلف صادر کند.
ارزش این وضعیت را در نظر بگیرید که قبل از شروع جنگ، اوکراین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تن ذرت و ۱۶ تا ۲۱ میلیون تن گندم را از طریق دریای سیاه صادر میکرد.
روسیه پیش از این اعلام کرده است که به دلیل عدم رفع مشکلاتی که توسط کشورهای غربی مانند اتصال بانک کشاورزی روسیه به سیستم پرداخت سوئیفت و همچنین صادرات مواد غذایی و کود شیمیایی هنوز حل نشدهاند و محدودیتهای بیمه، به خصوص بیمه اعتباری هنوز باقی است، همچنین داراییها و حسابهای شرکتهای روسی نیز هنوز آزاد نشدهاند، از این رو امکان تمدید قرارداد وجود ندارد.
تحلیل کارشناسان حاکی از آن است که حق بیمه خطر جنگ افزایش یافته، از این رو قیمت مواد غذایی با افزایش روبهرو خواهد شد. منابع صنعت بیمه اعلام میکنند که تا کنون تغییری در حق بیمه کشتیهای تردد کننده در دریای سیاه ایجاد نشده است، اما ممکن است بیمهنامههای مرتبط با خطرهای جنگی به دلیل لغو توافقهای قبلی لغو شوند که این امر هزاران دلار برای طرفهای دیگر هزینه خواهد داشت.
راهاندازی خط جدید کشتیرانی بوشهر – کشورهای حوزه خلیج فارس مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از انعقاد تفاهمنامه برای...
آمریکا عوارض بندری چین را از اکتبر اعمال میکند به نقل از کانتینر نیوز؛ نمایندۀ تجاری ایالات متحده (USTR) تعرفههای...
علی احمدی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران شد به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفتکش ایران، به موجب حکم...
امضای دو موافقتنامه و پنج تفاهمنامه در هفتمین نمایشگاه حملونقل به نقل از ترابران، دو موافقتنامه با عناوین “برنامه ملی...
سفارش جدید ساخت کشتی در یاردهای چینی ۷۶ درصد افزایش یافت به نقل از پورت نیوز؛ دفتر سفارش کارخانههای کشتیسازی...
توسعه کریدور ترانس خزر در دستور کار امارات و قزاقستان به گزارش منابع خبری، رئیس جمهور قزاقستان، قاسم جومارت توکایف،...