عربستان سعودی با شش پالایشگاه در کنارههای دریای سرخ و سه دیگر در خلیج فارس، ظرفیتهایی به میزان ۱.۹۳ و ۱.۲۵۵ میلیون بشکه در روز دارد که این موضوع به آن امکان صادرات به سمتهای شرق و غرب را میدهد. طبق آمارهای ارائه شده، سعودیها در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱.۵ میلیون بشکه محصولات پالایشی روزانه صادر کردهاند. البته در سال ۲۰۲۰ به دلیل افت تقاضا ناشی از کووید19، این میزان، کمی کاهش یافت ولی در ادامه مقدار صادرات با پایداری مناسبی همراه بود.
مقاصد اصلی صادرات شامل چین، سنگاپور، ژاپن و کشورهای اروپایی است، اما عربستان نقش قابلتوجهی نیز در تجارت با کشورهای همسایه خلیج فارس، مصر و هند دارد. مواد شیمیایی مثل مونواتیلن گلیکول، استایرن و استون به چین فرستاده میشود. همچنین صادرات به اروپا که عمدتاً شامل گازوئیل است، با نفتکشهای افراماکس انجام میشود. تجارت داخلی نیز در کنار سواحل سعودی و با نقاط مختلف خلیج فارس به وسیله نفتکشهای MR و LR۱ انجام میگیرد.
پس از تحریمهای اروپایی علیه روسیه به دنبال وقوع بحران اوکراین، صادرات عربستان به اروپا افزایش یافت. این صادرات جایگزین محصولاتی شده که قبلاً از روسیه وارد اروپا میشد.
با این حال، حجم تجارت در موارد مانند نفت کوره و مواد اولیه پالایش نیز افزایش پیدا کرده است. این محصولات قبل از تنشهای اوکراینی به اروپا صادر نمیشدند، ولی از ۲۰۲۲ به بعد روزانه تقریباً ۵۰ هزار بشکه از آنها به اروپا فرستاده میشود.
همچنین، عربستان تقریباً ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه محصولات نفتی پالایش شده، بهویژه بنزین و گازوئیل، از طریق حمل و نقل دریایی وارد میکند. در چند سال گذشته، هند تأمینکننده اصلی بود، اما اکنون روسیه نقش برجستهتری در این زمینه دارد، در حالی که برخی از نیازهای عربستان از کشورهای همسایه مانند کویت، قطر، امارات و عمان تامین میشود.
حمایت سازمان بنادر از بخش خصوصی در دوران تحریم و نوسانات ارزی به نقل از تین نیوز، فرهاد شوقی درباره...
افزایش شاخص حمل کانتینر و فله خشک هفته گذشته به نقل از سایت Drewry؛ میانگین شاخص ترکیبی کانتینر در هفته...
بندر حمد بهبود فرآیند پهلودهی کشتی ها را به هوش مصنوعی می سپارد بندر حمد در قطر تحت راهبری “کیو...
راه اندازی خط جدید کشتیرانی بین پاکستان و بنگلادش با حمایت امارات گروه لجستیکی DP World و شرکت حمل و...
ائتلاف مرسک و هاپاگ-لوید برای توسعه شبکه حمل و نقل اقیانوسی در سطح جهانی خطوط کشتیرانی هاپاگ لوید آلمان Hapag-Lloyd...
تحویل کشتی های غول پیکر چالش جدید خطوط کانتینری بزرگ جهان در یک گزارش تحلیل که توسط موسسه آلفالاینرانجام شده...