کریدور عرب-مدیترانه به ایجاد اتصالات چندجانبه بین بندر بمبئی و اروپا کمک میکند. این مسیر تجاری از دبی، امارات متحده عربی و از طریق یک شبکه راهآهن که دبی را از طریق چندین شهر در عربستان سعودی از جمله ریاض به بندر حیفا در رژیم صهیونیستی متصل میکند. در نهایت، حیفا و بندر پیرائوس یونان از طریق مسیر دریایی به یکدیگر متصل شده و این مسیر تجاری از طریق یونان به قاره اروپا انتقال پیدا خواهد کرد.
منابع خبری به تارنمای اکسیوس اعلام کردهاند که ایالات متحده، هند، عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرارداد زیرساختی مشترکی را ایجاد خواهند کرد. این اتفاق به کشورهای خلیجفارس امکان اتصال از طریق یک شبکه راهآهنی را فراهم میآورد. این طرح همچنین شامل اتصال هند به غرب آسیا از طریق راههای دریایی میشود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در این زمینه اظهار نظر کرده و افزوده است: “ما اعتقاد داریم که اتصال هند به اروپا از طریق غرب آسیا بسیار مهم است و برای همه کشورهای درگیر منافع اقتصادی و منافع استراتژیک زیادی خواهد داشت.”
براساس گزارش اکسیوس، انتظار میرود که پروژه مشترک راهآهنی یکی از دستاوردهای مهم بایدن در اجلاس گروه ۲۰ در دهلی نو باشد. ایالات متحده این طرح را به عنوان یک “کلید” برای مقابله با نفوذ چین در منطقه و جلب منافع از طریق پروژه کمربند و جاده پکن (BRI) میشناسد. این خبر تنها چند هفته پیش از برگزاری نشست BRI با حضور شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و رهبران جهان منتشر شده است.
در اوایل امسال، سالیوان به عنوان نماینده ایالات متحده برای مذاکرات در این زمینه با نمایندگان هند و امارات به عربستان سعودی سفر کرد. علاوه بر این، در صورتی که واشنگتن در میانجیگری برای نرمالسازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی موفقیت آمیز باشد، پروژه راهآهن تل آویو نیز به آن اضافه میشود. اعلام این توافق تنها چند هفته پس از دعوت رسمی عربستان سعودی و امارات برای پیوستن به گروه بریکس پلاس و تبدیل شدن به اعضای اصلی چین، روسیه و هند انجام شده است. همچنین، ایران نیز به منظور پیوستن به این تشکل دعوت شده است.
علاوه بر این، دو هفته پیش عربستان سعودی تجربه انتقال اولین محموله روسی از طریق مرز ریلی اینچهبرون ایران نزدیک به ترکمنستان را داشت. این محموله یکی از آخرین اقدامات روسیه در جهت توسعه کریدور حمل و نقل بینالمللی شمال-جنوب (INSTC) برای اتصال هند، ایران، روسیه، آذربایجان و سایر کشورها از طریق راهآهن و دریا بوده است.
ایران امیدوار است که توسعه موفقیتآمیز کریدور NSTC (INSTC) منجر به افزایش درآمدهای ترانزیتی شود و به تقویت سیاست “نگاه به شرق” ایران در جهت تقویت روابط با کشورهای همسایه و قدرتهای شرقی به عنوان پاسخ به تحریمهای اقتصادی غرب کمک کند.
کریدور جدید عربی-مدیترانه-هند به اروپا، به عنوان یک مسیر تجاری چندجهتی در حال ظهور، نشانگر بازنگری الگوهای تجارتی بین مناطق اقیانوس هند، خاورمیانه و اروپا است. این مسیر تجاری با ایجاد یک سیستم ارتباطی تجاری از ساحل دریای عرب در هند تا سواحل شرقی یونان در مدیترانه، تغییرات مهمی را در تجارت منطقهای جنوب اوراسیا به ارمغان میآورد.
ایجاد ارتباط ریلی از امارات متحده عربی به بندر حیفا در رژیم صهیونیستی، این امکان را فراهم میکند که کالاهای هندی به سرزمین اصلی اروپا در کمتر از ۱۰ روز تا برسند. سپس، از طریق حمل و نقل دریایی ترانس مدیترانه، از بندر حیفا در رژیم صهیونیستی به بندر پیرائوس در یونان منتقل میشوند. با بهرهگیری از خدمات حمل و نقل ریلی از پیرائوس، کالاهای هندی میتوانند به بازارها و مراکز تولیدی اصلی اروپا دسترسی یابند و زمان سفر فعلی حملونقل تجاری از هند به اروپا را تا ۴۰ درصد کاهش دهند.
در کل، این کریدور با تغییر پارادایم استراتژیک و اهمیت ژئوپلیتیکی بزرگ، پتانسیل تبدیل شدن به زیرساخت اصلی اتصال تجاری اوراسیا را داراست و جایگاه هند را در چارچوب اقتصاد جهانی در حال ظهور تغییر میدهد.
خرید و فروش تانکرهای فرسوده و قدیمی در دوران تحریمهای نفتی روسیه براساس گزارش مؤسسه تحقیقاتیVesselsValue: به دلیل تحریمهای غرب...
هند به یکی از بازیگران اصلی صنعت دریایی تبدیل میشود به نقل از سایت پورت نیوز: این کشور تصمیم گرفته...
استفاده از پیشرانههای بادبانی به کشتیهای کانتینری هم رسید به گزارش پورت نیوز، شرکت کشتیرانی آلمانی هاپاگ لوید در حال...
بحران دریای سرخ و افزایش نرخ حمل کانتینری به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، یکی از فورواردرهای اروپایی به نام ریچارد موریس،...
هشدار دبیرکل IMO نسبت به ترفند دزدان دریایی در خلیج گینه در پی تغییر مسیر کشتیها به نقل از ترید...
برگزاری گردهمایی اعضای IMO برای تسریع در کربنزدایی سیمون بنت، معاون دبیرکل اتاق بینالمللی کشتیرانی (ICS)، با اشاره به ضرورت...