به نقل از روابط عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، کانال کشتیرانی ولگا-خزر مهمترین زیرساخت در مسیر سراسری خزر و حلقه مهم کریدور بینالمللی شمال- جنوب قلمداد میشود؛ بهنحویکه یکی از راههای مهم کریدور شمال- جنوب کانال ولگا بوده که قابلیت آن را دارد تا فدراسیون روسیه و کشورهای اوراسیا را به کشورهای آسیای مرکزی، خلیجفارس و شبهجزیره هند متصل کند.
در این میان، افزایش میزان حمل و نقل دریایی در کانال ولگا-خزر از طریق بندر آستراخان و اولیا واقع در استان آستراخان از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و بدون انجام عملیات لایروبی، تردد کشتیها با حجم بار بالای ۴ هزار تن و نیز آبخور بالای ۳.۵ متر اجتنابناپذیر است.
عمق کانال مذکور جهت عبور کشتیها باید حداقل ۴.۵ متر باشد در حالیکه تا قبل از ماه مارس ۲۰۲۳ میلادی در بهترین شرایط پرآبی رودخانه ولگا-خزر، عمق آن به حدود ۳.۵ متر رسید که اکنون با تصمیمات و پیگیریهای استاندار آستراخان و طرح موضوع نزد رئیسجمهور روسیه شرایط به مقدار قابلتوجهی بهبود پیدا کرده است و دولت فدرال با توجه به اهمیت مسیر کریدور شمال- جنوب، بودجه لازم برای آن را تخصیص داده است.
به دلیل حمایتهای انجام شده، کارهای لایروبی و دستیابی به عمق بیش از ۴ متر تا انتهای سال جاری و به پایان دسامبر ۲۰۲۳، بهطور محسوسی ارتقاء مییابد. این تدابیر، قابلیت ورود کشتیهای با ظرفیت بیشتر به بنادر اولیا و آستراخان را فراهم میکند و حجم حمل و نقل بار را افزایش میدهد.
با برداشت ۹ میلیون تن گلولای از رودخانه ولگا، کشتیهای عبوری میتوانند به راحتی در عمق ۴.۱۵ متر عبور کنند. در سال ۲۰۲۴ با برداشت ۱۱ میلیون تن، این شرایط با حفظ عمق ۴.۵ متر پایدار خواهد ماند.
حفظ عمق ۴.۵ متر به کشتیها اجازه میدهد که بار بیش از ۵ هزار تن را بهراحتی در کانال حمل و نقل کنند. افزایش عمق ولگا مستقیماً با افزایش ظرفیت بارگیری و تخلیه بنادر اصلی دریای خزر مرتبط است.
مسأله اصلی کانال در سالهای گذشته، به دلیل عمق کم آن بوده است که با انجام لایروبی فوری در این رودخانه، به رسوبگذاری کشتیهای عبوری جلوگیری میشود. انجام این اقدامات در فصل سرما و یخزدگی در بازه زمانی 6 ماهه دوم سال، بهدلیل محدودیت فعالیت کشتیهای لایروب، چالش بزرگی است.
بارندگی محدودیتهای عبور کشتی از کانال پاناما را به تعویق انداخت گزارشی از خبرگزاری رویترز اعلام کرد: مقامات کانال پاناما...
راه اندازی شرکت کشتیرانی مشترک ایران و روسیه بعد از سفر مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به سنپترزبورگ روسیه،...
افزایش عوارض، سبب افزایش هزینه ترانزیت و حذف ایران از چرخه ترانزیت خواهد شد به گزارش سی نیوز، مسعود پلمه...
آمادگی گروه کشتیرانی برای کاهش فواصل زمانی اعزام کشتیها به ونزوئلا به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران؛...
سیستم اسکرابر از کشتیهای فلهبر حذف نمیشود به نقل از سایت globenewswire مؤسسه Allied Market Research با انتشار گزارشی اعلام...
فراز بازار تانکر و فرود بازار کانتینر در جهان به نقل از تریدویندز؛ «دیوید لدمن» کارشناس ارشد قیمت گذاری بازارهای...