عقب‌نشینی کشتی‌های شرکت مرسک از دریای سرخ

عقب‌نشینی کشتی‌های شرکت مرسک از دریای سرخ


عقب‌نشینی کشتی‌های شرکت مرسک از دریای سرخ

شرکت دانمارکی مرسک در روز پنجشنبه اعلام کرد که چهار کشتی از پنج کشتی باری که در دریای سرخ گیر فتاده بودند، به سمت کانال سوئز باز می‌گردند و از مسیر طولانی‌تر آفریقا برای دوری از احتمال حمله یمن استفاده می‌کنند. اخیراً یمن به تعدادی کشتی باری در دریای سرخ، از جمله یکی از کشتی‌های شرکت مرسک، حمله کرده و تجارت جهانی را مختل کرده است. ترس از افزایش تورم در دنیا به خاطر افزایش هزینه‌های حمل و نقل دریایی تشدید شده است.

در تاریخ ۱۹ دسامبر، آمریکا یک عملیات چند ملیتی برای حفاظت از تجارت در دریای سرخ راه انداخت. اما هنوز بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل و مالکان کالاها ترجیح می‌دهند کشتی‌ها را از طریق آفریقا دور بزنند.

شرکت مرسک، که هفته گذشته اعلام کرده بود سفرهای دریایی از دریای سرخ را متوقف می‌کند، اکنون اعلام می‌کند که کشتی‌های باری آن دوباره مسیر آفریقا را طی کرده و از کانال سوئز، که یک میانبر بین آسیا و اروپا است، دوری می‌کنند. اما پنج کشتی شرکت مرسک که به سمت آسیا می‌رود، از کانال سوئز عبور کرده و در حال حاضر در راه جنوب هستند تا از یمن عبور کنند. هنوز شرایط خدمه این کشتی‌ها و ده‌ها هزار محموله آنها مشخص نیست.

برنامه سفرهای شرکت مرسک نشان می‌دهد که چهار کشتی به نام‌های “جنوا”، “لوندرینا”، “ابا” و “گرترود” که در روزهای اخیر در جنوب دریای سرخ و بندر جده عربستان لنگر انداخته بودند، در روز پنجشنبه مسیرشان را به سمت “دماغه امید نیک” تغییر دادند.

کشتی پنجم هنوز به سمت بازگشت نیامده است، اما سخنگوی شرکت مرسک گفت که این کشتی از یمن عبور نخواهد کرد.

بازگشت این کشتی‌ها از کانال سوئز هزینه مجددی برای عبور از این کانال تحمیل می‌کند و باعث تاخیر در ارسال محموله‌ها و افزایش هزینه سوخت برای دور زدن آفریقا می‌شود.

استفاده از کانال سوئز برای عبور یک سوم کشتی‌های باری در جهان استفاده می‌شود و تغییر مسیر این کشتی‌ها به سمت جنوب برای دور زدن قاره آفریقا، هزینه مازادی تقریباً یک میلیون دلار برای هر سفر بین آسیا و شمال اروپا ایجاد می‌کند.

منبع: نخستین پایگاه اطلاع رسانی مستقل بندری و دریایی ایران

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.