گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که کشورهای صادرکننده در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تا ۳۰ درصد از نیاز جهانی به گاز را تأمین میکنند. در این گزارش آمده است که قطر، عمان، امارات، الجزایر و مصر به عنوان کشورهایی در منطقه خاورمیانه، تأمین کنندههای اصلی گاز هستند و قطر تنها در سال ۲۰۲۲؛ ۷۰ درصد از حجم صادرات گاز در این منطقه را به خود اختصاص داد.
قطر با بودن در لیست سه کشور بزرگ صادرکننده مایعات گازی (LNG)، سالانه حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز استخراج میکند. عمان و امارات نیز به ترتیب دومین و سومین کشورهای صادرکننده گاز LNG در خاورمیانه هستند.
عمان از سال ۲۰۰۰ میلادی با یک میزان روزانه ۱.۲ میلیارد مترمکعب، صادرات LNG را آغاز کرده است. امارات نیز از سال ۱۹۷۷ شروع به صادرات گاز LNG نموده و در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۰.۷ میلیارد مترمکعب LNG صادر میکند.
همچنین، یمن از سال ۲۰۱۰ میلادی با صادرات گاز LNG شروع کرده است، اما به دلیل درگیری نظامی در حال حاضر این صادرات به حالت تعلیق درآمده است.
در منطقه شمال آفریقا، الجزایر و مصر به عنوان صادرکنندگان اصلی گاز LNG شناخته میشوند. الجزایر، با تاریخچهای ۴۰ ساله در صادرات LNG، از اولین کشورهای صادرکننده این محصول در جهان و آفریقا به حساب میآید. صادرات LNG الجزایر در ۱۰ سال گذشته ثابت مانده و متغیر بوده و در بازه ۱.۳ میلیارد فوت مترمکعب تا ۱.۷ میلیارد فوت مترمکعب در روز جابجا شده است.
مصر در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی به طور روزانه ۰.۹ میلیارد فوت مترمکعب LNG را صادر کرده است. صادرات مصر در فصل زمستان به دلیل مصرف داخلی بیشتر برای تأمین نیازهای داخلی به اوج خود میرسد و در فصلهای مختلف سال با نوسان روبرو است. با اطلاعات دریافتی از نوامبر ۲۰۲۲ میلادی تا مارس ۲۰۲۳ میلادی، متوسط صادرات LNG مصر حدود دو میلیارد فوت مترمکعب در روز بوده است.
بیشترین صادرات LNG از خاورمیانه به سمت جنوب و شرق آسیا صورت میپذیرد و در عین حال، برخی کشورهای اروپایی نیز از LNG خاورمیانه و کشورهای شرق آفریقا واردات میکنند. بر اساس آمارها در ۱۰ سال گذشته، روزانه حدود ۴.۸ میلیارد فوت مترمکعب LNG از خاورمیانه و کشورهای شرق آفریقا به اروپا صادر شده است.
کاپیتان یوسف احمدی نسب گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، با رعایت سیاستهای راهبردی نظام و به منظور انجام مسئولیتهای اجتماعی...
ایجاد کریدور ترانزیتی از بندر صحار عمان تا پاکستان، مصر و هند به نقل از سایت پورت تکنولوژی؛ این خط...
سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری امارات در بنادر آنگولا به نقل از پورت تکنولوژی؛ بندر لواندای آنگولا ۷۶ درصد از...
بحران دریای سرخ هزینههای حمل و نقل را ۶۰ درصد بالا میبرد براساس بررسیهای انجام شده توسط تحلیلگران مؤسسه Container...
ضرورت استفاده فعالان اقتصادی از شرکتهای معتبر حمل و نقلی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، انجمن کشتیرانی و...
نگرانی واردکنندگان و صادرکنندگان آمریکایی از اعمال تعرفههای جدید به نقل از بلومبرگ، در پی اعلام تعرفههای جدید، مدیران برخی...