به گزارش tradewindsnews، در این گزارش بیان شده است که با کاهش فشار تورم در اقتصادهای پیشرفته جهان و افزایش تقاضا برای کالاهای تولیدی، کارشناسان سازمان مذکور توسعه قابل توجهی را پیش بینی می کنند. سریعترین رشد صادرات در سال 2024 در آفریقای جنوبی با ۵.۳ درصد رخ خواهد داد. این منطقه به دلیل تغییر مسیر کشتی ها از دریای سرخ به بنادر آفریقا در پیامدهای ویروس کرونا، با رونق و افزایش تجارت مواجه است.
به علاوه، پیش بینی می شود که آمریکای شمالی، خاورمیانه و آسیا به ترتیب با رشد بالاتر از ۳.۶، ۳.۵ و ۳.۴ درصد، ادامه رشد خواهند داشت. اما آمریکای جنوبی با رشد ۲.۶ درصد و اروپا با رشد ۱.۵ درصد، کمترین رشد را دارند در مقایسه با میانگین سالیانه ۲.۶ درصد.
در بخش واردات، آسیا با رشد ۵.۶ درصدی رتبه اول را به خود اختصاص داده است و آفریقا با ۴.۴ درصد در رتبه دوم قرار می گیرد. سایر کشورهای جهان، به ویژه کشورهای مستقل و مشترک المنافع، با رشد منفی ۳.۸ درصدی، بدترین وضعیت را دارند و اروپا با رشد ۰.۱ درصدی به سختی به ارقام مثبت دست خواهد یافت.
“Ngozi Okonjo-Iweala”، مدیرعامل سازمان تجارت جهانی، در ارتباط با این موضوع اظهار داشت: گزارش منتشر شده توسط سازمان تجارت جهانی با ریسکهای متعددی روبرو است که ممکن است تا پایان سال 2024 تأثیر قابل توجهی بر تجارت جهانی داشته باشد، از جمله رویدادهای ژئوپلیتیکی و تأثیر آنها بر قیمت انرژی و مواد غذایی.
این مقام سازمان تجارت جهانی بیان کرد که تنشهای ژئوپلیتیکی به مدت طولانی الگوهای تجارت بینالملل را تحت تأثیر قرار داده است.
وی تأکید کرد که در چارچوب تجاری چندجانبه، با استفاده از زنجیره تأمین انعطافپذیر، بهبود معیشت و رفاه جهانی را تأمین میکنیم و سعی میکنیم تا بهبود تجارت جهانی را بدون درگیری شدید در مسائل ژئوپلیتیکی و پیچیدگیهای تجاری، با رشد و پایداری اقتصادی متعادلی رقم بزنیم و تنشها و چالشهای آن را کاهش دهیم.
رالف اوسا، اقتصاددان ارشد سازمان تجارت جهانی، اظهار داشت که برخی کشورها به دلیل بحران جنگ روسیه و اوکراین و همچنین بحران دریای سرخ، نسبت به مزایای تجارت دریایی با شک و تردید نگاه میکنند. اما بسیاری از کشورها با هدف تقویت تولید و تغییر الگوی تجارت به سمت کشورهای نیازمند، گامهای مثبتی برداشتهاند.
وی بیان کرد که در سال ۲۰۲۴، حمل و نقل دریایی با مواجهه با اختلالاتی روبرو خواهد شد، از جمله کاهش حجم آب در کانال پاناما و امکان کاهش ترانزیت کشتیها از طریق کانال سوئز به دلیل بحران دریای سرخ، تنشهای ژئوپلیتیکی، عدم اطمینان به سیاستها و افزایش نرخها. این وضعیت با شیوع همهگیری کرونا قابل مقایسه است، اگرچه نرخها افزایش یافته است، اما بخشهایی مانند خودرو، کودهای شیمیایی، خردهفروشی و کالاهای تجاری همچنان فعالیت خود را ادامه میدهند.
به هر حال، افزایش بحران در دریای سرخ باعث تغییر استراتژیها و اولویتها توسط خطوط کشتیرانی میشود.
ظرفیت عملیاتی بندر سانتوس برزیل ۵۰ درصد افزایش مییابد به نقل از ترید ویندز، این پروژه قرار است تا سال...
افزایش ۱۰ درصدی فعالیت بنادر تجاری روسیه در شش ماهه اول سال ۲۰۲۳ بنادر قطب شمال روسیه انجام ۱۱ درصد،...
سفارش ساخت دهها کشتی به کرهایها طی دو ماه به نقل ازportnews؛ سه کشتیساز بزرگ کرهای شامل شرکت مهندسی کشتیسازی...
قطر ۱۷ کشتی دیگر حامل گاز LNG فوق مدرن سفارش داد سعد شریدا الکعبی، وزیر انرژی و مدیرعامل شرکت نفت...
اختلافنظر درباره تعریف کشتی در بخشنامه حقبیمه قراردادهای دریایی برطرف شد با پیگیری دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی،...
ازدحام کشتیها در بنادر اندونزی برای حمل زغال سنگ به گزارش مؤسسه بیمکو، صادرات زغال سنگ اندونزی عمدتاً به چین،...