به نقل از گروه سیاسی ایران آنلاین، ناصرکنعانی در ابتدا درباره عملیات ایران و همچنین ادعاهای مقامات غربی برای پاسخ به ایران اظهار داشت: اینکه موضع آمریکا چیست به نظر میآید زودهنگام است برای قضاوت، اما لازم است نکتهای را اشاره کنم. ایران یک قدرت مقتدر و امنیتآفرین است. اقدام ایران در حمله به برخی مقرهای نظامی رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی در راستای اعمال حق ذاتی ایران برای دفاع از خود ذیل ماده ۵۱ منشور ملل متحد و همچنین تجاوز اسرائیل به مقر دیپلماتیک ایران در سوریه است.
ایران و دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح در رخداد اخیر و در واکنش مشروع به اقدام تجاوزکارانه رژیم به روشی حرفهای عمل کردند. ایران به روش منطقی و مسئولانه عمل کرد. هشدارهای لازم را قبل از اقدام داده بودیم. پس از اتمام حجت، مقتدارانه عمل کردیم و در ادامه مقتدرانه عمل خواهیم کرد.
ایران به دنبال تشدید تنش در منطقه نیست و ضمن پایبندی به منشور ملل متحد نسبت به عبور از خطوط قرمزش در هر مرحله محکمتر برای ایجاد بازدارندگی و تنبیه متجاوز عمل خواهد کرد. اقدام ایران ضروری و متناسب بود و اهداف نظامی را مورد هدف قرار داد. ایران با توجه به عدم اقدام لازم از سوی شورای امنیت و در نتیجه رفتار غیرمسئولانه آمریکا، انگلیس و فرانسه و نیز دفاع از امنیت و منافع ملی خود حرکت کرده است.
اقدام ایران کاملا مشروع و منطبق با منشور ملل متحد و پس از اتمام حجت به روش دیپلماتیک صورت گرفت. طبیعی است انتظار دیگران از جمله آمریکا رفتار مسئولانه ایران و واکنش مشروع ایران را مورد توجه قرار دهند و به جای اتخاذ رویکرد غیرمسئولانه و انتخاب الفاظ نامناسب، قدردان اقدام مشروع و منطقی ایران باشند.
وی در خصوص مواضع کشورهای غربی و احضار نمایندگان ایران گفت: ایران اقدامش کاملا مسئولانه بود. ایران رفتار انگلیس در طفره رفتن محکومیت نقضهای رژیم صهیونیستی را مسئولانه نمیداند. جای تاسف است که دولت انگلیس در حالی که چشم خودش را بر جنایات میبندد، اقدام مشروع ایران در دفاع از خودش را غیرقابل پذیرش تلقی میکند. دفاع ایران کاملا مشروع و بعد از مدتها خویشتنداری در برابر رژیم صهیونیستی بود و نشان دهنده رفتار متعهدانه ایران نسبت به صلح بینالمللی است. توصیه ما به همه حامیان رژیم اسرئیل این است قدردان اقدام متناسب ایران باشند و به جای انتخاب الفاظ نامناسب رژیم غاصب را از شرارت بیشتر برحذر بدارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مشارکت کشور اردن در رهگیری موشکهای ایران و احضار کاردار ایران گفت: من خبر احضار را دریافت کردم و اعلام کردند در واکنش به خبرهایی بود که در رسانههای ایران صورت گرفته است. من در جایگاهی نیستم که در مورد رهگیری اردن تایید و تکذیب کنند. ایران نسبت به حفظ ثبات و امنیت منطقهای کاملا متعهدانه عمل کرده و اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی علاوه بر تنبیه متجاوز در عین حال اقدامی بازدارنده علیه اقدامات مکرر رژیم صهیونیستی در تهدید ثبات منطقه بوده است. اردن هم از ناحیه اقدامات جنایت آمیز در منطقه متاثر بوده است. شایسته است اقدام مشروع ایران در توبیخ و تنبیه منجاوز مورد حمایتهای جهان قرار بگیرد. روابط ما با اردن دوستانه است و ارتباطات مستمر وجود داشته است.
کنعانی درباره قطعنامه ممنوعیت صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل ۲ قطعنامه مصوب در ارتباط با رژیم صهیونیستی داشته، قطعنامه ممنوعیت صادرات سلاح برای رژیم صهیونیستی و قطعنامه درخواست آتش بس. ایران در چارچوب نگاه اصولی نسبت به فلسطین از هر دو قطعنامه حمایت میکند.
در خصوص آتش بس متاسفانه رژیم آپارتاید صهیونیستی با حمایت تمام عیار و نامحدود آمریکا تاکنون اهمیتی به قطعنامه شورای امنیت نداده و تحت همان حمایتهای نامحدود آمریکا به جنایات جنگی خودش ادامه میدهد. در ارتباط با ممنوعیت صادرات سلاح ایران تصویب قطعنامه مذکور را سازنده ارزیابی میکند و از هر اقدامی که منجر به فشار به رژیم شود استقبال میکند. ارسال گسترده سلاح از سوی دولتهای مشخص برای رژیم غاصب صهیونیستی که به صورت مستمر ادامه داشته نشان دهنده نقش آمریکا در نسل کشی در فلسطین است.
وی در خصوص جلسه شب گذشته شورای امنیت و همچنین قصد کشورهای غربی برای اعمال تحریم علیه ایران گفت: شورای امنیت مسئولیت اولیه و اصلی حفظ صلح بینالمللی را برعهده دارد. این شورا نسبت به درخواست ایران و سایر کشورهای مستقل در طول بازه زمانی ۷ ماه گذشته به دلیل حمایت بی قید و شرط آمریکا و دیگر متحدان و همچنین استفاده دولت آمریکا در بکارگیری حق وتو، این شورا منفعل عمل کرده است.
بی عملی این شورا در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمله به مقر دیپلماتیک ایران در دمشق شاهد دیگری بر این مدعاست که شورا تحت تاثیر منفی آمریکا و برخی دولتهای اروپایی نتوانسته به مسئولیتهای خود عمل کند. مراجعه رژیم به شورای امنیت و تشکیل جلسه موجب روشن شدن ابعاد دیگری از جنایات رژیم و حامیان فرامنطقهای آن شده است. همانطور که پیش بینی میکردیم با توجه به مشروعیت اقدام ایران از منظر منشور سازمان این نشست عملا فاقد هرگونه دستاورد سیاسی برای رژیم صهیونیستی بود.
در خصوص اقدامات کشورهای غربی، این کشورها باید توجه کنند که اقدام ایران مشروع بوده و باید قدردان خویشتنداری ایران نسبت به امنیت و صلح منطقهای باشند. اینان به جای اتهام به ایران باید خویشتن را مورد بازخواست قرار دهند که در مقابل ۷ ماه نسل کشی آشکار چه اقدامی انجام دادهاند و چرا به مسئولیت حقوقی و اخلاقی خود در قبال فلسطین عمل نکردهاند. عاقلانهترین کار این دولتها این است که در کنار کشورهای صلح طلب، و کشورهایی که نقش سازنده ایفا کردند قرار بگیرند. به جای حمایت از رژیم از اقدام هوشمندانه ایران و اقدام معقولانهای که انجام داد قدردانی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت بازگشایی سفارت آذربایجان در تهران گفت: مقدمات خوبی برای آغاز مجدد فعالیتهای دیپلماتیک آذربایجان در تهران فراهم آمده و گفتگوهای خوبی در سطح وزرای خارجه صورت گرفته و هیات دیپلماتیک آذربایجان مدتی پیش به تهران آمدند برای فراهم سازی مقدمات. این اتفاق نظر شکل گرفته که همسو با دیگر زمینهها مانند اقتصادی، همکاری سیاسی میان دو کشور هم، همپای دیگر حوزهها حرکت کند. با اتمام دوره ماموریت سفیر ایران در آذربایجان طبیعتا بر اساس روند جاری امور انتخاب سفیر طبق روال اداری انجام خواهد شد.
وی درباره توقیف کشتی باری در تنگه هرمز گفت: ایران در چارچوب صیانت از منافع ملی و حاکمیت سرزمینی خودش و همچنین نظارت کامل و مسئولانه بر کلیه مبادی ورودی و خروجی، کلیه ترددها را در این تنگه راهبردی تحت نظر دارد و از نقض حاکمیت خود جلوگیری میکند. ایران در عین حال متعهد به آزادی کشیرانی در تنگه هرمز مبتنی بر قوانین بینالمللی بوده است و همواره در همین چارچوب عمل کرده است.
بر اساس اطلاعاتی که دارم تعلق این کشتی به رژیم صهیونیستی محرز است و در مراجع ذیصلاح تحت بررسی قرار دارد و اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد. در چارچوب اعلام مسئولیت ایران و تلاش مستمر برای ایجاد کشیرانی امن در تنگه هرمز با توجه به نقض مقررات بینالمللی از سوی کشتی مدنظر و عدم پاسخ مقتضی به مراجع ایرانی، کشتی مذکور به داخل آبهای سرزمینی ایران هدایت شده است.
کنعانی در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص مذاکرات رفع تحریمها و همچنین رایزنیهای باقری و مگ کورگ به صورت غیرمستقیم در مسقط گفت: عمان یکی از کشورهای نقش آفرین دارای نقش مثبت در روند مذاکرات رفع تحریمها بود و سلطان عمان هم طرحی را داشتند و در همان چارچوب تلاشها همچنان ادامه دارد. در چارچوب استقبال ایران از نقش آفرینی دولتهای دوست برای گره گشایی مذاکرات رفع تحریمها مشورتهایی بین ایران و عمان ادامه دارد و این گفتگوها در سفر اخیر هم به عمان انجام شد.
در ارتباط با دیگر گفتگوها تماسها و مذاکرات دیپلماتیک در سطح مذاکره کننده ارشد ایران با طرفهای ذیربط چه در اروپا و چه از طریق واسطهها با طرفهای دیگر ادامه دارد و ایران همچنان به مسیر دیپلماسی پایبند است و استفاده حداکثری را خواهد کرد.
کنعانی درباره سفر السودانی به آمریکا و رایزنیها برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفت: این موضوعی است در چارچوب مناسبات عراق و آمریکا و اظهارنظر در این خصوص را نمیتوانم داشته باشم. در خصوص موضع ایران، سوابق و تجربههای دهههای گذشته نشان داده حضور نظامی آمریکا در هیچ کشوری امنیت آفرین نبوده و رفتار آمریکا هیچ وقت در چارچوب منافع ملتها نبوده است. ملت و دولت عراق در طول ماه های گذشته موضع خودشان را نشان دادند. ما به خواست ملت و دولت عراق احترام میگذاریم و موضع اصولی خود را داریم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص پیامدهای پاسخ ایران در منطقه گفت: آنهایی که ادعا میکنند نگران موضوع صلح و ثبات و امنیت در منطقه هستند، نمیتوان نسبت به صلح و ثبات نگران بود اما به ۷ ماه تجاوز رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطینی بیتفاوت بود. اینها یک شاخصه است. امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیازمند زمینه سازی درست است. مادامی که به تحقق حقوق ملت فلسطین اقدام نشود و نسبت به رفع اشغال خاتمه داده نشود و جنایتکاران مورد پیگرد قانونی قرار نگیرند، اگر توجه نشود صحبت از ثبات در منطقه به یک شوخی تلخ شببه است. اینان باید جدیت خودشان را برای جلوگیری از نسل کشی نشان دهند. این درخواست ایران از این کشورهاست.
منبع: ایران آنلاین
مخالفت هند با تحریم های جدید آمریکا برای پهلو گیری نفتکشهای روسیه در بنادر این کشور به گزارش marinelink، در...
فرانسه ساخت ۱۶ کشتی کانتینری با سوخت سبز را به چین سفارش داد به نقل از MARITIME NETWORK؛ ۱۲ کشتی...
راه اندازی سیستم خود ارزیابی آنلاین مدیریت فله خشک به نقل از hellenicshippingnews؛ این پلتفرم توسط سازمان صنعتی The Dry...
جهش ۳۶.۵ درصدی ترانزیت از مسیر ایران به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، بیشترین میزان ترانزیت خارجی در سال...
تغییر مسیر کشتیهای حامل ال ان جی و فله از کانال پاناما به سمت کانال سوئز با توجه به گزارش...
ترافیک کانتینری در حمل و نقل ریلی روسیه به نقل از پورت نیوز؛ حجم کالاهایی که در کانتینرهای حمل و...