سایت پورت نیوز با بررسی وضعیت صادرات فرآوردههای نفتی روسیه در سال ۲۰۲۳، علیرغم تحریمهای غرب، گزارش داد که برزیل و عربستان سعودی پس از تحریمهای نفتی جدید غرب علیه روسیه، جایگزین فرانسه و آلمان شده و به دومین و سومین واردکننده گازوئیل روسیه از طریق دریا تبدیل شدند. در این میان، ترکیه به عنوان بزرگترین واردکننده گازوئیل از طریق دریا مطرح است.
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۳، گازوئیل ۴۰ درصد از صادرات فرآوردههای نفتی روسیه از طریق دریا را تشکیل داد که نسبت به سال ۲۰۲۲، با افزایش تولید روزانه یک میلیون بشکه، ۸ درصد افزایش داشته است. برزیل ۱۳ درصد و عربستان سعودی ۶ درصد گازوئیل روزانه تولیدی روسیه را دریافت کردند.
علاوه بر این، ترکیه که عضو اتحادیه اروپا نیست، ۳۱ درصد گازوئیل تولیدی روسیه را وارد کرد و چهار کشور آفریقایی لیبی، تونس، مراکش و غنا نیز توانستند روزانه ۲۰ هزار بشکه گازوئیل از روسیه وارد کنند.
بررسیها نشان میدهد که برخی کشورهای اروپایی، بدون احتساب ترکیه، واردات گازوئیل خود را نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۵ درصد افزایش داده و در سال ۲۰۲۳ به میزان ۵۳ هزار بشکه در روز گازوئیل دریافت کردند.
تحقیقات مرکز انرژی و هوای پاک نشان میدهد که مجموع محمولههای فرآوردههای نفتی صادراتی روسیه به کشورهای اتحادیه اروپا از ۸۰ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۵۸ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
در پایان این گزارش آمده است که علیرغم کاهش ۱۴ درصدی صادرات محصولات نفتی روسیه به کشورهای مختلف، درآمد این کشور از صادرات گازوئیل به ۸۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
امضای توافقنامه ساخت راهآهن بین ایران و روسیه با سخنرانی رئیسی و پوتین ایران و روسیه در راستای تکمیل گذرگاه...
خوشبینی صاحبان کالا نسبت به کاهش نرح حمل کانتینر سایت marinelink آخرین تجزیه و تحلیل موسسه Xeneta را منتشرکرد و...
مسعود پل مه به نمایندگی از تشکلها و انجمنهای تخصصی حملونقل در مراسم تکریم و معارفه وزیر راه و شهرسازی...
سنگاپور برای دهمین سال متوالی برترین مرکز دریایی جهان شد به گفتهی خبرگزاری دولتی چین، شین هوا و مرکز دادههای...
خرید و فروش تانکرهای فرسوده و قدیمی در دوران تحریمهای نفتی روسیه براساس گزارش مؤسسه تحقیقاتیVesselsValue: به دلیل تحریمهای غرب...
کاهش ۸۲ درصدی اوراق کشتیهای نفتکش در سال ۲۰۲۳ با توجه به گزارش منتشر شده در وبسایت مؤسسه بیمکو، کاهش...