جمال رزاقی جهرمی، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان، اظهار داشت: زیرساختهای موجود برای تجارت میان ایران و عمان کافی نیست و همان موانعی که در تجارت با سایر کشورها وجود دارد، در روابط تجاری با عمان نیز دیده میشود.
وی با اشاره به تفاوت چشمگیر حجم مبادلات تجاری ایران با دو کشور همسایه افزود: در حال حاضر، حجم تجارت ایران با امارات حدود ۲۳ تا ۲۴ میلیارد دلار در سال است، در حالی که مبادلات تجاری با عمان تنها به حدود ۳ میلیارد دلار میرسد. البته این میزان رشد، نتیجه تلاشهای سه سال اخیر است.
رزاقی جهرمی با تأکید بر رابطه نزدیک سیاسی میان ایران و عمان گفت: با توجه به این روابط دوستانه و در مقابل، نبود چنین نزدیکیای با امارات، مشخص نیست چرا وضعیت تجاری ایران با عمان چنین فاصلهای با روابط تجاریاش با امارات دارد.
او یکی از اصلیترین موانع توسعه روابط تجاری دو کشور را نبود یک خط کشتیرانی مستقیم و منظم عنوان کرد و افزود: ایران هنوز خطی منظم برای حملونقل دریایی با عمان ندارد، در حالی که طرف عمانی مدتهاست بر ضرورت ایجاد چنین خطی تأکید میکند. حتی عمان اعلام کرده حاضر است نیمی از هزینههای این خط را بهصورت یارانهای پرداخت کند، مشروط بر اینکه ایران نیز سهم خود را بپردازد.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان در ادامه گفت: یکی دیگر از موانع مهم در گذشته، مسائل بانکی بود که خوشبختانه با پیگیریهای صورتگرفته طی دو تا سه سال اخیر، تا حد زیادی برطرف شده است و مسیر برای فعالان اقتصادی هموارتر شده است.
وی ضمن تأکید بر لزوم ایجاد خط کشتیرانی مستقیم میان دو کشور اظهار داشت: تمام موانع پیش رو مربوط به ایران نیست؛ مشکلاتی نیز از سوی طرف عمانی وجود دارد، اگرچه حجم این موانع به اندازه چالشهای موجود در ایران نیست.
رزاقی جهرمی همچنین از برگزاری اجلاس مشترک ایران و عمان در اسفندماه خبر داد و گفت: در این نشست، مذاکرات خوبی انجام شد و توافقات مثبتی حاصل شد. امیدواریم در سفر پیشروی رئیسجمهور نیز شاهد گشایشهای بیشتری در این زمینه باشیم.
او در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیتهای زیادی برای همکاری با عمان وجود دارد، اما مهمترین آنها، راهاندازی یک خط کشتیرانی منظم و مطمئن است. در حال حاضر، کشتیهایی میان دو کشور در حال تردد هستند، اما این خطوط منظم نیستند و فعالان اقتصادی نمیتوانند به رفتوآمد روزانه آنها اطمینان داشته باشند.
رزاقی جهرمی همچنین افزود: ما در همه حوزهها، از جمله کشتیهای کانتینری، رو-رو و سایر انواع ناوگان، به زیرساخت نیاز داریم. همانطور که روابط دریایی بین ایران و امارات شکل گرفته، باید چنین رابطهای با عمان نیز برقرار شود.
حرکت صعودی شاخص حمل فله خشک در بورس بالتیک پس از ۶ هفته با اشاره به گزارش پورت نیوز، در...
نرخ اجاره کشتی و شاخص کشتیهای فله و کانتینر در دریای سرخ بالا رفت گزارش سایت Container News نشان میدهد...
اولین کشتی باری الکتریکی ساخته شد خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که این کشتی توسط کنسرسیوم Yinson Green Technologies با هدف...
محدودیتهای کانال پاناما ۱۰ ماه دیگر تمدید شد مطابق اخباری از مارین لینک، به دلیل خشکسالیهای اخیر، کانال پاناما از...
هزینههای بندری چین، دردسر جدید برای واردکنندگان آمریکایی دولت ترامپ در راستای سیاستهای تجاری خود، پیشنهاد اعمال هزینههای بندری سنگین...
تأثیر بحران دریای سرخ بر ۲۰ درصد کانتینری جهان به نقل از بلومبرگ؛ سخنگوی شرکت مرسک در این زمینه گفت:...