به نقل از کانتینر نیوز، دولت ژاپن بهزودی دستورالعمل جدید و مهمی در حوزه کشتیسازی صادر خواهد کرد؛ هدف از این دستورالعمل، احیای صنعتی است که زمانی در جهان پیشتاز بود. این کشور در نظر دارد از ظرفیت یاردهای کشتیسازی بهعنوان یک برگ برنده در مذاکرات تجاری با دولت دونالد ترامپ استفاده کند.
بر اساس این گزارش، توکیو با بهرهگیری از “قانون ارتقای امنیت اقتصادی” مصوب سال ۲۰۲۰ میلادی، قصد دارد اسکلهها و یاردهای کشتیسازی و تعمیراتی غیرفعال را احیا کرده و از ساخت تأسیسات جدید کشتیسازی در داخل و خارج از کشور حمایت کند.
در همین راستا، ژاپن و ایالات متحده در آستانه تأسیس یک “صندوق مشترک احیای کشتیسازی” هستند. بر اساس طرح این صندوق، یاردهای کشتیسازی ژاپن اقدام به ساخت کشتیهای حمل خودرو و حاملهای گاز طبیعی مایع (LNG) خواهند کرد و در عین حال، در یاردهای کشتیسازی ایالات متحده نیز سرمایهگذاری خواهند نمود.
این دو کشور همچنین در حال مذاکره درباره ساخت کشتیهای اقیانوسپیما، یخشکنها و نیز ایجاد یک زنجیره تأمین دریایی مشترک بین ژاپن و آمریکا هستند؛ زنجیرهای که وابسته به چین نباشد.
در حال حاضر، چین حدود ۷۰ درصد از ظرفیت کشتیسازی جهان و نزدیک به ۹۰ درصد از ظرفیت تعمیر کشتیها را در اختیار دارد. این در حالی است که سهم ژاپن از صنعت کشتیسازی که در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی حدود ۵۰ درصد بود، اکنون به حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.
این گزارش میافزاید: ژاپن و کره جنوبی طی ماههای اخیر نشستهای متعددی با مقامات آمریکایی برگزار کردهاند تا از سلطه دریایی چین فاصله بگیرند.
گفتنی است در ماه اکتبر ۲۰۲۵ میلادی، دولت ترامپ قصد دارد افزایش هزینههای بندری برای بارگیری کشتیهایی که مرتبط با چین هستند را تصویب کند؛ اقدامی که بخشی از مجموعه سیاستهای آمریکا برای مهار قدرت دریایی فزاینده چین بهشمار میرود.
بنادر استرالیا سالانه ۲۶۴ میلیارد دلار به تولید ناخالص ملی کمک میکنند به نقل از safety۴sea ترید ویندز؛ این گزارش...
ساخت اولین کشتی کانتینری پاک جهان با سوخت هیدروژنی و پیشرانه بادی شرکت کشتیرانی Veer سفارش ساخت این کشتیها را...
اجتناب عظیم تانکرها از ورود به دریای سرخ به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان نفتکش INTERTANKO گزارش داده است که...
آمریکا عوارض بندری چین را از اکتبر اعمال میکند به نقل از کانتینر نیوز؛ نمایندۀ تجاری ایالات متحده (USTR) تعرفههای...
اختلال در ۳ مسیر کلیدی تجاری سد راه ارسال کالا به نقاط مختلف جهان به نقل از سایت “marinelink”، یان...
پیوستن کره جنوبی به پروژه کریدور سبز با سرمایهگذاری ۶۵ میلیارد دلاری به نقل از سایت تریدویندز، لایحه کریدور سبز...