به نقل از ترید ویندز حاکی از آن است که آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی اعلام کرده که امروزه صحنه انرژی جهانی نسبت به سال ۲۰۱۵، زمانی که اولین نسخه این گزارش منتشر شد و پیشبینی شد که چین در آینده نزدیک از ایالات متحده در زمینه سرمایهگذاری انرژی پیشی خواهد گرفت، تغییرات چشمگیری داشته است.
بر اساس این گزارش، سهم چین از سرمایهگذاری جهانی در انرژیهای پاک از یکچهارم در ۱۰ سال پیش به یکسوم افزایش یافته است. همچنین هزینههای انرژیهای تجدیدپذیر و سوختهای کمآلاینده در ایالات متحده در این مدت تقریباً دو برابر شده است، اما اکنون با کاهش سیاستهای حمایتی، پیشبینی میشود که این هزینهها ثابت باقی بماند.
این گزارش پیشبینی میکند که سرمایهگذاری جهانی در انرژی در سال ۲۰۲۵ با وجود موانع ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی، احتمال رکود اقتصادی و جنگ تعرفهای میان چین و آمریکا، به رکورد ۳.۳ تریلیون دلار خواهد رسید که بخش عمده آن توسط چین صورت خواهد گرفت.
همچنین، هزینههای مربوط به نفت و گاز بالادستی به سمت کشورهای دارنده منابع بزرگ در خاورمیانه گرایش پیدا کرده است. سهم این منطقه از سرمایهگذاری جهانی در بخش بالادستی قرار است در سال ۲۰۲۵ به ۲۰ درصد برسد که بالاترین سطح خواهد بود، اما محدودیتهای اعمالشده در هزینههای روسیه، سهم این کشور را به حدود ۶ درصد کاهش داده است.
با این حال، بهکارگیری فناوریهای نوظهور در آسیای جنوب شرقی نسبت به سایر مناطق به کندی پیش میرود. اما این منطقه در حال پیدا کردن جایگاه خود در زنجیرههای تأمین انرژی پاک است و پس از چین، دومین تولیدکننده بزرگ انرژی خورشیدی محسوب میشود. اندونزی نیز بزرگترین تولیدکننده نیکل در جهان است.
اگرچه روند سرمایهگذاری انرژی در هند و برزیل از چین عقبتر است، اما نقش این دو کشور در میان اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه برجسته به نظر میرسد. بهطور خاص، هند به نظر میرسد که آماده است تا پیش از موعد مقرر، به هدف خود برای سال ۲۰۳۰، یعنی دستیابی به ۵۰ درصد ظرفیت تولید سوخت غیرفسیلی، دست یابد.
در ادامه گزارش آمده است که حمایت قوی و پایدار از سیاستها، این دو کشور را قادر ساخته تا از انرژی خورشیدی کمهزینه، سرمایهگذاریهای قابل توجه در انرژی باد و زیستی، و توسعه منابع بزرگ نفتی فراساحلی در برزیل بهرهمند شوند.
بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه، از جمله کشورهای آفریقایی، در تلاش هستند تا در زیرساختهای انرژی سرمایهگذاری کنند. با این حال، کاهش ارزش پول و نرخ بهره بالاتر پرداخت بدهیها را برای این کشورها دشوارتر کرده است. سرمایهگذاری کشورهای آفریقایی در بخش انرژی در سال ۲۰۲۵ نسبت به سال ۲۰۱۵ یکسوم کاهش خواهد داشت. آفریقا با وجود داشتن ۲۰ درصد از جمعیت جهان، تنها ۲ درصد از سرمایهگذاری در انرژی پاک را به خود اختصاص میدهد.
جابهجایی ۳۲۸ میلیون تُن کالا توسط ۶ هزار کشتی کانتینری تا جولای ۲۰۲۳ مؤسسه آلفالاینر در گزارش جدید خود اعلام...
برنامه ریزی روسیه برای ساخت ۲۶۰ فروند کشتی تجاری و مسافری به نقل از پورتنیوز؛ یاردهای کشتیسازی روسیه Krasnoye Sormovoو...
افزایش ۶۷ درصدی قابلیت اطمینان برنامههای ۳۴ خط کشتیرانی بزرگ جهان موسسه Sea-Intelligence با انتشار یک گزارش اعلام کرد: قابلیت...
خطرات استفاده از تانکرهای قدیمی و فرسوده برای انتقال نفت در یک تحلیل انجام شده توسط مؤسسه Allianz Shipping Safety،...
ضرورت استفاده فعالان اقتصادی از شرکتهای معتبر حمل و نقلی به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، انجمن کشتیرانی و...
ایران بیست و دومین قدرت تجاری دریایی جهان شد/ ایران در جایگاهی بالاتر از فرانسه و کانادا کنفرانس تجارت و...