به گزارش آلفالاینر؛ ابتدا کشتی بنگکوکمکس برای دستیابی به بندر شهر بانکوک طراحی شده بودند، اما به تدریج به یک پرطرفداری وسیع دست یافتند و در حال حاضر در مناطقی مانند مدیترانه، آمریکای جنوبی، دریای کارائیب، خاورمیانه، آفریقا، استرالیا، نیوزیلند و جزایر اقیانوس آرام مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع کشتیها عموماً به طول ۱۷۲ متر و عرض ۳۲ متر میرسند، اما متأسفانه در شمارش کشتیهای حاوی کانتینر، به تعداد کمتری محسوب میشوند؛ اما آنها قابلیت استفاده در هر نوع منطقهای را دارند.
این کشتیها که به طور معمول ظرفیت ۱۷۰۰ تا ۱۹۰۰ TEU را دارند، در تجارت منطقهای استفاده میشوند. تاریخ ساخت آنها به سال ۲۰۱۰ برمیگردد و در حال حاضر در جهان ۲۸۱ کشتی Bangkokmax با ظرفیت ۵۱۷۰۰۰ TEU وجود دارد و ۱۱۷ کشتی دیگر با ظرفیت ۲۱۴۰۰۰ TEU در حال سفارش قرار دارند. این کشتیها مجهز به سیستمهای اسکرابر هستند و عموماً ظرفیتی در حدود ۱۸۰۰ و ۱۹۰۰ TEU دارند. آنها دارای قابلیتهای صرفهجویی در انرژی و سیستم تصفیه آب متعادل هستند و توسط سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) تأیید شدهاند. فیلیپین، چین و ژاپن توانایی ساخت این کشتیها را دارند.
به هر حال، این نوع کشتیها بر اساس تحلیلگران آلفالاینر، یک پدیده نسبتاً جدید در حوزه حمل کانتینری است و در تجارت درون آسیایی در حال رشد بیشتری است. این کشتیها در حال تبدیل شدن به یک برند هستند که ظرفیت آنها از ۱۰۰۰ TEU شروع و تا ۱۹۰۰ TEU ادامه مییابد. در این رابطه باید ذکر کرد که شرکت مرسک، طرفدار کشتیهای Bangkokmax که به عنوان کشتیهای دندهای نیز شناخته میشوند، میباشد و در حال حاضر این شرکت دانمارکی ۴۲ عدد از این کشتیها را در اختیار دارد و به آنها اداره میکند.
در ادامه این گزارش آمده است که در اواخر، سرمایهگذاریهای گستردهتری توسط مالکان و اپراتورها برای این نوع کشتیها انجام شده است و تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی میتوان حدود ۶۰ کشتی را به سفارشدهندگان تحویل داد. این نوع کشتیها با ظرفیت ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ TEU با نرخ روزانه ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار اجاره داده میشوند و قیمت آنها به مسیر حمل و نقل دریایی بستگی دارد. به طور کلی، ۳۶۰ کشتی کانتینری Bangkokmax در حال توسعه برای دستیابی به یک استاندارد مشخص هستند. در پایان این گزارش آمده است که به نظر میرسد در منطقه آسیا از این کشتیها بیشتر استقبال شود.
علی احمدی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران شد به نقل از روابط عمومی شرکت ملی نفتکش ایران، به موجب حکم...
انتخاب مسیرهای زمینی حمل کالا توسط عربستان و امارات برای دور زدن دریای سرخ به نقل از خبرگزاری بلومیرگ دریایی؛...
توافق چهارجانبه عراق، ترکیه، قطر و امارات بر سر جاده توسعه «باسم العوادی»، سخنگوی دولت عراق اعلام کرد: انتظار میرود...
سبد سفارش ساخت کشتیسازیهای آستاراخان تکمیل شد ایلیا ولینسکی، وزیر صنعت و تجارت آستاراخان اعلام کرد: با افزایش فعالیت کارخانههای...
بازیافت کشتیها فارغ از آسیبهای محیط زیستی به گفته بیمکو (شورای بینالمللی دریانوردی بالتیک)، صاحبان کشتیها باید تنها از کارگاههایی...
اجتناب عظیم تانکرها از ورود به دریای سرخ به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان نفتکش INTERTANKO گزارش داده است که...