logo anildarya

حمل کانتینری چیست؟

حمل کانتینری چیست؟
1067
22 فوریه 2023

تاریخچه کشتی‌های حمل کانتینری

کانتینرها یکی از اختراعات ساده‌ای هستند که نحوه صنعت حمل و نقل جهان را به شدت تغییر دادند. جعبه‌های بزرگ فولادی در سال 1956 توسط مالکوم مک لین مالک تجارت باربری آمریکایی به صنعت حمل و نقل معرفی شد. طرح ثبت اختراع مک لین مدت کوتاهی پس از ظهور به استاندارد سازمان حمل و نقل بین المللی (ISO) رسید. کشتی های کانتینری اولیه، نوع تبدیل شده نفت کش‌هایی بودند، که بعد از جنگ جهانی دوم از باقی مانده های تانکر های تی۲ ساخته شده بودند.

اولین کشتی کانتینری در دانمارک شروع به کار نمود و در بین سیتل و آلاسکا کار می‌کرد. اولین کشتی کانتینری در ایالات متحده، آیدیال اکس یک تانکر تی۲ بود که صاحب آن مالکوم مک لین بود که ۵۸ کانتینر فلزی را از نیوارک، نیوجرسی به هوستون، تگزاس در اولین سفر دریایی اش در آوریل ۱۹۵۶ حمل نمود.

زمانی که کانتینرها تبدیل به داغ‌ترین چیز در تجارت جهانی شدند، کشتی‌هایی که آن‌ها را حمل می‌کردند شروع به بزرگتر شدن کردند. کشتی‌های کانتینری اولیه حدود 38 فوت طول و ظرفیت 500 تا 800 TEU داشتند به عبارتی می‌توانستند حدود 600 کانتینر را حمل کنند، امروزه کوچکترین کانتینرهای مورد استفاده دارای طول 45 فوت هستند.

قابل توجه‌ترین تحولی که درصنعت حمل و نقل دریایی اتفاق افتاد حمل کانتینری بود. کشتی‌های کانتینری یا کانتینربر نوعی از کشتی‌های باری هستند که کالا و محموله‌ها را با ایمنی بالا به سرتاسر جهان حمل می‌کند و یک انقلاب بزرگ در نحوه حمل و نقل به‌حساب می‌آید. در عصر حاضر قالب شرکت‌ها تامین مواد اولیه موردنیاز خود را به صوررت حمل و نقل دریایی و به صورت حمل کانتینری انجام می‌شود.

کشتی های کانتینری چیست؟

کشتی‌های کانتینری کشتی‌های دریایی هستند که کانتینرهای باری را حمل می‌کنند که به کانتینرهای چند‌وجهی نیز معروف هستند. گاهی اوقات می شنوید که آن‌ها را “کشتی های جعبه‌ای” نیز می‌نامند زیرا آن‌ها جعبه‌های بار را حمل می‌کنند. کشتی‌های کانتینری معمولاً در یک مسیر برنامه‌ریزی شده و منظم کار می‌کنند، این نوع خدمات حمل و نقل به عنوان حمل و نقل خطی نیز شناخته می‌شود.

کشتی‌های کانتینری بر کشتیرانی دریایی تسلط دارند زیرا بیشتر کالاها باید در کانتینرهای چندوجهی حمل شوند، به ویژه کالاهای مصرفی. وقتی صحبت از محصولات کشاورزی می‌شود. در دهه گذشته تعداد کشتی‌های کانتینری در ناوگان تجاری جهانی به طور متوسط ​​حدود 6000 کشتی در سال بوده است.

انواع کشتی‌های کانتینری

کشتی‌های کانتینری از نظر نسل و ابعاد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

دسته‌بندی از نظر نسل:

دسته‌بندی از نظر ابعاد:

به دلیل بالا رفتن تقاضا در بازار، افزایش ظرفیت حمل بار، راندمان عملیاتی، بهبود فرآیندهای زیست محیطی و بهره‌برداری از یک کشتی کانتینری در خدمات لاینر، کشتی‌ های کانتینری به طور مداوم بزرگتر شده‌اند.

انواع محموله‌های کانتینری

دو نوع محموله کانتینری وجود دارد؛ FCL (بار کامل یک کانتینر) و LCL (بار کمتر از یک کانتینر یا خرده‌ بار دریایی).

محموله‌های FCL

اگر کالای کافی برای پر کردن یک کانتینر دارید، بار شما به عنوان FCL نامیده می‌شود. FCL ها در هر واحد ارزان‌تر از LCL ها کار می‌کنند و هزینه‌های واردات ثابت است. FLC ها بسیار ایمن‌تر هستند، زیرا فقط اقلام شما در کانتینر بسته‌بندی می‌شود، بنابراین محموله‌های حمل‌کننده دیگر نمی‌توانند به محموله شما آسیب بزنند.

محموله‌های LCL

اگر محموله شما کم است، به‌جای استفاده از یک کانتینر کامل برای خود، به صرفه‌تر است که یک کانتینر را با سایر فرستنده‌ها به صورت اشتراکی تهیه کنید. LCL به ازای هر واحد گران‌تر است، اما در کل ارزان‌تر است، زیرا حجم‌ها نسبت به FCL ها کمتر است.

شرکت بین المللی آنیل دریا راه حل‌های کارآمد حمل و نقل دریایی را متناسب با نیاز شما ارائه می‌دهد. از بار کامل کانتینر (FCL) تا خرده بار (LCL)، در تمام مسیرهای اصلی جهانی، با زمان حمل و نقل تضمین شده در خدمت شما عزیزان می‌باشد.

چند کانتینر در یک کشتی کانتینری وجود دارد؟

بستگی به کشتی‌ای دارد که باتوجه به نوع تجارت، محصول، مسیر، مسافت و مدت سفر برای محموله‌های کانتینری خود در نظر می‌گیرد. بنابراین، سوال بهتر این است که خطوط کشتیرانی چگونه تصمیم می‌گیرند که کدام کشتی را به کدام سرویس اختصاص دهند؟ زیرا زمانی که یک کشتی تخصیص داده شد، خطوط کشتیرانی با بارگیری هرچه بیشتر کانتینر به دنبال به حداکثر رساندن استفاده از آن کشتی هستند.

چرا حمل و نقل کانتینری گران‌تر است؟

شیوع COVID-19 باعث کمبود کانتینر شد زیرا برخی از بنادر بسته شدند، یا به دلیل مریض بودن پرسنل یا به دلیل اینکه کشورها مرزهای خود را برای محدود کردن شیوع ویروس بسته بودند، این بدان معنا بود که کشتی‌ها و کانتینرها در بنادر گیر کرده بودند. از آن‌جایی که کشتی‌ها قادر به پهلوگیری در برخی بنادر نبودند، بسیاری از کانتینرها رها شدند. به طور خلاصه: بسیاری از کانتینرهای جهان در جایی که باید باشند نبودند. در سه ماهه اول سال 2021، خطوط کشتیرانی سود عملیاتی خود را بین 500-970 USD/TEUگزارش کردند زیرا تقاضا بسیار بیشتر از عرضه بود.

ممکن است از خود بپرسید که «چرا نمی‌توانیم کانتینر بیشتری بسازیم؟» تولید کانتینر در ماه‌های آخر سال 2020 به دلیل تقاضای زیاد 80 درصد افزایش یافته است. با این حال قیمت فولاد و مصالح کفپوشی که برای ساخت کانتینرها استفاده می‌شود نیز افزایش یافته است. این بدان معناست که تولید کانتینر بیشتر راه حل مناسبی نیست. خطوط کشتیرانی نیز در حال برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری در کشتی های بیشتر هستند، اما بعید است که این روند پیچیده تا سال 2024 تأثیر مثبتی بر وضعیت داشته باشد.

در اواسط سال 2021 خطوط کشتیرانی سعی کردند کانتینرها را در شلوغ ترین بنادر آسیا قرار دهند زیرا آسیا مرکز تولید جهانی کالاهای سفید است. با این حال، این کمبود تجهیزات را برای اکثر مناطق خارج از آسیا تشدید کرد. این رویدادها باعث ایجاد گلوگاه زنجیره تامین شد که صنعت هنوز با آن دست و پنجه نرم می کند.

مزایای حمل کانتینری

حمل کانتینری مزایای زیادی نسبت به سایر حمل و نقل‌ها دارد که در ادامه به معرفی 6 مزیت حمل کانتینری می‌پردازیم:

مزایای حمل کانتینری

استاندارد حمل و نقل جهانی

کانتینر وسیله‌ای است که می‌تواند به صورت استاندارد در هر نقطه از جهان هرگونه حمل و نقل اعم از دریایی، ریلی، جاده‌ای و … را به خود اختصاص دهد و به عنوان یک واحد اندازه‌گیری حمل و نقل به‌شمار می‌آید.

انعطاف‌پذیر و کاربردی

از کانتینرها می‌توان برای حمل طیف وسیعی از کالاها اعم از کالاهای خشک نظیر لوازم الکترونیکی، کاغذ، غلات، لباس و … کالای فاسد شدنی مانند دارو، مواد غذایی و …. و حتی محصولات مایع نظیر شیر، روغن و …. استفاده نمود. همچنین حسن دیگر کانتینرها این‌است که قابل بازیافت هستند و مجدداً برای اهداف دیگر می‌توان از آنها استفاده کرد.

هزینه‌ پایین

حمل‌ کانتینری به دلیل مزیت استاندارد بودن، هزینه‌ حمل و نقل کمتری را به‌ همراه دارد. جابه‌جایی همان مقدار بار فله‌ای در یک کانتینر، حدودا ۲۰ برابر ارزان‌تر از وسایل معمولی است.

سرعت

عملیات حمل کانتینرها به‌صورت ساده و سریع صورت می‌گیرد و زمان برگشت از بنادر کشتی از ۳ هفته به حدود ۲۴ ساعت کاهش می‌یابد. به دلیل وجود کانتینرها، زنجیره‌های حمل و نقل سریع‌تر شده است. زیرا کشتی‌های کانتینری درکل سریع‌تر از کشتی‌های باری معمولی هستند.

انبار متحرک

از کانتینرها می‌توان به‌عنوان انبار نیز استفاده کرد و به‌اصطلاح کانتینرها انبار خودشان هستند و همچنین از محموله‌های موجود در آن محافظت می‌کنند. این به معنای بسته‌بندی ساده‌تر و ارزان‌تر برای محموله‌های کانتینر شده، به ویژه کالاهای مصرفی است.

امنیت و ایمنی

محتویات کانتینرها برای حمل‌کنندگان پنهان است، زیرا کانتینرها را می‌توان فقط در مبداء(فروشنده/فرستنده) و در گمرک و یا در مقصد باز کرد. این به معنی کاهش فساد و تلفات ناشی از سرقت است.

معایب حمل کانتینری

حمل کانتینری نیز مانند سایر روش‌های حمل و نقل دارای معایبی نیز می‌باشد که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

معایب حمل کانتینری

مشکلات عمومی

 اگرچه کانتینر از کالا در برابر تغییرات دما، آتش‌سوزی، سرقت و … محافظت می‌کند، اما برخی محدودیت‌های فیزیکی مانند: دمای بالا و عدم تهویه در داخل کانتینر می‌تواند باعث آسیب به اجناس داخل آن شود. پس درمی‌یابیم که برای جلوگیری از خسارات احتمالی درون محفظه کانتینر، باید اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند: بسته‌بندی‌ و تراکم داخلی مناسب، انجام شود و همچنین بهتر است که صاحبان کالا بار خود را بیمه کنند.

محدودیت‌های فیزیکی کالا

در موارد خاص، محدودیت‌های مشخصه کالا ممکن است برنامه حمل و نقل کانتینر را مختل کند. در واقع وزن، حجم و ابعاد کالا ممکن است با وزن یک کانتینر استاندارد مطابقت نداشته باشد، بنابراین در زمان بارگیری امکان دارد، آن کالا رد شده و بارگیری نشود.

خسارات

سالانه حدود ۱۵۰۰ کانتینر در دریا غرق می‌شوند که دلیل عمده آن نوسانات آب و هوایی در دریاست.

تجارت غیرقانونی

 کانتینر وسیله‌ای است که در تجارت غیرقانونی کالا، مواد مخدر و سلاح و همچنین مهاجرت غیرقانونی نیز استفاده می‌شود.

پرسش و پاسخ

کشتی‌ که به طور خاص برای نگهداری مقادیر زیادی محموله فشرده در کانتینرهای مختلف ساخته شده است، کشتی کانتینری نامیده می‌شود.

اولین مدل‌های کشتی‌های کانتینری در اوایل دهه 1950 عرضه شدند و عمدتاً برای حمل واگن‌های باری قطارهای کالا طراحی شدند. با استفاده از سیستم‌های جرثقیل و رمپ، می‌توان این واگن‌های باری را از کشتی‌ها بارگیری و تخلیه کرد.

کشتی‌های کانتینری بسته به اندازه آن‌ها به هشت دسته اصلی دسته بندی می‌شوند. که در بالا به صورت کامل توضیح داده شده است.

انواع مختلف کانتینر با ابعاد استاندارد 20 فوت و 40 فوت  وجود دارد و هر یک از آن‌ها شامل کانتینرهای یخچالی، تانکری و … می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با انواع کانتینر کلیک نمایید.

کشتی‌های کانتینری به دلیل افزایش تقاضای بازار و ظرفیت حمل بار، کارایی عملیاتی بیشتر و بهبود فرآیندهای زیست محیطی و عملیات حمل و نقل دریایی، پیشرفته‌تر و بزرگ‌تر می‌شوند.

خیر، حمل کانتینری حمل ایمن‌تری نسبت به حمل فله می‌باشد. در حمل کانتینری کالا باید بسته‌بندی مناسب داشته باشد اما در حمل فله کالا بدون بسته بندی صرفا داخل انبار بارگیری می‌شود. برای آشنایی بیشتر با حمل فله (Bulk) کلیک نمایید.

مطالب مرتبط
مزایای حمل بار از چین 12 دسامبر 2023

مزایای حمل بار از چین

حمل بار از چین حمل بار از چین به یکی از مهم‌ترین روش‌های حمل و نقل جهانی تبدیل شده است....

مقالات بیشتر بخوانید
تفاوت کرایه حمل در مبداء و مقصد در چیست؟ 31 می 2023

تفاوت کرایه حمل در مبداء و مقصد در چیست؟

پرداخت کرایه حمل در مبداء و مقصد چیست؟ پرداخت در مقصد (Freight Collect) و پرداخت در مبداء (Freight Prepaid) هر...

مقالات بیشتر بخوانید
سرویس درب به درب (Door to Door) چیست؟ 25 فوریه 2023

سرویس درب به درب (Door to Door) چیست؟

سرویس درب به درب (Door to Door) سرویس درب به درب (Door to Door) که قالباً در حمل و نقل...

مقالات بیشتر بخوانید
بارفرابر در سمت کارگزار (AS AGENT) 25 سپتامبر 2023

بارفرابر در سمت کارگزار (AS AGENT)

بارفرابر در سمت کارگزار، مباشر یا نماینده (AS AGENT) فرستنده یا مشتری در سمت کارگزار، که درواقع نقش سنتی بارفرابر...

مقالات بیشتر بخوانید
بارفرابری کیست و چه نقشی دارد؟ 19 سپتامبر 2023

بارفرابری کیست و چه نقشی دارد؟

بارفرابری کیست؟ صنعت بارفرابری از اوایل قرن دهم میلادی آغاز شده است. با تأسیس انبارهای عمومی در بنادر و شهرهای...

مقالات بیشتر بخوانید
نحوه بارگیری کانتینرها چگونه است؟ 27 مارس 2023

نحوه بارگیری کانتینرها چگونه است؟

کانتینر چیست؟ تعداد زیادی از کالاهایی که ما هر روز استفاده می‌کنیم، از غذا گرفته تا دارو، لوازم الکترونیکی، ماشین...

مقالات بیشتر بخوانید