ارتباط دبی با صنعت دریانوردی که به عنوان شهری روی دریا برای تبدیل شدن به شهر بازرگانان متولد شد، در طول زمان گسترش یافته است. تجارت دریایی و حمل و نقل دریایی موتور اصلی رشد اقتصاد دبی بود. با در نظر گرفتن این موضوع بود که در سال 1975 شیخ راشد بن سعید آل مکتوم تصمیم گرفت که به عنوان مرکز تجارت غیرنفتی امارات متحده عربی، دبی باید وارد عصر جدیدی از تجارت و بازرگانی شود. چهار سال بعد در 40 کیلومتری جنوب دبی، بندر جبل علی افتتاح شد، زمانی که در 26 فوریه 1979 کشتی سلطنتی بریتانیا (HMY Britannia) با ملکه الیزابت دوم وارد بندر جدید شد تا آن را افتتاح کند.این بزرگترین بندر ساخته شده توسط انسان در جهان بود که با چشم غیر مسلح از فضا قابل مشاهده بود.
بندر جبل علی از روز اول بر روی سه مورد اساسی تمرکز کرده است: مشتریان، مردم و فناوری. این یک استراتژی است که تا به امروز به عنوان بزرگترین کشتیهای کانتینری که در اقیانوسها سفر میکنند، ادامه مییابد که با توجه به مقیاس کارایی و بهرهوری ارائه شده توسط بندر ترسیم شده است. بین سالهای 2003 و 2013 بندر جبل علی 100 میلیون TEU را جابهجا کرد.
بندر جبل علی دبی در منطقه امارات متحده عربی، در میان بزرگترین بندرهای دریایی جهان قرار دارد. یکی از ویژگیهای کلیدی این بندر دسترسی پیشرفته دریایی، هوایی و زمینی آن است که آن را به بندری انتخابی برای صنایعی که به شبکههای لجستیکی در مقیاس بزرگ نیاز دارند تبدیل کرده است. بندر جبل علی که توسط DP World اداره میشود، بزرگترین مرکز دروازه در منطقه خاورمیانه است که تجارت بین بازارهای شرقی و غربی: شمال آفریقا، جنوب آسیا و خاورمیانه را امکانپذیر میکند.
جبل علی با ظرفیت حمل 19.3 میلیون TEU در بین 10 بندر کانتینری برتر جهان قرار دارد. باتوجه به امکانات چند ماژولار آن، برای 24 سال متوالی به عنوان بهترین بندر در خاورمیانه انتخاب شده است. این یک بندر برتر برای بیش از 80 سرویس حمل و نقل هفتگی است که بیش از 150 پورت در سراسر جهان را به هم متصل میکند. امروزه بندر جبل علی 26.1 درصد از تولید ناخالص داخلی دبی را تشکیل می دهد.
این مرکز از نظر فناوری پیشرفته است و از تجهیزات پیشرفته، از جمله بزرگترین جرثقیلهای دروازهای جهان استفاده میکند که قادر به بلند کردن چهار کانتینر 20 فوتی یا دو کانتینر 40 فوتی به طور همزمان هستند. برای آشنایی بیشتر با انواع کانتینر کلیک نمایید.
بندر جبل علی از سه پایانه تشکیل شده است که برای انجام عملیاتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این بندر به 9 اسکله مدرن مجهز شده است و قرار است تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۶ به اسکله دیگر به این تعداد افزوده شود.
ترمینال کانتینری 1 به دلیل ظرفیت حمل و نقل به خوبی یکپارچه، یکی از شلوغترین پایانههای بندر جبل علی محسوب میشود. این ترمینال میتواند تا 9 میلیون TEU را حمل کند. با 51 جرثقیل اسکله و 15 اسکله،T1 به کشتیها اجازه میدهد به راحتی پهلو بگیرند و بارگیری یا تخلیه کنند.
ترمینال کانتینر دارای ظرفیت پشتهای 213455 TEU با 3 انباشته دسترسی است. دارای 2582 نقطه رفر (نقطه قدرت الکتریکی برای کانتینرهای یخچالی). دارای 37 کانتینر خالی است و میتواند 9 لیفتراک، 415 تراکتور و 459 تریلر را در خود جای دهد.
ترمینال کانتینری 2، دومین ترمینال محبوب در بندر جبل علی است. این ترمینال شامل 32 جرثقیل اسکله و 8 اسکله است و فضایی برای بارگیری و تخلیه محموله تا 6.5 میلیون TEU دارد. این ترمینال مجهز به فناوری پیشرفتهای است که برای کاهش انتشار کربن تا 30٪ طراحی شده است.
ترمینال کانتینر 2 دارای ظرفیت پشتهای 129887 TEU با 2 انباشته دسترسی است. دارای 4361 امتیاز داور است. دارای 17 کانتینر خالی است و میتواند 3 لیفتراک، 293 تراکتور و 326 تریلر را در خود جای دهد.
ترمینال کانتینری 3 که در سال 2014 تأسیس شد، یک ترمینال با فناوری پیشرفته در بندر جبل علی است. همچنین به عنوان یکی از بزرگترین پایانههای نیمه خودکار در جهان شناخته میشود.
این ترمینال از 5 اسکله تشکیل شده و ظرفیت حمل و نقل تا 3.8 میلیون TEU را دارد وشامل 50 جرثقیل دروازهای (ARMG) خودکار و 19 جرثقیل اسکله خودکار است که به حمل کشتیهای کانتینری فوق العاده بزرگ (ULCV) با ظرفیت بیش از 18000 TEU کمک میکند.
ترمینال کانتینر 3 دارای ظرفیت پشتهای 103764 TEU با 2 انباشته دسترسی است؛ همچنین دارای 1620 امتیاز داور است. دارای 7 کانتینر خالی است و میتواند 1 لیفتراک، 190 تراکتور و 178 تریلر را در خود جای دهد.
ترمینال کانتینری 4 در حال حاضر در حال ساخت است. منابع میگویند، پس از تکمیل، این ترمینال ظرفیت بندر را به 22.4 میلیون TEU افزایش میدهد.
در اینجا لیستی از برخی از امکانات درجه یک ارائه شده توسط بندر جبل علی آورده شده است:
بندر جبل علی دارای انباری است که به تحکیم و تثبیت محمولهها میپردازد. ایستگاه باری کانتینری واقع در خارج از دروازه 2 در بندر، کالاها و محصولاتی را که باید برای صادرکنندگان یا واردکنندگان مختلف در منطقه خلیج فارس یا اطراف آن ارسال شود، ذخیره میکند.
CFS با وسعت 134.343 مترمربع دارای 11.900 متر مربع سرپوشیده و 122.443 مترمربع فضای ذخیرهسازی روباز است و خدمات بیشماری متناسب با نیاز مشتری ارائه میدهد که شامل موارد زیر است:
بندر جبل علی دارای سردخانههای متعددی است که برای نگهداری اقلامی که نیاز به شرایط خنک کننده خاصی دارند ایدهآل هستند. آنها با مساحت 9.665 متر مربع، ظرفیت نگهداری شکلات، سیگار، لوازم آرایشی و محصولات دارویی را دارند. بندر جبل علی همچنین حمل و نقل و نگهداری انواع محمولهها از جمله محموله های فله ، شکسته یا RoRo را مدیریت میکند.
مرکز ذخیره سازی خنک دارای محدوده دمایی 10 درجه سانتیگراد تا 20 درجه سانتیگراد است، با سه اتاق با ظرفیت کل ذخیره پالت 3.240 (3.900 متر مربع فضای طبقه) همچنین سردخانه دارای محدوده دمایی 29- تا 13+ درجه سانتیگراد با ظرفیت ذخیره سازی پالت 8183 (5.765 متر مربع) است.
بندر جبل علی نقش مهمی در خدمترسانی به خلیج فارس، شبه قاره هند و بازارهای آفریقا ایفا میکند. تنوع منطقه و بازارهای ارائه شده از طریق بندر جبل علی در ماهیت محمولههای وارداتی و صادراتی منعکس میشود. این بندر به دلیل تخصص بالای خود در نگهداری و جابجایی انواع محموله تقویت شده است. ترمینال باری عمومی جبل علی فضای ذخیره سازی کل بیش از 1.4 میلیون متر مربع را پوشش میدهد که شامل 27 اسکله و عمق 15 متری در کنار اسکله است و به کشتیهای باری بسیار بزرگ و ویژه اجازه پهلوگیری میدهد.
عرض کانال تقریبی 320 متر و در پیچ تا 520 متر گسترش می یابد. تمام کشتیهایی که به جبل علی سفر میکنند دارای یک سطل 6 cbm برای دفع زبالههای غیر خطرناک عمومی هستند. سطل زباله به عنوان بخشی از تعرفه بندری ارائه میشود و برای همه کشتیهایی که وارد بندر میشوند اجباری است سطلهای اضافی برای زبالههای عمومی و غیر خطرناک در صورت درخواست توسط کشتی ها یا نمایندگان با هزینه اضافی قابل ارائه است که در فاکتور نهایی منعکس میشود. کشتیهایی که زبالهها را بهطور نامناسب دفع میکنند، مشمول هزینههای اضافی میشوند که توسط مقامات دبی تعیین میشود و ممکن است با جریمه مواجه شوند.
فناوریهای نوین در حمل و نقل بینالمللی در حمل و نقل بینالمللی و بهخصوص حمل و نقل دریایی، فناوریهای نوین...
ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪی ﮐﺎﻻی ﺧﻄﺮﻧﺎك ﻣﻔﺎد ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪی ﮐﺎﻻی ﺧﻄﺮﻧﺎك در ﺑﺨﺶ 2 ﮐﺪ ذﮐﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ. مواد ﻣﻨﻔﺠﺮه...
کریر در لجستیک به چه معناست؟ متصدیان حمل و نقل، مسئول حمل بار از مکانی به مکان دیگر هستند. این...
شیپینگ اوردر چیست؟ شیپینگ اوردر یکی از اصطلاحات رایج در حمل و نقل است.از شیپینگ اوردر در حمل و نقل...
ترم حمل دریایی ترم حمل “Full Liner Term” یا “Liner Terms” اصطلاحاتی در زمینه حمل و نقل دریایی است که...
هواپیماهای تمام بار هواپیماهای تمام بار بخش مهمی از سیستم حمل و نقل مدرن هستند که کالاها و مواد را...