کراس استاف به عنوان یکی از پرکاربردترین روشهای حمل و نقل دریایی شناخته میشود. این روش زمانی استفاده میشود که هیچ خط حمل و نقل مستقیمی از مبدا تا مقصد وجود نداشته باشد یا فروشنده کالا اصرار داشته باشد که کالای خریداری شده را در کشوری غیر از کشور مبدأ تحویل دهد. در این حالت، محموله با دو بار حمل و نقل مختلف ارسال میشود. خطوط از مبدا به کشور ثالث و از آنجا به مقصد حمل میشود. درواقع نیاز به تغییر خط کشتیرانی در کشور ثالث است که در آن باید محموله از کانتینر خط اول تخلیه و در کانتینر خط دوم بارگیری شود که به آن کراس استاف میگویند.
اگر بخواهیم آن را به صورت لغوی معنا کنیم کراس استافینگ متشکل از واژه کراس (Cross) و فعل استاف (Stuff) میباشد و به معنی پر کردن روبهرو است.
مهمترین نکته استفاده از این روش، تعویض کانتینر بار علاوهبر تغییر خط حمل و نقل است. به دلیل داشتن کد و شماره کانتینرها متعلق به یک باربری بوده و قابل استفاده در تمامی خطوط نمیباشد. به همین دلیل، در کراس استاف، محموله از کانتینر در بندر (هاب) مشخص شده تخلیه و بلافاصله در کانتینر دوم بارگیری میشود. عملیات کراس استافینگ عموماً در بندر جبل علی که متعلق به کشور امارات است انجام میشود.
استفاده از ماشین آلات مخصوص تخلیه و بارگیری در کراس استاف و امنیت بار بسیار حائز اهمیت است. زیرا میتواند صدمات جبرانناپذیری به بار وارد کند. به همین دلیل، اطمینان از اپراتورهای توانمند و با تجربه متقابل میتواند سلامت حمل و نقل محموله را تضمین کند. شرکت بین المللی آنیل دریا حمل کراس استاف را در کمترین زمان و امنیت برای شما عزیزان انجام میدهد.
بدیهی است که عملیات کراس استاف هزینه اضافی را برای تاجر در بر خواهدداشت، زیرا صاحبان کالا باید علاوه بر هزینه کرایه حمل کالا هزینه کراس استافینگ را جداگانه بپردازند. نوع بسته بندی، ماهیت کالا و نیاز به تجهیزات خاص برای تخلیه؛ همگی موثر در هزینه کلی هستند. شما میتوانید برای دریافت استعلام دقیق قیمت فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما هزینه دقیق آن را برایتان محاسبه کنند.
کراس استافینگ مزایایی زیادی همچون امکان تجارت بینالمللی برای کشورهایی با بنادر کوچک و دور زدن تحریمها بههمرا دارد، اما این روش معایبی نیز دارد که که در ادامه به بیان آن میپردازیم:
ترنشیپ به زمانی اطلاق میشود که محموله یا یک کانتینر از یک کشتی به کشتی دیگر در حین انتقال به مقصد نهایی منتقل میشود. کانتینرهای انتقال یافته در عملکرد بندر دو بار بهحساب میآیند زیرا جرثقیلهای کنار آب آنها را برای تخلیه از کشتی A ورودی و بارگیری مجدد روی کشتی در حال خروج B کنترل میکنند.
به طور مثال در حمل جادهای، محمولهای از کشور ایتالیا به ایران بناست حمل شود. بار توسط کامیون به ترکیه و یا بلغارستان رفته، درآنجا کانتینر زمین گذاشته میشود (انبار میشود) و مجددا توسط کامیون دیگری به سمت ایران (کشور مقصد) حرکت میکند.
بسیاری ترنشیپ را با ترانزیت اشتباه میگیرند درنتیجه بهتر است تعریفی از ترانزیت را بدانید. ترانزیت مربوط به کشورهایی است که بندر دریایی ندارند و مجبورند از بندر سایر کشورها برای صادرات یا واردات کالاهای خود استفاده کنند.
به طور کلی 3 دلیل وجود دارد که ما مجبور میشویم در حمل و نقل خود از ترنشیپ استفاده کنیم:
از معایب ترنشیپ میتوان به افزایش زمان حمل و نقل اشاره کرد؛ معمولاً برای صرفهجویی در هزینههای حمل و نقل انجام میشود، اما منجر به افزایش زمان حمل و نقل میشود. همچنین احتمال آسیب یا از دست دادن کانتینر و محموله نیز به دلیل بارگیری و تخلیه کانتینر بیشتر است.
در ترنشیپ، خود کانتینر از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال مییابد، ولی در روش کراس استافینگ فقط محتوای کانتینرها بین کشتیها جابهجا میشود. همچنین تعویض بارنامه یا صدور بارنامه جدید در ترنشیپ (Switch B/L) فقط وقتی صورت میگیرد که صاحب کالا به بارنامه دیگری برای ارائه نیاز داشته باشد. درحالیکه در حمل کراس استاف بارنامه جدید سوئیچ بل از مبداء کراس صادر میگردد و زمان مورد نیاز برای عملیات کراس استاف حدوداً یک تا دو روز میباشد.
سرویس درب به درب (Door to Door) سرویس درب به درب (Door to Door) که قالباً در حمل و نقل...
مانیفست چیست؟ حمل و نقل بینالمللی ممکن است یکی از چالشبرانگیزترین و پیچیدهترین عملیاتها باشد که مستلزم تعداد زیادی کاغذبازی...
پکینگ لیست چیست؟ مدارک مختلفی برای حمل و نقل بین المللی مورد نیاز است. مهمترین اسناد شامل فاکتورهای تجاری و...
تعریف کلی دموراژ در هر پروژهای که شامل فعالیتهای وابسته باشد، تاخیر در فرآیند میتواند منجر به هزینههای اضافی شود....
ترم حمل دریایی ترم حمل “Full Liner Term” یا “Liner Terms” اصطلاحاتی در زمینه حمل و نقل دریایی است که...
بارفرابری کیست؟ صنعت بارفرابری از اوایل قرن دهم میلادی آغاز شده است. با تأسیس انبارهای عمومی در بنادر و شهرهای...