logo anildarya

تفاوت کراس استاف با ترنشیپ چیست؟

تفاوت کراس استاف با ترنشیپ چیست؟
3675
23 فوریه 2023

کراس استاف چیست؟

کراس استاف به عنوان یکی از پرکاربردترین روش‌های حمل و نقل دریایی شناخته می‌شود. این روش زمانی استفاده می‌شود که هیچ خط حمل و نقل مستقیمی از مبدا تا مقصد وجود نداشته باشد یا فروشنده کالا اصرار داشته باشد که کالای خریداری شده را در کشوری غیر از کشور مبدأ تحویل دهد. در این حالت، محموله با دو بار حمل و نقل مختلف ارسال می‌شود. خطوط از مبدا به کشور ثالث و از آنجا به مقصد حمل می‌شود. درواقع نیاز به تغییر خط کشتیرانی در کشور ثالث است که در آن باید محموله از کانتینر خط اول تخلیه و در کانتینر خط دوم بارگیری شود که به آن کراس استاف می‌گویند.

اگر بخواهیم آن را به صورت لغوی معنا کنیم کراس استافینگ متشکل از واژه کراس (Cross) و فعل استاف (Stuff) می‌باشد و به معنی پر کردن روبه‌رو است.

مهم‌ترین نکته استفاده از این روش، تعویض کانتینر بار علاوه‌بر تغییر خط حمل و نقل است. به دلیل داشتن کد و شماره کانتینرها متعلق به یک باربری بوده و قابل استفاده در تمامی خطوط نمی‌باشد. به همین دلیل، در کراس استاف، محموله از کانتینر در بندر (هاب) مشخص شده تخلیه و بلافاصله در کانتینر دوم بارگیری می‌شود. عملیات کراس استافینگ عموماً در بندر جبل علی که متعلق به کشور امارات است انجام می‌شود.

استفاده از ماشین آلات مخصوص تخلیه و بارگیری در کراس استاف و امنیت بار بسیار حائز اهمیت است. زیرا می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به بار وارد کند. به همین دلیل، اطمینان از اپراتورهای توانمند و با تجربه متقابل می‌تواند سلامت حمل و نقل محموله را تضمین کند. شرکت بین المللی آنیل دریا حمل کراس استاف را در کمترین زمان و امنیت برای شما عزیزان انجام می‌دهد.

هزینه کراس استاف چقدر است؟

بدیهی است که عملیات کراس استاف هزینه اضافی را برای تاجر در بر خواهد‌داشت، زیرا صاحبان کالا باید علاوه بر هزینه کرایه حمل کالا هزینه کراس استافینگ را جداگانه بپردازند. نوع بسته بندی، ماهیت کالا و نیاز به تجهیزات خاص برای تخلیه؛ همگی موثر در هزینه کلی هستند. شما می‌توانید برای دریافت استعلام دقیق قیمت فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما هزینه دقیق آن را برایتان محاسبه کنند.

معایب کراس استافینگ

کراس استافینگ مزایایی زیادی همچون امکان تجارت بین‌المللی برای کشورهایی با بنادر کوچک و دور زدن تحریم‌ها به‌همرا دارد، اما این روش معایبی نیز دارد که که در ادامه به بیان آن می‌پردازیم:

ترنشیپ (Transshipment) چیست؟

ترنشیپ به زمانی اطلاق می‌شود که محموله یا یک کانتینر از یک کشتی به کشتی دیگر در حین انتقال به مقصد نهایی منتقل می‌شود. کانتینرهای انتقال ‌یافته در عملکرد بندر دو بار به‌حساب می‌آیند زیرا جرثقیل‌های کنار آب آن‌ها را برای تخلیه از کشتی A ورودی و بارگیری مجدد روی کشتی در حال خروج B کنترل می‌کنند.

به طور مثال در حمل جاده‌ای، محموله‌ای از کشور ایتالیا به ایران بناست حمل شود. بار توسط کامیون به ترکیه و یا بلغارستان رفته، درآنجا کانتینر زمین گذاشته می‌شود (انبار می‌شود) و مجددا توسط کامیون دیگری به سمت ایران (کشور مقصد) حرکت می‌کند.

بسیاری ترنشیپ را با ترانزیت اشتباه می‌گیرند درنتیجه بهتر است تعریفی از ترانزیت را بدانید. ترانزیت مربوط به کشورهایی است که بندر دریایی ندارند و مجبورند از بندر سایر کشورها برای صادرات یا واردات کالاهای خود استفاده کنند.

ترنشیپ چیست؟

دلایل استفاده از ترنشیپ و مزایا و معایب آن

به طور کلی 3 دلیل وجود دارد که ما مجبور می‌شویم در حمل و نقل خود از ترنشیپ استفاده کنیم:

از معایب ترنشیپ می‌توان به افزایش زمان حمل و نقل اشاره کرد؛ معمولاً برای صرفه‌جویی در هزینه‌های حمل و نقل انجام می‌شود، اما منجر به افزایش زمان حمل و نقل می‌شود. همچنین احتمال آسیب یا از دست دادن کانتینر و محموله نیز به دلیل بارگیری و تخلیه کانتینر بیشتر است.

تفاوت کراس استاف و ترانشیپ چیست؟

در ترنشیپ، خود کانتینر از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال می‌یابد، ولی در روش کراس استافینگ فقط محتوای کانتینرها بین کشتی‌ها جابه‌جا می‌شود. همچنین تعویض بارنامه یا صدور بارنامه جدید در ترنشیپ (Switch B/L) فقط وقتی صورت می‌گیرد که صاحب کالا به بارنامه دیگری برای ارائه نیاز داشته باشد. درحالی‌که در حمل کراس استاف بارنامه جدید سوئیچ بل از مبداء کراس صادر می‌گردد و زمان مورد نیاز برای عملیات کراس استاف حدوداً یک تا دو روز می‌باشد.

مطالب مرتبط
قطب تجاری جهان با بندر جبل علی 29 مارس 2023

قطب تجاری جهان با بندر جبل علی

تاریخچه بندر جبل علی ارتباط دبی با صنعت دریانوردی که به عنوان شهری روی دریا برای تبدیل شدن به شهر...

مقالات بیشتر بخوانید
بارفرابر در سمت کارکیا (AS PRINCIPAL) 20 سپتامبر 2023

بارفرابر در سمت کارکیا (AS PRINCIPAL)

بارفرابر در سمت کارکیا (AS PRINCIPAL) بارفرابر می‌تواند در دو موقعیت و مقام فعالیت نماید و مسئولیت‌ها و وظایف در...

مقالات بیشتر بخوانید
تفاوت کرایه حمل در مبداء و مقصد در چیست؟ 31 می 2023

تفاوت کرایه حمل در مبداء و مقصد در چیست؟

پرداخت کرایه حمل در مبداء و مقصد چیست؟ پرداخت در مقصد (Freight Collect) و پرداخت در مبداء (Freight Prepaid) هر...

مقالات بیشتر بخوانید
سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی 4 سپتامبر 2023

سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی

سوخت‌های جایگزین در حمل و نقل دریایی سوخت‌هایی که در کشتی‌ها استفاده می‌شوند، تاریخچه‌ای طولانی دارند که به دوران‌های مختلف...

مقالات بیشتر بخوانید
حمل یکسره چیست؟ 24 آوریل 2023

حمل یکسره چیست؟

حمل یکسره چیست؟‌ حمل یکسره معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که هیچ مسیر تجاری مستقیمی بین محل صادرات و واردات وجود...

مقالات بیشتر بخوانید
10 فناوری‌ نوین در حمل و نقل بین‌المللی 28 آگوست 2023

10 فناوری‌ نوین در حمل و نقل بین‌المللی

فناوری‌های نوین در حمل و نقل بین‌المللی در حمل و نقل بین‌المللی و به‌خصوص حمل و نقل دریایی، فناوری‌های نوین...

مقالات بیشتر بخوانید