در سالهای اخیر، تعداد کانتینرهای هوشمند افزایش یافته است. اگرچه در دوران کووید ۱۹، زنجیره تأمین کانتینرهای هوشمند با اختلال مواجه شده بود، اما پس از پایان دوره کووید ۱۹، تولید آنها دوباره افزایش یافته است و جالبتر این است که شرکتها برای استفاده از این دستگاهها علاقه بیشتری نشان میدهند.
حال بحث بر سر این است که چگونه یک کانتینر هوشمند ساخته میشود. در این رابطه، کارشناسان معتقدند که یک “دستگاه تلماتیک” روی کانتینر نصب میشود تا ردیابی و نظارت لحظهای بر رخدادهای مرتبط با حمل و نقل آن را ممکن سازد؛ از این طریق، اپراتورها میتوانند زمان حمل کانتینر را از مبدأ تا مقصد را به صورت لحظهای، حتی با استفاده از موبایل، پیگیری کنند. باید ذکر کرد که برخی از کانتینرهای هوشمند دارای سیستم یخچال هم هستند. این “دستگاه تلماتیک” به کانتینر امکان میدهد تا موقعیت و وضعیت محموله را در زنجیره تأمین از ابتدا تا انتها در اختیار اپراتورها، کارشناسان و صاحبان کالا قرار دهد.
براساس تخمین کارشناسان مؤسسهDrewry ، سرمایهگذاری در تجهیز کانتینرها به دستگاه تلماتیک در حال افزایش است و ارزیابیهای این مؤسسه نشان میدهد که تا پایان سال ۲۰۲۲، تقریباً ۵.۶ درصد از کانتینرهای جهانی با فناوری هوشمند تجهیز شده بودند. اما با ورود به سال ۲۰۲۳، تولید این نوع کانتینرها وارد یک فاز جدید شده است.
پیشبینی میشود که آمار کانتینرهای هوشمند در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به صورت صعودی ادامه یابد و همانطور که اشاره شد، تا سال ۲۰۲۷، ۳۰ درصد، یعنی حدود ۱۰ میلیون دستگاه از کانتینرهای ناوگان جهانی به صورت هوشمند خواهند بود.
لازم به ذکر است که بسیاری از این کانتینرها دارای سیستم یخچال هستند که به آنها امکان میدهد مواد غذایی را با دمای مناسب جابهجا کنند.
با توجه به برآوردهای مؤسسهDrewry ، خطوط کشتیرانی هاپاگ لوید آلمان و وان ژاپن قصد دارند در اولین فرصت کانتینرهای خود را با دستگاههای هوشمند مجهز کنند. این تصمیم قابلیت ترغیب دیگر اپراتورهای جهانی را به انجام این کار دارد؛ زیرا پیشبینی میشود رقابت در این حوزه به شدت افزایش یابد و بیشتر خطوط کشتیرانی سعی میکنند عقب نمانند.
باید به یاد داشت که سیستم دیجیتالی کردن کانتینرهای ناوگان باعث میشود شرکتهای کشتیرانی قادر باشند جریانهای زنجیره تامین و لجستیک دریایی را کنترل و نظارت کامل بر آن داشته باشند. تنها چیزی که باید در این زمینه انجام دهند، سرمایهگذاری بیشتر برای تبدیل کانتینرها به کانتینرهای هوشمند است.
در نهایت، استفاده از کانتینرهای هوشمند باعث میشود خطوط کشتیرانی عملیات خود را متمرکز کرده و از عملیات بهینهای بهرهبرداری کنند و مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستند را کاهش دهند.
بارندگی محدودیتهای عبور کشتی از کانال پاناما را به تعویق انداخت گزارشی از خبرگزاری رویترز اعلام کرد: مقامات کانال پاناما...
خیز ایران برای صادرات غلات روسیه «سید علی روحانی» در مصاحبه با رسانه ریانووستی اظهار داشت: “ایران نه فقط قادر...
سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری کانال پاناما برای ترانزیت بیشتر کشتیهای کانتینری رویترز اعلام کرد که قرار است کانال پاناما...
بندر صلاله عمان در سالگرد تأسیس خود رکورد زد بر اساس گزارشات پورت نیوز، بندر صلاله در نیمه اول سال...
تلاش بزرگترین ناوگان کشتیرانی جهان برای انتخاب سوخت جایگزین یونان دارنده بزرگترین ناوگان کشتیرانی جهان با بیش از ۴۸۰۰ فروند...
اولین کشتی سبز مرسک با سوخت متانول به آب افتاد به گفته سایت ترید ویندز، شرکت مرسک با شرکت OCI...