در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته، مهرداد بذرپاش اظهار داشت که در نمایشگاه سال گذشته، توسعه و رشد ترانزیت به عنوان یکی از اقدامات اصلی وزارت راه و شهرسازی برجسته بود. او افزود که در این مدت، نقشه ایران راه در توسعه نرمافزار و سختافزار تهیه و تدوین شده است.
وی بیان کرد که در برنامه جامع، مسئولیتها و وظایف وزارت راه و شهرسازی در توسعه ترانزیت به خوبی مشخص است و باید تأکید شود که وزارت راه و شهرسازی در نقشه جامع توسعه کشور نقش اصلی دارد و هیچ بهانهای نباید از این مسئله بازداری کند. در حال حاضر ترانزیت در حال رشد است و میتوان اعلام کرد که میزان ترانزیت با یک رشد ۳۳ درصدی روبرو است. او بیان کرد که این رشد در شرایط تحریمها و محدودیتهای سخت منابع مالی رخ داده است و نتیجه مذاکرات با مقامات خارجی و منطقهای بوده است. وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد که در تمام مذاکرات منطقهای، هدف اصلی تسهیل ترانزیت و عبور و مرور کالا در مرزها بوده است.
همچنین، وی اعلام کرد که قرارداد تجاری ساخت خط آهن رشت-آستارا به زودی اجرا خواهد شد و این پروژه بخش مهمی از کریدور شمال-جنوب است که در دولت سیزدهم به اجرا در خواهد آمد.
بذرپاش بیان کرد که توسعه و رشد ترانزیت یکی از برنامههای اصلی وزارت راه و شهرسازی است و نقشه کلان با نام ایران تهیه و تدوین شده است. وی افزود که تعیین و پیگیری برنامهها در قالب یک برنامه جامع بسیار مهم است و نشان میدهد که وزارت راه و شهرسازی در حال انجام وظایف خود است و در برابر هر مشکل و مانعی قصور نمیکند.
وی با بیان اینکه پروژههای مهمی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرند که تأثیرگذار و مهم برای اقتصاد کشور هستند، افزود که وزارت راه و شهرسازی در برابر هر گونه ضعف عملکرد، نبود امکانات و سایر مشکلات، ادامه دادن به کارهای خود را ترجیح میدهد.
بذرپاش تأکید کرد که ما به رشد ترانزیت و تسهیل تردد در مرزها از سوی خارجی نیاز داریم و در تمامی مذاکرات همین موضوع مورد تأکید قرار گرفته و هدف اصلی ماست.
آقای بذرپاش در رویداد افتتاحیه، بیان کرد که برای بازپسگیری جاده ابریشم، دستور دادن کافی نیست. او افزود که در طی یک سال گذشته، پروژههای کمترین سابقهای به بهرهبرداری رسیدهاند، از جمله خط آهن همدان-سنندج که به رغم محدودیتها، افتتاح شده است.
او به یادآوری 45 سال تلاش در زمینه خط آهن شلمچه-بصره، اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال، خداوند متعال کمک کرد و توافقات اصلی پروژه بین ایران و عراق اتفاق افتاده و در حال اجرا است.
وزیر راه و شهرسازی درباره توافقات ایران و ترکمنستان و ایران و ارمنستان برای ساخت جاده، اظهار داشت که به ترتیب به ارزش ۵۰۰ و ۲۰۰ میلیون دلار، متصل شدن از بندر شهید رجایی به بندر کاسپین به صورت ریلی را فراهم میکند.
وی تأکید کرد که اقتصادی شدن بدون تکمیل کریدورهای ترانزیتی شبیه یک شوخی است و افزود که ایجاد مراکز لجستیکی یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است. همچنین، در حال حاضر در تکمیل کلان پروژه ایران راه، تعریف پروژههای جدید و مذاکره برای بازگرداندن نقش ترانزیتی ایران در حال پیگیری است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد که شخصاً با شرکتها و مجموعههایی که پتانسیل تبدیل شدن به مراکز بزرگ لجستیکی را دارند، مذاکره میکند تا در نمایشگاه سال آینده، چند شرکت بزرگ در این زمینه معرفی شوند.
۳ شرکت برتر کانتینری از نظر ظرفیتسازی در سال ۲۰۲۲ معرفی شدند سه شرکت MSC سوئیس، CMA CGM فرانسه و...
قرارداد ۵ ساله قطر با شل برای صدور ۱۸ میلیون بشکه نفت خام به گزارش سایت پورت نیوز، قراردادی که...
هشدار دبیرکل IMO نسبت به ترفند دزدان دریایی در خلیج گینه در پی تغییر مسیر کشتیها به نقل از ترید...
رهاسازی کشتی آذربایجانی به گِل نشسته در بندر آستارا کشتی آذربایجانی به گِل نشسته در بندر آستارا، با تلاش تیم...
حجم تجارت کانتینری در سه ماه اول ۲۰۲۴ سیر صعودی یافت به نقل از ترید ویندز؛ حجم ضعیف تجارت کانتینری...
انتخاب رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق تهران به نقل از پایگاه ترابران، انتخابات هیئترئیسه کمیسیون حمل و نقل اتاق...