در گزارش جدید مؤسسه آلفالاینر آمده است که بر اساس تحلیلهای این مؤسسه، ایمنی دریانوردی در منطقه دریای سرخ تا تاریخ ۱۵ ژانویه تأمین نشده بود و اکثر کشتیهای اقیانوسی تصمیم گرفتند مسیر خود را به سمت بندر کیپ تاون در آفریقا تغییر دهند. بررسیها نشان میدهد که بیش از ۳۳۸ کشتی از دریای سرخ به سمت کیپ تاون حرکت کردهاند، که از این تعداد ۱۹۲ کشتی از مسیر غرب و ۱۴۶ کشتی از مسیر شرق به این بندر رفتهاند.
به همین دلیل، بیشتر کشتیها تا تاریخ مذکور ترجیح دادند برنامه خود را به سمت بندر کیپ تاون تغییر دهند. اما بنادر آفریقای جنوبی آمادگی لازم را برای مقابله با این ترافیک ندارند، زیرا هیچ برنامهریزی مربوط به این موضوع صورت نگرفته بود. بنابراین، بنادر آفریقا در واقع غافلگیر شدهاند و اگر اختلالی در ترافیک کشتیها در این بنادر رخ دهد، دلیل آن نبود مدیریت مناسب نیست بلکه غافلگیری از این ترافیک است.
تحلیلگران مؤسسه آلفالاینر معتقدند که اگر رزرو کشتیها برای پهلوگیری در بندر کیپ تاون از قبل تعیین شود، ممکن است بتوانند به آن پاسخگو باشند. بنابراین، در حال حاضر کشتیها هیچ راهی جز انتخاب بندر کیپ تاون برای عبور امن ندارند، زیرا استفاده از کانال پاناما به دلیل خشکسالی آن کانال، نه تنها مقرون به صرفه نیست بلکه نمیتواند نیازهای مالکان و اپراتورهای کشتی را برآورده کند.
در این میان، افزایش بیرویه قیمت حمل کانتینر مشکلی برای صاحبان کالا است و افزایش قیمت سوخت نیز اپراتورها و مالکان را نگران میکند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که برای جلوگیری از تأخیر کشتیها در مقصد، شرکتهای حمل و نقل دریایی سعی میکنند سرعت کشتی را افزایش دهند تا به مقصد به موقع برسند. اما این اقدام ممکن است باعث افزایش مصرف سوخت و دیگر هزینههای عملیاتی شود. همچنین، تأخیر در ترانزیت بارها میتواند تأثیراتی در زنجیره تأمین و تحویل کالاها داشته باشد.
این مسئله از نظر اقتصادی و تجاری بسیار حائز اهمیت است، زیرا تأخیر در حرکت کشتیها و افزایش هزینههای حمل و نقل میتواند به افزایش هزینهها و کاهش سودآوری شرکتهای حملونقل و تأثیر مستقیمی بر رقابتپذیری و قدرت رقابتی کشورها و شرکتها داشته باشد.
به طور کلی، این مسئله نشان میدهد که نیاز به برنامهریزی و تدابیر مناسب در حوزه حمل و نقل دریایی و مدیریت ترافیک کشتیها وجود دارد. همچنین، آگاهی و همکاری بین کشورها و بنادر مختلف در جهت تسهیل و بهینهسازی حرکت کشتیها و افزایش ایمنی دریانوردی ضروری است.
شایان ذکر است دور زدن از دریای سرخ و انتخاب دماغه امید نیک حدود ۵۰۰۰ تا ۹۰۰۰ کیلومتر به سفر معمولی از خاورمیانه تا اروپا اضافه میکند.
یک پنجم کشتیهای جدید تا سال ۲۰۳۰ از سوخت متانول استفاده میکنند گزارش جدید لویدز لیست نشان میدهد که تولید...
کشتی به گِل نشسته در آستارا در عصر روز جمعه مورخ 26/08/1042، یک کشتی تجاری در حال حرکت به سمت...
بازدید معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران شهریار افندیزاده، معاون حملونقل...
نگرانی جهانی نسبت به تمدید نشدن قرارداد صدور غلات از دریای سیاه به نقل از سایت مارین لینک؛ “ریژکوف الکساندر”،...
فنّاوری جدید بازیابی گرمای تلف شده موتور کشتی و تبدیل آن به برق به گزارش ترید ویندز، یک سیستم جدید...
افزایش ۷۵ درصدی حمل کانتینرهای حامل بار صادراتی/ رشد ۳۶۰ درصدی حمل محمولات ترانزیتی و کریدور شمال – جنوب به...