به منظور بررسی و معرفی آییننامه استفاده از کانتینر و تشریح مزایا و خدماتی که طرح تضمین تعهدات تحویلگیرندگان کانتینر (مالکان) میتواند ارائه دهد، کارگاه مذکور برگزار شد. در این کارگاه، روزبه مختاری، عضو هیئت مدیره انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران و وحید حائری، نماینده بیمه پاسارگاد به تدریس مطالب پرداختند.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در این مراسم اظهار داشت: برگزاری این دوره آموزشی بسیار اهمیت دارد. در این کارگاه، آییننامه روابط تحویلگیرندگان کانتینر و طرح بیمه کانتینر مورد بررسی قرار گرفت و تعاریف جامعی از آییننامه روابط تحویلگیرندگان کانتینر و فعالیتهای حمل و نقل دریایی و خدمات بندری مرتبط با کانتینر ارائه شد. همچنین، روابط فرستندگان و گیرندگان کالا از طریق حمل دریایی و حقوق هر یک از این فعالان در این حوزه توضیح داده شد.
مسعود پل مه با تأکید بر این موضوع اظهار کرد: در این کارگاه، طرح بیمه کانتینر (با همکاری مشترک انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با بیمه پاسارگاد) نیز به منظور بهبود فضای کسب و کار، تسهیل فرایندهای اسنادی و کاهش هزینههای دریافت ترخیصیه برای شرکتکنندگان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی بیان کرد: بخش عمدهای از صادرات و واردات کالاهای ایران از طریق کانتینر صورت میگیرد و عدم آگاهی مردم از حقوق خود در این زمینه ممکن است منجر به تعارضات حقوقی و شکایت از معاملهگران شود. به همین دلیل، آشنایی با قوانین ترخیص کانتینر بسیار ضروری است و اصلیترین تأکید مسئولان در این کارگاه، بر آگاهسازی و آشنایی ذینفعان با حقوق و قوانین مرتبط با ترخیص کانتینر بود.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران افزود: قبل از سال ۱۴۰۱ و راهاندازی این سامانه، برای ترخیص کانتینر، افراد مجبور بودند به شرکت کشتیرانی مراجعه کرده و مبالغی تحت عنوان سپرده نقدی و اسناد تضامنی (معمولاً چک) را پرداخت کنند که زمانبر بود و هزینه سنگینی را به معاملهگران تحمیل میکرد.
پل مه به یادآوری ساخت: در این راستا، با راهاندازی سامانه تحویل ترخیصیه کانتینر، فرآیند ترخیص کانتینر بدون نیاز به حضور فیزیکی افراد امکانپذیر شده است. با راهاندازی سامانه تحویل ترخیصیه کانتینر، این فرآیند تنها دو ساعت طول میکشد و معاملهگران با مراجعه به سامانه میتوانند کالاهای خود را ترخیص کنند، بدون اینکه هیچ وجه یا چکی را به شرکت کشتیرانی پرداخت کنند.
منبع: سی نیوز
تلاش کشتیرانی دریای خزر برای توسعه ناوگان حمل بار صادراتی کامبیز جهانبانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر، در جلسه مجمع...
سود ۵.۴ میلیارد دلاری حمل و نقل کانتینری علیرغم بحران دریای سرخ به نقل از خبرگزاری بلومبرگ دریایی؛ درآمد خطوط...
ژاپن سیستم ردیابی کشتی با استفاده از هوش مصنوعی و ماهواره ابداع کرد به نقل از Maritime Executive، مسئولان امنیت...
اختلال در ۳ مسیر کلیدی تجاری سد راه ارسال کالا به نقاط مختلف جهان به نقل از سایت “marinelink”، یان...
عزم خط کشتیرانی فرانسه برای پیشی گرفتن از مرسک براساس گزارش منتشر شده از سوی آلفالاینر، تحلیلگران این مؤسسه پیشبینی...
نگاهی به نوسان شاخص جهانی کانتینر در هفتهای که گذشت به گزارش موسسهDrewry ؛ این شاخص ترکیبی به مقدار ۱۷۱۹.۹۵...