logo anildarya

شیپینگ اوردر و مراحل آن

شیپینگ اوردر و مراحل آن
2450
9 مارس 2023

شیپینگ اوردر چیست؟

شیپینگ اوردر یکی از اصطلاحات رایج در حمل و نقل است.از شیپینگ اوردر در حمل و نقل دریایی زیاد استفاده می‌شود؛ درنتیجه قصد داریم تا شما را با این واژه آشنا کنیم و مراحل آن را توضیح دهیم.

شیپینگ اوردر (SO) سندی است که توسط لاین کشتیرانی تایید و صادر می‌شود و برای فروشنده (SHIPPER) و یا شرکت‌های فورواردر ارسال می شود و در آن فضای رزرو شده در کشتی مشخص شدهه است زیرا خط کشتیرانی، کشتی ها را اداره می کنند و مالک کانتینرها هستند. در شیینگ اوردر اطلاعاتی نظیر مشخصات کریر، مشخصات کشتی (اسم و تعداد سفر)، نوع بار، نوع کانتینر، شماره کانتینر، بندرمبداء-مقصد و تاریخ تقریبی حرکت و رسیدن کشتی ذکر می‌شود.

به‌طور مثال در زیر یک نمونه شیپینگ اوردر نمایش داده شده است اما هیچ الگوی مشترکی در بین کشورهای مختلف و واحدهای بازرگانی برای نمایش جزئیاتی که باید در آن باشد وجود ندارد و هر لاینی، شیپینگ اوردر مختص خودش را صادر می‌کند.

نمونه شیپینگ اوردر

شرکت بین المللی آنیل دریا با سال‌ها تجربه در زمینه حمل و نقل بین المللی و با بیش از 30 نماینده در اقصی نقاط جهان آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات مرتبط به حمل و نقل می‌باشد.

مراحل شیپینگ اوردر

1- پیدا کردن لاین کشتیرانی و آگاهی از قیمت و شرایط کاری آن‌ها

2- در صورتی که محموله مشتری آماده است، فروشنده باید زمان ورود اولین و دومین کشتی به محل دریافت بار (ETA) و نیز زمانی که لیست کشتی بسته می‌شود را از خط کشتیرانی پیگیری کند.

3- نرخ و جزئیات مهم دیگر به مشتری ارائه داده می‌شود که Freight Quotation نام دارد. این کوتیشن به صورت مکتوب است و در آن، مدت اعتبار نرخ کرایه حمل به همراه مشخصات کالا و بسته بندی آن نیز ذکر می‌شود.

4- پس از آن که مشتری نرخ حمل و نقل بار را تأیید کرد، درخواست رزرو کانتینر (Booking Request) به خط کشتیرانی مورد نظر ارسال می‌شود (جهت آشنایی با انواع کانتینر کلیک کنید) این درخواست شامل موارد زیر می‌باشد:

5- در این مرحله، شرکت کشتیرانی یک شماره رزرو کانتینر (Booking No) به درخواست کننده (فروشنده) ارسال می‌کند.

6- تمامی تعهد نامه‌ها به همراه شماره رزرو به مشتری و نماینده او در محل قرار گیری (به صورت مکتوب و با ذکر کلیه شرایط و نرخ توافق) ارسال می‌شود.

7- بخش ترافیک توسط مشتری و یا نماینده او جهت آگاهی از زمان نسبی تحویل اسناد به دفتر کشتیرانی، پیگیری می‌شود.

8- زمان حرکت و ETA پیگیری شده و توسط مسئول فروش، به مشتری اعلام می‌شود. از آن جایی که این زمان‌ها همگی به صورت تقریبی محاسبه می‌شوند، این پیگیری‌ها چند بار صورت می‌گیرد.

9- پس از تحویل اسناد به خط کشتیرانی توسط نماینده مشتری یا خود مشتری باید برای دریافت شیپینگ اوردر (Shipping Order/Shipping Instruction) از مشتری پیگیری شود.

10- پس از آن که شیپینگ اوردر ارسال شد، باید با دفتر کشتیرانی و شرکت حمل و نقل تماس گرفته شود تا کالا و محموله در لیست اولین کشتی قرار بگیرد. این کار مهم است درست انجام شود تا محموله از کشتی جا نماند.

11- برای دریافت پیش‌نویس بارنامه و همچنین اطلاع از نام کشتی‌ها و ETA، لازم است پیگیری شود.

12- پیش‌نویس بارنامه از خط دریافت می‌شود و برای مشتری ارسال می‌گردد تا مشتری آن را بررسی و تأیید کند.

13- پیگیری جهت دریافت بارنامه تاریخ دار که در آن قید شده باشد (Shipped On “Board Dated”) و نیز دریافت صورت حساب (Invoice) از کشتیرانی پس از حرکت کشتی و سپس صدور صورت حساب توسط بخش حسابداری شرکت و ارسال بارنامه تاریخ دار و صورت حساب به مشتری انجام می‌شود.

14- صورت حساب کشتیرانی تسویه می‌گردد و اصل بی ال (Original B/L) به همراه نامه تلکس ریلیز (Telex Release) از شرکت حمل و نقل کننده دریافت می‌شود.

مطالب مرتبط
بزرگ ترین کشتی های کانتینری حمل و نقل جهان 26 فوریه 2023

بزرگ ترین کشتی های کانتینری حمل و نقل جهان

بزرگترین کشتی های کانتینری حمل و نقل جهان تا سال 2023 حمل و نقل بین المللی حدود 90% از تجارت...

مقالات بیشتر بخوانید
دموراژ گمرکی چیست؟ 5 مارس 2023

دموراژ گمرکی چیست؟

تعریف کلی دموراژ در هر پروژه‌ای که شامل فعالیت‌های وابسته باشد، تاخیر در فرآیند می‌تواند منجر به هزینه‌های اضافی شود....

مقالات بیشتر بخوانید
ابعاد کانتینر چقدر است؟ 15 فوریه 2023

ابعاد کانتینر چقدر است؟

کانتینر چیست؟ قبل از آنکه بخواهیم در این مقاله از ابعاد و اندازه های کانتینر صحبت کنیم بهتر است ابتدا...

مقالات بیشتر بخوانید
تفاوت کریر و فورواردر چیست؟ 7 مارس 2023

تفاوت کریر و فورواردر چیست؟

کریر در لجستیک به چه معناست؟ متصدیان حمل و نقل، مسئول حمل بار از مکانی به مکان دیگر هستند. این...

مقالات بیشتر بخوانید
کالای متروکه چیست؟ 9 آوریل 2023

کالای متروکه چیست؟

چه زمانی محموله متروکه محسوب می شود؟ میلیون‌ها محموله توسط کانتینرهای حمل و نقل دریایی که از بسیاری از بنادر،...

مقالات بیشتر بخوانید
حمل یکسره چیست؟ 24 آوریل 2023

حمل یکسره چیست؟

حمل یکسره چیست؟‌ حمل یکسره معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که هیچ مسیر تجاری مستقیمی بین محل صادرات و واردات وجود...

مقالات بیشتر بخوانید