ترم حمل “Full Liner Term” یا “Liner Terms” اصطلاحاتی در زمینه حمل و نقل دریایی است که در مقابل “Free Term” به کار میرود. زمانی که شما جنس خود را تحت شرایط “Full Liner Term” حمل میکنید، شرکت حمل کننده (کریر) مسئول بارگیری (Loading) و تخلیه (Unloading) محموله خواهد بود. با توجه به مقدمه فوق، در توافق برای حمل بین ارسال کننده کالا و شرکت حمل و نقل چهار روش به شرح ذیل را میتوان نام برد.
FILO مخفف Free In Liner Out است و یک اصطلاح ترم حمل برای محموله خرده بار فله است که به موجب آن فرستنده مسئول بارگیری محموله فله در کشتی و مالک کشتی مسئول حمل و نقل و تخلیه محموله در بندر تخلیه است. هزینه بارگیری کالا در کشتی در هزینه حمل و نقل لحاظ نمیشود؛ اما نرخ تخلیه کالا در بندر مقصد شامل خواهد شد. در این حالت، فرستنده نرخ بارگیری کالا را در یک کشتی جداگانه پرداخت میکند نقطه مقابل Liner In / Free Out (LIFO) است.
اگر کالا با شرایط FILO حمل شود، فرستنده کالا مسئولیت پرداخت هزینههای بارگیری و شرکت حمل کننده مسئولیت پرداخت هزینههای تخلیه را بر عهده خواهد داشت.
مخفف Liner In Free Out است و تصریح میکند که مالک کشتی مسئول بارگیری، انبار کردن، اصلاح و حمل محموله فله است، در حالی که گیرنده مسئول فعالیتهای تخلیه است.
اگر کالا با شرایط LIFO حمل شود در آن صورت شرکت حمل کننده مسئول بارگیری و فرستنده کالا (Shipper) مسئول تخلیه بار خواهد بود (در اینجا منظور هزینههای بارگیری و تخلیه است).
یک روش انبارداری محبوب در لجستیک است. کالاها به ترتیبی که وارد شدهاند از انبار خارج میشوند. به عبارت دیگر اولین اقلامی که تحویل داده میشود اولین کالاهایی هستند که از انبار خارج میشوند. حاملهای بار مانند پالتها یا کانتینرها از یک طرف در قفسهها قرار میگیرند و از طرف دیگر بیرون کشیده میشوند و برای حمل و نقل آماده میشوند. هدف FIFO ثابت نگه داشتن توان طبق روش FIFO، اولین کالاهای خریداری شده و تولید شده، اولین کالاهایی هستند که از حساب موجودی کالا خارج میشوند.
این امر باعث میشود اقلام موجودی کالا باقیمانده با آخرین قیمت محاسبه شود، به طوری که ارزش موجودی کالای ثبت شده در ترازنامه با آخرین قیمتهای که میتوان در بازار خرید، نزدیک است.
برعکس، این روش منجر به تطابق قیمتهای قدیمیتر با درآمدهای جاری و بهای تمام شده کالاهای فروش رفته میشود. این به این معناست که سود ناخالص لزوماً نشان دهنده تطابق مناسب درآمدها و هزینهها نیست. به عنوان مثال، در شرایط تورمی که قیمتها در حال افزایش هستند، این امر منجر میشود که کالاهای ارزانتر در محاسبه بهای کالاهای فروخته شده استفاده شوند.
روش FIFO نتایج یکسانی را در هر دو سیستم ثبت ادواری یا دائمی موجودی کالا ارائه میدهد. عملیاتی و به حداقل رساندن از دست دادن ارزش کالا است.
اگر کالا با شرایط FIFO حمل شود، فرستنده کالا (Shipper) مسئول پرداخت کلیه هزینههای بارگیری و تخلیه خواهد بود.
اصطلاح LILO که مخفف LINER IN – LINER OUT است، یعنی صاحب کشتی یا نماینده وی و یا واسطه متخصص (Broker) لازم است نرخ حمل را با احتساب هزینه بارگیری در بندر مبدا و تخلیه در مقصد اعلام نماید.
اگر کالا با شرایط LILO حمل شود، شرکت حمل کننده مسئول پرداخت کلیه هزینههای بارگیری و تخلیه خواهد بود.
حمل و نقل هوایی چیست؟ یکی از ارکان اصلی واردات و صادرات، حمل بار به مقصد است. یکی از راهها،...
تفاوت فریت بار با کارگو فریت بار و کارگو هردو جزو اصطلاحاتی هستند که در حمل و نقل هوایی استفاده...
Bulk (بار فله) و Break Bulk Bulk (بار فله) وBreak Bulk را نمیتوان به جای هم استفاده کرد زیرا تفاوتهای...
تاریخچه کشتیهای حمل کانتینری کانتینرها یکی از اختراعات سادهای هستند که نحوه صنعت حمل و نقل جهان را به شدت...
لجستیک چیست؟ در یک زنجیره تامین به حمل و نقل خدمات، کالا، پول، اطلاعات و … لجستیک گفته میشود. که...
بنادر جهان در حالی که هر کشوری دارای بندر اختصاصی خود میباشد و برای بهبود زیرساختهای بندری خود تلاش میکند،...