logo anildarya

ضرورت توجه به مرجعیت بخش خصوصی

ضرورت توجه به مرجعیت بخش خصوصی
314
7 می 2023

ضرورت توجه به مرجعیت بخش خصوصی برای اجرای توسعه و اقتصاد دریایی

دکتر مسعود پل مه، در حین به یاد آوردن یک خاطره درباره عدم آگاهی یکی از مسئولان در سال‌های گذشته درباره حمل و نقل دریایی اظهار نمود: با وجود اینکه در دهه 30 شمسی در کشور، دستگاه‌های حمل و نقل دریایی و شرکت‌های کشتیرانی فعال بودند و از دهه چهل شمسی کارخانه‌های ساخت کشتی نیز وجود داشت، امروزه هنوز در یکی از معاونت‌های وزارت راه با مشکلی روبرو هستیم که این مسئول می‌گوید “دریا فقط یک ارتباط بین دو بندر است!” و حمل و نقل دریایی را تنها به حمل و نقل بین المللی محدود می‌داند و تداخلی در حمل و نقل جاده ‌ای نمی‌بیند.

دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران درباره ناآگاهی این مسئول ارگان اضافه کرد: اگر او می‌داند که بیش از ۶۵۰ هزار راننده و کمک راننده و بیش از ۴۰۰ هزار کارگر و سایر افرادی که در زمینه بارنامه و سایر حوزه‌ها در حمل و نقل کالا از بندرها به کشور فعالیت می‌کنند، برای حمل و نقل بارها گره‌خورده است و بیش از ۲ میلیون نفر به طور مستقیم در دریا و بندر کار می‌کنند و تعداد زیادی از جامعه کارگری نیز به صورت غیرمستقیم در این زمینه مشغول به کار هستند، دیگر به جای تقویت و توسعه اقتصاد ملی، این ارگان‌ها به توانایی و اهمیت حمایت از حمل و نقل دریایی اهمیت نمی‌دهند.

وی افزود: همه ما معتقدیم که بیش از ۹۰ درصد تبادلات جهان، از طریق حمل و نقل دریایی انجام می‌شود. اما در ایران، این عدد بیش از ۹۵ درصد است. تمامی منابع دامی و کالاهای اساسی، صنایع پتروشیمی، نفت، گاز، محصولات تبدیلی، مواد اولیه و خام ما، همگی از طریق حمل و نقل دریایی وارد می‌شوند و تنها ۳ درصد حمل و نقل از طریق جاده صورت می‌گیرد!

دکتر مسعود پل مه تاکید کرد: همه این‌ها نشان‌دهنده اندوهناک بودن جهلی است که متأسفانه در شقوق‌های مختلف نسبت به دریا وجود دارد. این کتاب خوشبختانه، به گفته خودم، یک فرهنگ عمومی است؛ هم برای کسانی که علاقمندانه در این زمینه فعالیت می‌کنند ارزشمند است و منبع و مرجعی قابل اعتماد است و هم برای کسانی که تأثیرگذار هستند.

دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران تأکید کرد: به نظر من، اگر کسی می‌خواهد به صورت عمومی آگاهی کسب کند، اگر کسی به دنبال شغل در بنادر و دریا است، اگر کسی به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر و دریا است و اگر کسی به دنبال تصمیم‌گیری‌های استراتژیک است، این کتاب واقعاً مؤثر است.

کتاب “توسعه دریایی؛ از ایده تا عمل” به زبانی بسیار روان و با استفاده از سبکی شیوا نگاشته شده است و واقعیت‌هایی که تمام شقوق حوزه لجستیک دریایی کشور را به طور جامع بررسی کرده است.

کتاب توسعه دریایی؛ از ایده تا عمل

وی بیان کرد: ما اعتقاد داریم که توسعه و اقتصاد کشور به دریا مرتبط است. به آقای راستاد، به خاطر انتشار نسخه جدید این کتاب، پیشنهاد می‌کنم که به مرجعیت بخش خصوصی برای اجرای توسعه و اقتصاد دریایی بیشتر توجه کنید، به آنچه در این کتاب درباره توسعه و اقتصاد دریا بیان شده فراتر از آن بپردازید. شاید افرادی وجود داشته باشند که با مطالعه این کتاب وارد شوق و علاقه شوند؛ زیرا اگر دریا دریا بماند و از محبت‌های الهی که در قرآن بارها درباره دریا ذکر شده است ولی به آن توجه نشده، نه تنها نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درک کننده آن شده است، بلکه بخش خصوصی نیز قادر است اقتصاد و توسعه دریایی کشور را تحقق بخشد و به همه بخش‌ها و شاخص‌های اقتصادی کشور تأثیر بگذارد.

پل مه، با اشاره به بخشی از کتاب “توسعه دریایی؛ از ایده تا عمل” درباره نیاز به فرهنگ‌سازی، اظهار کرد: از آقای راستاد که در دوره‌ای که مسئولیت سازمان بنادر و دریانوردی را برعهده داشتند، سرمایه‌گذاری بسیار خوب و قابل قبولی در زمینه فرهنگ‌سازی در حوزه دریا انجام دادند، تشکر می‌کنم.

مطالب مرتبط
شرکت msc در رتبه اول ۱۰۰ شرکت کانتینری جهان در سال ۲۰۲۲ 3 ژانویه 2023

شرکت msc در رتبه اول ۱۰۰ شرکت کانتینری جهان در سال ۲۰۲۲

شرکت msc در رتبه اول  شرکت‌های کانتینری جهان خط کشتیرانی msc سوییس در سال ۲۰۲۲ میلادی توانست با پشت‌ سر‌گذاشتن...

اخبار بیشتر بخوانید
ازدحام اجاره کشتی‌ های کانتینری و سیر نزولی نرخ‌ها 31 ژانویه 2023

ازدحام اجاره کشتی‌ های کانتینری و سیر نزولی نرخ‌ها

بازار شلوغ اجاره کشتی‌ های کانتینری و سیر نزولی نرخ‌ها در یک سال اخیر در حمل و نقل دریایی بازار...

اخبار بیشتر بخوانید
افزایش ۴۳ درصدی سرمایه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 21 آوریل 2024

افزایش ۴۳ درصدی سرمایه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران

افزایش ۴۳ درصدی سرمایه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران؛ با تصویب مجمع...

اخبار بیشتر بخوانید
ائتلاف مرسک و هاپاگ-لوید 29 ژانویه 2024

ائتلاف مرسک و هاپاگ-لوید

ائتلاف مرسک و هاپاگ-لوید برای توسعه شبکه حمل و نقل اقیانوسی در سطح جهانی خطوط کشتیرانی هاپاگ لوید آلمان Hapag-Lloyd...

اخبار بیشتر بخوانید
کریدور عرب-مدیترانه رقیب کانال سوئز 17 سپتامبر 2023

کریدور عرب-مدیترانه رقیب کانال سوئز

کریدور جدید رقیب کانال سوئز می‌شود؟ به نظر کارشناسان، تأثیر بزرگ‌ این کریدور، به ویژه بر مصر و به خصوص...

اخبار بیشتر بخوانید
سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری کانال پاناما 14 نوامبر 2024

سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری کانال پاناما

سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری کانال پاناما برای ترانزیت بیشتر کشتی‌های کانتینری رویترز اعلام کرد که قرار است کانال پاناما...

اخبار بیشتر بخوانید