با کم شدن نرخهای نقدی در حمل کانتینر، صاحبان کالا جنگ قیمتی جدیدی همزمان با تمدید قراردادها با دارندگان حمل و نقل دریایی شروع کردهاند به گونهای که اجاره کنندکان کانتینر ترجیح میدهند از قراردادهای بلند مدت یک ساله پرهیز کرده و قراردادهای جدید را بین سه تا شش ماه منعقد کنند.
به نقل از مؤسسات تحقیقاتی Xeneta و Sea-Intelligence در تحلیلی که از بازار اجاره کانتینر اعلام کردند جنگ قیمت بین اجاره کنندگان کانتینر و مالکان حمل و نقل کانتینری به صورت تهاجمی آغاز شده است. مؤسسات نامبرده در این گزارش با اشاره به چشمانداز مبهم و تاریک بازار حملونقل کانتینری در صورت تداوم وضعیت فعلی اعلام کردند قراردادها و مذاکرات بر سر تعیین قیمت و جلوگیری از کاهش آن در قراردادها ادامه دارد.
بر این اساس دادههای مؤسسه Xeneta نرخها از خاور دور به سواحل شرقی آمریکا که در قراردادهای بلند مدت قبلی ۵۱۸۰ دلار به ازای هر کانتینر 20 فوت اعلام شده بود در پایان ماه دسامبر ۲۰۲۲ میلادی به ۱۲۸۰ دلار رسید؛ که در حال حاضر با توجه به اتمام قراردادها و آغاز تنظیم قراردادهای جدید این نرخها اگرچه به نفع صاحبان کالا است، اما به زیان دارندگان حمل و نقل دریایی است که همین امر منجر به کشمکش بین آنان شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: کاهش نرخهای قراردادی نشان دهنده پایان خماری حمل کنندگان کانتینر پس از دوران پرهزینه کووید ۱۹ میباشد، زیرا قراردادهای گذشته در دورانی منعقد شد که کمبود تجهیزات و پرسنل، ازدحام پایانهها و افزایش تقاضای مصرف کننده در پی همهگیری کرونا با قراردادهای بلندمدت و قیمتهای مناسب منعقد شد که این کار نگرانی حمل کنندگان را برطرف کرد، اما در حال حاضر ورق کاملاً برگشته است.
با کاهش ازدحام کانتینرها و قیمتهای نقدی، بسیاری از فرستندگان کالا در زمان تمدید قرارداد در زمان کرونا مجبور به پرداخت مبالغی شدند که در قرارداد قید شده بود درحالیکه همین نرخها به صورت نقدی پایینتر از آن چیزی بود که در قرارداد آمده بود. بدین ترتیب در آن دوران شرکتهای حملونقل در برتری بودند، اما در حال حاضر با توجه به کاهش قیمتها شرایط به شدت با آن دوران تفاوت دارد؛ به گونهای که در یک وبیناری که اخیراً برای مشتریان که خواهان ارسال کالا با کانتینر هستند، برگزار شد، یک چهارم از پاسخ دهندگان اعلام کردند برای معاملات ۱۲ ماهه قراردادی منعقد نخواهند کرد و قراردادهای بلندمدت جدید خود را بیشتر از سه تا شش ماه نمیبندند تا از روندی که انتظار دارند سود ببرند.
به گفته وی این استراتژی در میز مذاکره بین حملکنندگان و صاحبان کالا میتواند قدرت افزایش یافته صاحبان کالا را نشان دهد.
«آلن مورفی» مدیرعامل شرکت Sea-Intelligence نیز با بررسی نرخهای قراردادی و نقدی بازار اجاره کانتینر معتقد است: بالا رفتن نرخها در دوران کرونا نشان داد که صاحبان کالا به حمایت از صنعت حمل کانتینر و استفاده از کشتیهای کانتینری برخاستهاند و در این ارتباط خواهان سرِ پا ماندن صنعت حملونقل کانتینری و جلوگیری از کاهش تقاضا در آن دوران بحرانی همهگیر بودند؛ اما شرایط در سال ۲۰۲۲ میلادی با کاهش نرخها متفاوت شد و بازاری که از سال ۲۰۲۰ تا آن زمان تا حدودی بدون تغییر بود، دچار نوسان شد.
اگرچه خطوط کانتینری تصمیم گرفتند به منظور جلوگیری از سقوط قیمتها ظرفیت خود را کاهش ندهند، اما دادههای بازار نشان میدهد ارتباطی بین تقاضا و ظرفیت در ماههای گذشته وجود ندارد.
«آلن مورفی» در پایان سخنان خود یادآور شده است: رفتاری که در حال حاضر بین مالکان و اپراتورها از یک سو و صاحبان کالا از سوی دیگر وجود دارد و ما آن را به عنوان جنگ قیمتها میشناسیم در صورت دامنه دار بودن کاهش نرخها معلوم نیست که آینده صنعت کانتینری در سال ۲۰۲۳ میلادی چگونه رقم خواهد خورد.
عقبنشینی قبرس از تبدیل شدن به هاب انرژی مدیترانه در جریان کنفرانس و نمایشگاه مدیترانه شرقی(EMC 2023) ، وزیر انرژی...
فراخوان دبیر کل جدید IMO برای همکاری کشورها جهت کاهش تنش در دریای سرخ به نقل از safety۴sea، “آرسنیو دومینگز”،...
حمایت سازمان بنادر از بخش خصوصی در دوران تحریم و نوسانات ارزی به نقل از تین نیوز، فرهاد شوقی درباره...
بحران دریای سرخ و افزایش نرخ حمل کانتینری به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، یکی از فورواردرهای اروپایی به نام ریچارد موریس،...
مرسک ۱۰ تانکر بزرگ حامل آمونیاک به کره جنوبی سفارش داد با تأیید این خبر به نقل از “ترید ویندز”،...
نیروگاه برق ساخت چین در قطب شمال تحویل روسیه شد به نقل از بلومبرگ دریایی، دو کشتی Ocean 28 و...