به نقل از مؤسسه آلفالاینر؛ باتوجه به اینکه صندوق بینالمللی پول پیشبینی قبلی خود را در زمینه رشد اقتصادی جهان ۰.۲۵ درصد افزایش داده؛ به همین جهت پیشبینی میشود شاخصهای افزایش به نفع مصرف کنندگان کالا تمام شود که همین موضوع افزایش تقاضا را در پی دارد .اگرچه باتوجه به نوسان قیمت کالاها به ویژه در بخش موادغذایی و انرژی، جنگ روسیه و اوکراین و بالا و پایین شدن تقاضا در حمل و نقل دریایی برنامههای پیشبینی شده نمیتواند برای مدت ۱۲ ماه آینده ثابت بماند؛ با این حال به نظر میرسد کفه ترازو در بازار اجاره کشتی به نفع کشتیهای متوسط و کوچک از سایز ۱۵۰۰۰ (teu) به پایین سنگینی کند.
این گزارش حاکی است نرخ روزانه اجاره کشتیهای کانتینری به شرح ذیل است:
در تاریخ ۷ فوریه قرارداد با این نرخها بسته شده است؛ بنابراین بر اساس انتظارات بازار نمیتوان نرخ اجاره بالا را برای کشتیهای بالاتر از ۱۵۰۰۰ (teu) برآورد کرد. به طور کلی کشتیهایی با ظرفیت ۴۰۰۰ تا ۵۲۹۹ (teu) از تقاضا و وضعیت خوبی آن هم بیشتر در منطقه آسیا برخوردارند که آن هم به موقعیت و وضعیت اقتصادی چین برمیگردد.
ممکن است افزایش تقاضای بیشتر را در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ میلادی برای کشتیهای کوچک و متوسط شاهد باشیم، که این اتفاق در کشتیهایی با سایزهای ۲۷۰۰ تا ۲۹۰۰ بیش از سایر ظرفیتها خواهد بود. از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون نرخ اجاره برای انواع کشتیهای کانتینری تا سایز ۸۵۰۰ (teu) از وضعیت بهتری برخوردارند و قیمتهای روزانه نیز تا این سایز از ۴۰۰۰۰ دلار بالاتر نرفته است.
به هرحال نرخها در کشتیهایی با ۲۰۰۰ تا ۲۶۹۹ (teu) نیز از یک روند با ثبات برخوردارند که نرخ کرایه آنها از ۱۷۲۵۰ تا ۱۸۵۰۰ دلار متغیر است، اما شلوغترین بخش کشتیهای کانتینری کوچک از دید تحلیلگران آلفالاینر در سایز ۱۵۰۰ تا ۱۹۰۰ (teu) خلاصه میشود که در دو هفته گذشته تا حدودی از موقعیت با ثبات تری برخوردار بودند. همانگونه که اشاره شد بادهای موافق به نفع دارندگان کشتیهای کانتینری کوچک و متوسط با سایز ۱۰۰۰ (teu) تا ۸۵۰۰ (teu) به خصوص در آسیا در حال وزیدن است.
در این میان کشتیهای کوچک ۱۰۰۰ (teu) در یک دوره هشت تا یازده ماهه دارای نرخ روزانه ۱۰۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ دلار بود.
در پایان این گزارش آمده است که بازار اجاره کشتیهای کانتینری سایز کوچک از ۷ فوریه تا ۲۱ فوریه ۲۰۲۳ میلادی از بین کشتیهای ۱۰۰۰ (teu) تا ۸۵۰۰ (teu) شاهد نوسان نرخها به شرح زیر بود.
-نرخ روزانه کشتیهای دارای ظرفیت ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ (teu) با افزایش نرخ مواجه شد.
-نرخ روزانه کشتیهای با ظرفیت ۲۵۰۰ تا ۸۵۰۰ (teu) ثابت ماند.
-نرخ روزانه کشتیهای با ظرفیت ۴۰۰۰ تا ۵۶۰۰ (teu) در این مدت با کاهش نرخ مواجه شد.
چرایی عدم توفیق ترانزیت از ایران فرسودگی ژئوپلتیک بیش از پیش کشور را تهدید میکند. مسیرهای تجاری بینالمللی یک به...
جابهجایی ۵۷۷ میلیون تن کالا در بندر سنگاپور طی سال ۲۰۲۲ توان عملیات کانتینری بندر سنگاپور در سال ۲۰۲۲ به...
بحران دریای سرخ و افزایش نرخ حمل کانتینری به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، یکی از فورواردرهای اروپایی به نام ریچارد موریس،...
رشد تجارت چین در سه ماهه نخست ۲۰۲۵ به نقل از پورت نیوز، بخش تولید تجهیزات، با سهمی حدود نیمی...
سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری کانال پاناما برای ترانزیت بیشتر کشتیهای کانتینری رویترز اعلام کرد که قرار است کانال پاناما...
نگاهی به نوسان شاخص جهانی کانتینر در هفتهای که گذشت به گزارش موسسهDrewry ؛ این شاخص ترکیبی به مقدار ۱۷۱۹.۹۵...