مؤسسه آلفالاینر گزارش داد: حجم قابل توجهی از کشتیهای اجارهای با ظرفیت ۳۰۰۰ (کانتینر 20فوت) در بازار به چشم میخورد که با نرخهای دلخواه و حتی پایینتر از عرف بینالمللی نسبت به اجاره و حمل کالا اقدام میکنند. که این کار باعث شده نرخها در دوره کوتاه مدتی کاهش یافته و به کشتیهای غیرفعال و بیکار افزوده شود.
تحلیلگر آلفالاینر معتقد است در صورتیکه در هفتههای آینده تقاضا افزایش نیابد این روند میتواند به کشتیهایی که در منطقه آسیا تردد میکنند ضربه بزند. اجاره کشتیها با نرخ پایینتر به عنوان یک اجاره فرعی در حاشیه بازار اصلی اجاره کشتیهای کانتینری قلمداد میشود. متأسفانه اپراتورها به جای اینکه کشتی توقف کند پیشنهاد اجاره فرعی از سوی صاحب کالا را میپذیرند؛ در واقع نرخ کمتر از کرایه روزانه دریافت میکنند تا بتوانند مقداری از ضرر و زیان خود را جبران کنند.
از سوی دیگر، شرکت Maritime Strategies International نیز در گزارشی اعلام کرد: انتظار میرود بازار اجاره کشتیهای کانتینری در سه ماهه سوم و چهارم سال ۲۰۲۳ میلادی ضعیف شود و کمبود کشتی در این بازه زمانی مشاهده نشود. متأسفانه، در صورت ادامه این روند، نرخ اجاره کاهش خواهد یافت.
در ادامه این گزارش آمده است که شرکتهای حمل و نقل دریایی به منظور جلوگیری از مواجهه با ظرفیتهای خالی، با درخواستهای صاحبان کالا موافقت میکنند که این عملیات تأثیر مستقیمی بر نرخ روزانه کانتینر دارد. از سوی دیگر، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا به دلیل تحویل دو میلیون تکو کشتی جدید در سال جاری بروز خواهد کرد، که بیشتر این کشتیها به اندازه بزرگ هستند و این امر باعث میشود کشتیهای فعلی که سابقه بیشتری دارند به حاشیه بازند. به این ترتیب، در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ میلادی با یک بازار اجاره حمل و نقل کانتینری ضعیف روبرو خواهیم شد، مگر اینکه اتفاق جدیدی رخ دهد که نیازمند بررسی تحلیلگرانه و کارشناسانه است.
اجتناب عظیم تانکرها از ورود به دریای سرخ به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان نفتکش INTERTANKO گزارش داده است که...
خرید تجهیزات استراتژیک بندری برای طرح توسعه بزرگترین بندر تجاری ایران به گزارش سی نیوز، حسین عباسنژاد، مقام مسئول سازمان...
افزایش حمل و نقل دریایی کانتینری بین هند و روسیه گروه FESCO، بزرگترین شرکت حمل کانتینری در روسیه، هفته گذشته...
چین به تولید سوخت متانول مصنوعی روی آورد به نقل از سایت “Ship & Bunker”؛ پروژهای با ارزش ۶۰ میلیون...
سنگاپور، فنلاند و دانمارک در رتبه اول تا سوم لجستیک جهانی با استناد به گزارش تریدویندز، هند با ۶ پله...
فراخوان دبیر کل جدید IMO برای همکاری کشورها جهت کاهش تنش در دریای سرخ به نقل از safety۴sea، “آرسنیو دومینگز”،...