به گزارش وبسایت پورت نیوز، روزها کشتیهای استفادهکننده از سوخت متانول و LNG دنیای صنعت کشتیرانی را تغییر داده و تعداد کشتیهای محافظتکننده از محیط زیست به تدریج افزایش پیدا میکند. سه کشور ژاپن، کره و چین در صدد سفارش و ساخت کشتیهایی با استفاده از این نوع سوخت هستند و برای رقابت در عرصه جهانی آماده میشوند. علاوه بر کره جنوبی، صنعت کشتیسازی چین و ژاپن نیز قدمهای جدی برای مقابله با کره برداشتهاند.
به گفته گزارشات اخیر از مؤسسه DNV، از ژانویه تا جولای امسال، ۱۲۲ کشتی با سوخت متانول در شرکتهای کشتیسازی کره سفارش داده شده است. همچنین، ۷۳ قرارداد برای ساخت کشتی با سوخت LNG منعقد شده است، که نشاندهنده تحول عمدهای در صنعت کشتیسازی کره است. آمار نشان میدهد که سفارش کشتیهای متانولی از LNG پیشی گرفته است. در حالی که تعداد کشتیهای متانولی سفارشی در کارخانجات کره به ۳۵ رسیده، این تعداد برای LNG ۲۲۲ است.
در ماههای مارس و آوریل، ۴۸ کشتی با سوخت متانول به شرکتهای کشتیسازی کره سفارش داده شده است. کل سفارشات جهانی کشتیسازی برای کشتیهای متانولی ۱۰.۷ درصد و برای کشتیهای LNG حدود ۲۳ درصد است. کشتیهای سنتی با سهم ۶۳.۵ درصد همچنان بر تمام سفارشات غلبه میکنند.
پس از کره جنوبی، چین و ژاپن در حال رقابت برای سفارش و ساخت کشتیهایی هستند که از سوخت متانول استفاده میکنند. کارخانجات چینی از جمله صنایع کشتیسازی دالیان و یانگ زی جیانگ قصد دارند ۱۲ کشتی کانتینری با ظرفیت ۹۰۰۰ TEU را بین آوریل تا ژوئن امسال بسازند. این کشتیها توسط خطوط کشتیرانی فرانسه سفارش شدهاند. همچنین کشتیرانی کاسکو چین، ۱۴ کشتی با ظرفیت ۲۴ TEU با سوخت متانول به کارخانههای محلی سفارش داده است.
چین نیز در حال سرمایهگذاری برای تأمین زیرساختها برای ساخت کشتیها و تولید سوخت متانول است. از مشارکت شرکت مرسک نیز استفاده میکند تا بتواند سالانه ۸۰۰ هزار تن سوخت متانول محیط زیستی تولید کند. علاوه بر این، چین قصد دارد کشتیهای حمل خودرو با سوخت متانول بسازد.
در ژاپن، شرکت کشتیسازی نیپون ماه گذشته هشت فروند کشتی کانتینری بزرگ با سوخت متانول از شرکت ایورگرین تایوان دریافت کرده است. این وضعیت رقابت جدی بین کره، چین، و ژاپن در زمینه ساخت کشتی ایجاد کرده است.
جالب است بدانید که کره جنوبی در ساخت موتورهای مربوط به کشتی با سوخت متانول در جهان پیشتاز است و از لحاظ تعداد سفارشات و سفارشهای ساخت موتور با سوخت متانول، رتبه اول را در حمل و نقل دریایی کسب کرده است.
رقابت برای راهاندازی خطوط جدید کشتیرانی در آسیا با ادامه بحران در دریای سرخ آلفالاینر در گزارش هفتگی خود نوشت:...
بنادر کانتینری چین در ۶ ماه ۱۲۲ میلیون تُن کانتینر جابهجا کردند طبق گزارش سایت پورت نیوز، در این مدت...
گسترش فعالیتهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر خدماتی پارس به نقل از روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی...
اخذ مالیات به ازای هر کانتینر، خطای بزرگی است رئیس هیاتمدیره انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران و مدیرعامل شرکت...
شاخص جهانی کانتینر ۱۸۱ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش یافت به نقل از سایت Hellenic Shipping News؛ شاخص ترکیبی...
کریدور سرد بندر سالیانکا راهاندازی شد با اتمام فرآیندهای طراحی و احداث کریدور سرد در بندر ایرانی سالیانکا، که با...