موسسه آلفالاینر در گزارش اخیر خود به بررسی رشد و توسعه و اقبال کشتیهای بزرگ و کوچک و متوسط در میان اپراتورهای عمده صنعت کشتیرانی و حمل و نقل دریایی پرداخته و اینگونه نوشته است: اگرچه تحویل کشتیهایی با ظرفیت تا ۲۴,۰۰۰ تن در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است، اما تا آگوست ۲۰۲۳ تنها ۶.۱ درصد از ناوگان کانتینری جهان را کشتیهای بزرگ تشکیل میدهند. این در حالی است که میانگین رشد ناوگان کانتینری جهان در مدت شش سال ۱۱.۴ درصد بوده است.
دو سال پیش میانگین ظرفیت کشتیها در مسیرهای آسیا-اروپا حدود ۱۶,۱۰۰ تن بود، اما جنگ روسیه و اوکراین باعث افزایش علاقه اپراتورها به داشتن کشتیهای کوچک و متوسط با ظرفیت از دو هزار تا سایز ۱۰,۰۰۰ تن شده است. با این وجود، مالکان کشتی همچنان سفارش ساخت کشتیهای بزرگ را ادامه دادهاند و تحویل آنها تا سال ۲۰۲۴ میلادی ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر، کشتیهای کوچک در مناطقی مانند خاور دور، دریای سیاه و بالتیک در حال تردد هستند. جهت آشنایی با بزرگترین کشتی های کانتینری کلیک نمایید.
در این بررسی، مسیر حرکتی کشتیهای با ظرفیت کوچک و متوسط که حدود ۷۰ درصد از کل کشتیها را تشکیل میدهند، برای ارزیابی مورد نظر قرار گرفته است. این مسیرها معمولاً از آسیا به اروپا و برعکس انجام میشوند. به عنوان مثال، خط کشتیرانی MSC تقریباً ۳۲ درصد و شرکتهای مرسک و CMA CGM حدود ۴۰ درصد از ظرفیت خود را در این مسیرها به کار گرفتهاند. این نکته مهم است که مسیرهای شرق دور، که منطقه شرق آسیا را شامل میشود (از جمله چین و کره جنوبی) و همچنین مسیرهای مرتبط با قاره آفریقا، با نرخ رشد حدودی ۱۷ تا ۱۷.۵ درصد نیز در حال گسترش هستند.
تعداد بیشترین کشتیهای کوچک و متوسط توسط ۹ اپراتور جهانی مدیریت میشود. به عنوان مثال، خط کشتیرانی HMM از کره جنوبی حدود ۹۱ درصد از این کشتیها را به مالکیت دارد و توانسته است از آگوست ۲۰۱۸ تا آگوست ۲۰۲۳ با ظرفیت از ۱۱,۰۱۱ توان به ظرفیت ۱۲ هزار TEU نزدیک شود. سایر اپراتورها قرار گرفتهاند و میتوان به اورگرین، وان، یانگ مینگ و هاپاگ لوید اشاره کرد. جالبتر آنکه شرکت MSC، مرسک و CMA CGM در رتبههای بعدی این شرکتها هستند. در این میان شرکت اورگرین به میزان ۳۷ درصد، وان ۱۳ درصد و CMA CGM۶.۹ درصد توانستهاند به اهداف خود برسد.
رقابت عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای گسترش خدمات لجستیک دریایی افزایش ظرفیت لجستیکی این بندر بخشی از...
دریافت عوارض آلودگی محیط زیست از کشتیها از اول ژانویه ۲۰۲۴ در اتحادیه اروپا در گزارش هفتگی اخیر خود، مؤسسه...
افزایش ۳۱ درصدی پهلوگیری شناورهای ورودی به بندر امیرآباد به نقل از ایرنا، محمدعلی موسیپور بیان کرد که تعداد شناورهایی...
فنّاوری جدید بازیابی گرمای تلف شده موتور کشتی و تبدیل آن به برق به گزارش ترید ویندز، یک سیستم جدید...
تناژ خط کشتیرانی MSC از رقیب دیرینه خود بالاتر رفت به گزارش مؤسسه آلفالاینر، خط کشتیرانی MSC در حال حاضر...
بارندگی محدودیتهای عبور کشتی از کانال پاناما را به تعویق انداخت گزارشی از خبرگزاری رویترز اعلام کرد: مقامات کانال پاناما...