خبرگزاری رویترز در گزارش جدید خود اعلام کرده است که محدودیتهایی که به دلیل خشکسالی در کانال پاناما برای ترانزیت کشتیها ایجاد شده، در سراسر جهان آشوب و نگرانیهایی را به وجود آورده است. این محدودیتها باعث خروج بسیاری از کشتیها از مسیرهای اصلی تجارت دریایی شده و عرضه و تقاضا در محصولات گندم، ذرت و سویا را به هم ریخته و قیمتها را افزایش داده است. بدین ترتیب، آمریکا از این عمل بیشترین خسارت را خواهد دید.
طبق گزارش، کشتیهایی که محصولات کشاورزی حمل میکنند، تا سه هفته زمان میبرد تا از کانال پاناما عبور کنند، زیرا کشتیهای کانتینری با برنامههای منظمتری ادامه میدهند، اما کشتیهای حمل فله از این تسهیلات بهرهبرداری نمیکنند.
تاجران و تحلیلگران در این حوزه معتقدند که در صورت ادامه محدودیتها در کانال پاناما تا اوایل سال ۲۰۲۴، حمل و نقل دریایی محصولات غلات برای کشورهای جهان به راحتی امکانپذیر نخواهد بود و این موضوع مجدداً باعث افزایش قیمتها خواهد شد.
“جی اونیل”، مالک کمپانی Commodity Consulting، در این زمینه اظهار داشت: محدودیتهای در کانال پاناما باعث اختلال در حمل و نقل غلات، افزایش هزینهها و تأخیر در برنامهریزی کشتیها میشود و این امر قابل قبول برای ما نیست. در حال حاضر روزانه تنها ۲۲ کشتی مجاز به عبور از کانال پاناما هستند و این تعداد از اول ژانویه به ۱۸ کاهش خواهد یافت که این امر شرایط را بدتر خواهد کرد. متأسفانه، کشتیهای حمل غلات در ورودی کانال متوقف شدهاند و جایی برای رزرو آنها وجود ندارد، در حالی که کشتیهای مسافری، کروز و کانتینری از ماههای قبل به رزرو کشتیها پرداختهاند.
وی افزود: با توقف کشتیها در ورودی کانال پاناما، هزینه تقریبخبرگزاری رویترز در گزارش جدید خود اعلام کرده است که محدودیتهایی که به دلیل خشکسالی در کانال پاناما برای ترانزیت کشتیها ایجاد شده، در سراسر جهان آشوب و نگرانی را به وجود آورده است. این محدودیتها باعث خروج بسیاری از کشتیها از مسیرهای اصلی تجارت دریایی شده و عرضه و تقاضا در محصولات گندم، ذرت و سویا را به هم ریخته و قیمتها را افزایش داده است. در این بین، آمریکا بیشترین خسارت را از این عمل خواهد دید.
بر اساس گزارش، کشتیهایی که محصولات کشاورزی را حمل میکنند، تا سه هفته زمان میبرد تا از کانال پاناما عبور کنند. این مسئله به دلیل برنامههای منظم کشتیهای کانتینری است که ادامه مییابند، اما کشتیهای حمل فله از این مزیت برخوردار نیستند.
تاجران و تحلیلگران در این زمینه معتقدند که اگر محدودیتها در کانال پاناما ادامه یابند تا اوایل سال ۲۰۲۴، حمل و نقل محصولات غلات برای کشورهای جهان به راحتی امکانپذیر نخواهد بود و این کار باعث افزایش قیمتها خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان ساخت: برخی از مالکان و اپراتورها ترجیح میدهند از کانال سوئز برای عبور کشتیهای حامل غلات استفاده کنند که این کار هزینههای سوخت، خدمه و اجاره کالا را افزایش داده و باعث وقفه در ارسال کالا میشود، زیرا مسیرها طولانیتر شده که همین کار نیز باعث بالا رفتن هزینهها میشود.
خیز ایران برای صادرات غلات روسیه «سید علی روحانی» در مصاحبه با رسانه ریانووستی اظهار داشت: “ایران نه فقط قادر...
ایجاد خط مستقیم کانتینری از بندر چابهار به ناواشیوا به نقل از روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با...
راه اندازی اولین بندر سبز در چین به نقل از Hellenic Shipping News، بندر ویفانگ، به عنوان بخشی از بندر...
سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری ائتلاف وان برای افزایش ۶۶ درصدی ظرفیت ناوگان به نقل از مؤسسه آلفالاینر، “ائتلاف وان”...
همکاری تایوان و دانمارک برای تولید سوخت سبز به نقل از tradewindsnews؛ شرکت ایورگرین به منظور دستیابی به سوخت صفر...
بندر کیپ تاون پاسخگوی ترافیک کشتیها نیست در گزارش جدید مؤسسه آلفالاینر آمده است که بر اساس تحلیلهای این مؤسسه،...