در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته، مهرداد بذرپاش اظهار داشت که در نمایشگاه سال گذشته، توسعه و رشد ترانزیت به عنوان یکی از اقدامات اصلی وزارت راه و شهرسازی برجسته بود. او افزود که در این مدت، نقشه ایران راه در توسعه نرمافزار و سختافزار تهیه و تدوین شده است.
وی بیان کرد که در برنامه جامع، مسئولیتها و وظایف وزارت راه و شهرسازی در توسعه ترانزیت به خوبی مشخص است و باید تأکید شود که وزارت راه و شهرسازی در نقشه جامع توسعه کشور نقش اصلی دارد و هیچ بهانهای نباید از این مسئله بازداری کند. در حال حاضر ترانزیت در حال رشد است و میتوان اعلام کرد که میزان ترانزیت با یک رشد ۳۳ درصدی روبرو است. او بیان کرد که این رشد در شرایط تحریمها و محدودیتهای سخت منابع مالی رخ داده است و نتیجه مذاکرات با مقامات خارجی و منطقهای بوده است. وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد که در تمام مذاکرات منطقهای، هدف اصلی تسهیل ترانزیت و عبور و مرور کالا در مرزها بوده است.
همچنین، وی اعلام کرد که قرارداد تجاری ساخت خط آهن رشت-آستارا به زودی اجرا خواهد شد و این پروژه بخش مهمی از کریدور شمال-جنوب است که در دولت سیزدهم به اجرا در خواهد آمد.
بذرپاش بیان کرد که توسعه و رشد ترانزیت یکی از برنامههای اصلی وزارت راه و شهرسازی است و نقشه کلان با نام ایران تهیه و تدوین شده است. وی افزود که تعیین و پیگیری برنامهها در قالب یک برنامه جامع بسیار مهم است و نشان میدهد که وزارت راه و شهرسازی در حال انجام وظایف خود است و در برابر هر مشکل و مانعی قصور نمیکند.
وی با بیان اینکه پروژههای مهمی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرند که تأثیرگذار و مهم برای اقتصاد کشور هستند، افزود که وزارت راه و شهرسازی در برابر هر گونه ضعف عملکرد، نبود امکانات و سایر مشکلات، ادامه دادن به کارهای خود را ترجیح میدهد.
بذرپاش تأکید کرد که ما به رشد ترانزیت و تسهیل تردد در مرزها از سوی خارجی نیاز داریم و در تمامی مذاکرات همین موضوع مورد تأکید قرار گرفته و هدف اصلی ماست.
آقای بذرپاش در رویداد افتتاحیه، بیان کرد که برای بازپسگیری جاده ابریشم، دستور دادن کافی نیست. او افزود که در طی یک سال گذشته، پروژههای کمترین سابقهای به بهرهبرداری رسیدهاند، از جمله خط آهن همدان-سنندج که به رغم محدودیتها، افتتاح شده است.
او به یادآوری 45 سال تلاش در زمینه خط آهن شلمچه-بصره، اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال، خداوند متعال کمک کرد و توافقات اصلی پروژه بین ایران و عراق اتفاق افتاده و در حال اجرا است.
وزیر راه و شهرسازی درباره توافقات ایران و ترکمنستان و ایران و ارمنستان برای ساخت جاده، اظهار داشت که به ترتیب به ارزش ۵۰۰ و ۲۰۰ میلیون دلار، متصل شدن از بندر شهید رجایی به بندر کاسپین به صورت ریلی را فراهم میکند.
وی تأکید کرد که اقتصادی شدن بدون تکمیل کریدورهای ترانزیتی شبیه یک شوخی است و افزود که ایجاد مراکز لجستیکی یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی است. همچنین، در حال حاضر در تکمیل کلان پروژه ایران راه، تعریف پروژههای جدید و مذاکره برای بازگرداندن نقش ترانزیتی ایران در حال پیگیری است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد که شخصاً با شرکتها و مجموعههایی که پتانسیل تبدیل شدن به مراکز بزرگ لجستیکی را دارند، مذاکره میکند تا در نمایشگاه سال آینده، چند شرکت بزرگ در این زمینه معرفی شوند.
بارگیری کامیونها به آلمان متوقف شد پیرو بخشنامه دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و...
وزیر راه و شهرسازی ۲۷ پروژه دریایی و بندری را افتتاح کرد به گزارش خبرنگار مانا، در مراسم افتتاحیه ۲۷...
افزایش ۳۹ درصدی زمان ترانزیت کالا بر اثر بحران دریای سرخ از آسیا به اروپا مؤسسه Sea-Intelligence در گزارشی تحقیقی...
پل خلیج فارس با پول نفت و مشارکت چینیها ساخته میشود حجتالله عبدالملکی در حاشیه برگزاری همایش اقتصاد دریامحور ایران...
مشارکت چین و امارات برای راه اندازی خط کشتیرانی خاور دور – دریای سرخ با توجه به گزارش آلفالاینر، امارات...
بازدید معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران شهریار افندیزاده، معاون حملونقل...