به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، یکی از فورواردرهای اروپایی به نام ریچارد موریس، در گفتوگو با این خبرگزاری اظهار داشت که شرکتهای بزرگ حمل کانتینری از شرایط بحرانی در دریای سیاه بهره برده و نرخ حمل و نقل کانتینرها از آسیا به اروپا را افزایش دادهاند، که این موضوع موجب نگرانی مالکان کالا شده است.
با توجه به تحلیلگران دریایی، شرایط حال حاضر حمل و نقل دریایی که ناشی از طولانی بودن زنجیره تأمین، تأخیر در تحویل کالا، نرخ بالا و شلوغی در بنادر است، با اختلالات دوران همهگیری کرونا مقایسه میشود.
طبق گفته آنها، نرخها در حال افزایش سریع از آسیا به اروپا میباشد و این شرایط تنها به نفع شرکتهای بزرگ حملونقل کانتینری است. با این شرایط، قیمتها میتواند از سطح فعلی برای هر کانتینر ۴۰ فوتی تا ۱۲,۰۰۰ دلار بالاتر رود، زیرا قیمتهایی که در ماه دسامبر مشاهده میشود، وقتی در ژانویه تقاضا بیشتر شود، قیمتها همچنان افزایش خواهد یافت.
تحلیلگران میگویند که محدودیتهای کانال پاناما، تغییرات آب و هوا و شرایط دریای سرخ بر افزایش قیمتها تأثیرگذار بودهاند و شرایط در کانال پاناما به گونهای است که کالاهای متوجه آمریکا از طریق مکزیک با استفاده از حمل و نقل ریلی حمل میشوند، که این عامل نیز موجب افزایش قیمت کالاها میشود.
تحلیلگر ارشد دریایی، جان مونرو، همچنین در این زمینه بیان میکند که بحران دریای سرخ تأثیر قابل توجهی بر نرخهای حملونقلی داشته است. اعلام خط کشتیرانی فرانسه در خصوص افزایش صد درصدی جابهجایی هر TEU کانتینر از آسیا به مدیترانه، تأثیرگذاری این تصمیم بر سایر مسیرها را برای شرکتهای بزرگ کانتینری به همراه داشته است. به گفته وی، هزینه جابهجایی هر TEU کانتینر ۲۰ فوتی، که در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی ۳۶۵۰ دلار بود، در حال حاضر به ۶۶۰۰ دلار افزایش یافته است.
با این حال، این طرح قرار است از تاریخ ۱۵ ژانویه اجرا شود، اما خطوط کشتیرانی قبل از این تاریخ اقدام به افزایش نرخ جابهجایی کالا کردهاند.
مونرو اظهار میکند که اختلالاتی که ناشی از تغییر مسیر کشتیها، خشکسالی در کانال پاناما، تغییرات آب و هوا و تغییر مسیر کشتیها به دلیل کانال سوئز و بندر کیپ تاون آفریقا رخ میدهد، تعادل بخش حمل و نقل دریایی کانتینر را به خطر انداخته است. بسیاری از کشتیها از چرخش معمول خود خارج شدهاند و به نظر میرسد که این شرایط حداقل تا نیمهٔ دوم سال ۲۰۲۴ میلادی برای ادامه دارد.
دارون ویدی، تحلیلگر مؤسسه Dynamar، نیز در این زمینه بیان کرده است که اگر انحراف کشتیها از مسیر دریای سرخ به سمت دماغه امید نیک موقتی نباشد، باید منتظر افزایش مجدد نرخها باشیم. ویدی تأکید میکند که در حال حاضر شاهد افزایش نرخ کانتینری هستیم، در حالی که تقاضا به طور قابل توجهی کاهش یافته است و ظرفیت مازاد در کشتیها قابل مشاهده است. بنابراین، نمیتوان این دوره را با دوران کووید ۱۹ مقایسه کرد.
عربستان سعودی عضو دائمی سازمان IMO شد به نقل از پورت نیوز، کمالالدین محمد الجنیدی به عنوان نماینده رسمی و...
سرمایهگذاری مشترک سنگاپور و تایوان برای احداث ترمینال دوستدار محیط زیست به نقل از سایت تریدویندز، در بیانیه اداره بندر...
مسعود پل مه به نمایندگی از تشکلها و انجمنهای تخصصی حملونقل در مراسم تکریم و معارفه وزیر راه و شهرسازی...
به آب اندازی بزرگترین کشتی کانتینری جهان در چین به نقل از سی جی تی ان، کشتی «ام اس سی...
شاخص کشتیهای فله بالا رفت، نرخ کانتینر ثابت ماند به گزارش پورت نیوز، شاخص کل هفتگی برای نرخ کشتیهای مختلف...
تعرفه واردات خودرو برای سال 1402 ابلاغ شد دولت در روز یکشنبه، 21 خردادماه، در یک بخشنامه اصلاحی، تعرفههای 354...