logo anildarya

اختلال در ۳ مسیر کلیدی تجاری سد راه ارسال کالا به جهان

اختلال در ۳ مسیر کلیدی تجاری سد راه ارسال کالا به جهان
304
30 ژانویه 2024

اختلال در ۳ مسیر کلیدی تجاری سد راه ارسال کالا به نقاط مختلف جهان

به نقل از سایت “marinelink”، یان هافمن، رئیس لجستیک تجاری آنکتاد، اظهار داشت که در حال حاضر سه مسیر تجارت اصلی تحت تأثیر رویدادهای مختلف جهان قرار گرفته‌اند. این رویدادها شامل جنگ بین روسیه و اوکراین است که مانع ارسال غلات و روغن در مسیر دریای سیاه شده است.

وی بیان کرد که کانال پاناما نیز به دلیل کاهش سطح آب به علت خشکسالی، منجر به کاهش ترانزیت کشتی‌ها شده است. مسیر سومی که باید به آن اشاره کرد، بحران در دریای سرخ و کانال سوئز است که اختلال در این مسیرها باعث فعل و انفعالات زیاد و خسارت به صاحبان کالا می‌شود.

وی افزود که حملات شبه نظامیان یمن به کشتی‌های تجاری و انحراف کشتی‌های عبوری از دریای سرخ، باعث کاهش ۴۵ درصدی حمل و نقل کالا از طریق کانال سوئز شده است. او همچنین به خطرات تورم بالا، کاهش امنیت غذایی، افزایش نرخ حمل بار و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای اشاره کرد.

هافمن اظهار کرد که ۳۹ درصد کشتی‌هایی که قرار بود از کانال سوئز عبور کنند، مسیر دماغه امید نیک را انتخاب کرده‌اند که این امر منجر به کاهش ۴۵ درصدی تناژ کالا از این مسیر شده است.

در کانال پاناما نیز به علت خشکسالی، عبور کشتی‌ها از این کانال نسبت به سال قبل ۳۶ درصد کاهش یافته است. در صورت اضافه کردن خطرات احتمالی برای عبور کشتی‌ها از دریای سیاه، جهان با نگرانی بیش از حدی مواجه خواهد شد، زیرا تأخیر کشتی‌ها، هزینه‌های بیشتر و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به این مشکلات می‌افزاید.

به گفته وی، کانال سوئز ۱۲ تا ۱۵ درصد تجارت جهانی و ۲۵ تا ۳۰ درصد ترافیک کانتینری را مدیریت می‌کند و محموله‌های ترانزیتی کانتینری از طریق این کانال در هفته‌ای که به پایان یک‌ماهه ژانویه ۲۰۲۴ رسید، نسبت به اوایل دسامبر در این گزارش اشاره شده است که سه مسیر تجارت اصلی در جهان تحت تأثیر رویدادهای مختلف قرار گرفته‌اند. جنگ بین روسیه و اوکراین باعث مانع شدن ارسال غلات و روغن در مسیر دریای سیاه شده است. کاهش سطح آب در کانال پاناما به علت خشکسالی نیز ترانزیت کشتی‌ها را کاهش داده است. همچنین بحران در دریای سرخ و کانال سوئز نیز باعث اختلال در مسیرها شده و باعث خسارت به صاحبان کالا می‌شود. حملات شبه نظامیان یمن به کشتی‌های تجاری و انحراف کشتی‌ها از دریای سرخ نیز باعث کاهش ۴۵ درصدی حمل و نقل دریایی کالا از طریق کانال سوئز شده است. این مسائل منجر به خطرات تورم بالا، کاهش امنیت غذایی، افزایش نرخ حمل بار و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شوند. در نتیجه، تأخیر کشتی‌ها، هزینه‌های بیشتر و افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای نگرانی‌هایی است که به دنبال این مشکلات رخ می‌دهد.

منبع: شبکه اطلاع رسانی مستقل جامعه دریایی

مطالب مرتبط
جایگاه کشتیرانی ایران در خاورمیانه 3 دسامبر 2023

جایگاه کشتیرانی ایران در خاورمیانه

جایگاه کشتیرانی ایران در خاورمیانه گزارش اداره اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درباره وضعیت ناوگان کشتیرانی منطقه خاورمیانه به...

اخبار بیشتر بخوانید
فهرست کالاهایی که تنها با ارز صادراتی قابل واردات خواهند بود 13 اکتبر 2024

فهرست کالاهایی که تنها با ارز صادراتی قابل واردات خواهند بود

مصوبه جدید وزارت صمت : لیست کالاهایی که از این پس ، صرفا با محل تامین ارزهای «از محل صادرات...

اخبار بیشتر بخوانید
عرضه سوخت ناخالص به ۶۰۰ کشتی ۵ میلیارد دلار ضرر زد 24 جولای 2023

عرضه سوخت ناخالص به ۶۰۰ کشتی ۵ میلیارد دلار ضرر زد

‌عرضه سوخت ناخالص به ۶۰۰ کشتی ۵ میلیارد دلار ضرر زد به گزارش سایت Maritime-Executive؛ براساس تجزیه و تحلیل یک...

اخبار بیشتر بخوانید
اهمیت و جایگاه بندر چابهار در تقویت کریدور شمال-جنوب 27 می 2023

اهمیت و جایگاه بندر چابهار در تقویت کریدور شمال-جنوب

اهمیت و جایگاه بندر چابهار در تقویت کریدور شمال-جنوب سه مسیر اصلی کریدور شمال-جنوب (INSTC) شامل مسیر غربی (روسیه-آذربایجان-ایران-هند)، مسیر...

اخبار بیشتر بخوانید
خطر‌ات استفاده از تانکر‌های قدیمی و فرسوده برای انتقال نفت 20 ژوئن 2023

خطر‌ات استفاده از تانکر‌های قدیمی و فرسوده برای انتقال نفت

خطر‌ات استفاده از تانکر‌های قدیمی و فرسوده برای انتقال نفت در یک تحلیل انجام شده توسط مؤسسه Allianz Shipping Safety،...

اخبار بیشتر بخوانید
ایران بیست و دومین قدرت تجاری دریایی جهان 14 ژانویه 2023

ایران بیست و دومین قدرت تجاری دریایی جهان

ایران بیست و دومین قدرت تجاری دریایی جهان شد/ ایران در جایگاهی بالاتر از فرانسه و کانادا کنفرانس تجارت و...

اخبار بیشتر بخوانید