براساس گزارش منتشر شده از سوی آلفالاینر، تحلیلگران این مؤسسه پیشبینی میکنند که خط کشتیرانی فرانسوی قادر است در سال ۲۰۲۶ میلادی از شرکت مرسک پیشی گرفته و از رتبه سوم به رتبه دوم ارتقاء یابد. کشتیهایی که از سوی خط کشتیرانی فرانسه و یاردهای کشتیرانی سفارش داده شدهاند، ۳۵ درصد از ظرفیت ناوگان موجود کانتینری را تشکیل میدهند.
این خط کشتیرانی همچنین برنامه خرید کشتیهای دستِ دوم با سایز متوسط را نیز در دست اقدام دارد و پیش از این تعداد زیادی کشتی با سایز متوسط خریداری کرده است.
تاریخچه شروع عملیات کانتینری این خط کشتیرانی به سالهای خیلی دور برنمیگردد؛ بلکه از سال ۲۰۰۹ میلادی این خط کشتیرانی نسبت به تقویت ناوگان خود اقدام کرد. تناژ ظرفیت کشتیهای کانتینری این کشتیرانی ابتدا بیشتر از یک میلیون TEU نبود و پس از پنج سال یعنی در سال ۲۰۱۶ میلادی، توانست به ظرفیت دو میلیون TEU دست یابد.
براساس این گزارش، با احتساب تعداد کشتیهای موجود در این شرکت و سفارشاتی که در دست دارد تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، تناژ کشتیهای کانتینری این خط کشتیرانی به چهار میلیون TEU خواهد رسید؛ زیرا این شرکت استراتژی مشخصی برای تحویل کشتیها و افزایش ظرفیت در دست دارد.
دستیابی به ظرفیت ۴.۲۰ میلیون TEU برای اواخر سال ۲۰۲۶ میلادی توسط این خط کشتیرانی برنامهریزی شده است که در مقابل ۴.۱۴ میلیون TEU شرکت مرسک کمی جلو خواهد افتاد.
از سوی تحلیلگران یک جاهطلبی فوری در برنامههای این شرکت برای رشد ناوگان محسوب میشود که همه این موارد کمک میکند تا بتواند به جایگاه دوم دست یابد.
تعداد کشتیهایی که شرکت CMA CGM در دست ساخت دارد ۸۲ فروند کشتی در سایزهای بالای ۷۵۰۰ TEU است که ۱.۳ میلیون TEU به ظرفیت فعلی اضافه خواهد شد. علاوه بر این گفته میشود که تعداد ۴۱ فروند کشتی که این شرکت در سال ۲۰۲۲ میلادی سفارش داده، تا پایان سال ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ میلادی تحویل خواهد گرفت. اکثر این کشتیها در سایزهای ۳۰۰۰ تا ۷۰۰۰ TEU میباشند، حتی برخی از آنها با تناژ ۲۰۰۰ TEU برای تردد در مسیر داخل اروپا سفارش داده شده است.
اما این شرکت کشتیهای بزرگتری را نیز با تناژ ۱۳۰۰۰ TEU و ۱۶۰۰۰ TEU به کارخانه دولتی چین و هیوندای کره جنوبی سفارش داده است.
علاوه بر تعداد کشتیهایی که این شرکت در دست ساخت دارد، از خط کشتیرانی CMA CGM به عنوان بزرگترین خریدار کشتیهای دست دوم کانتینری یاد میکنند. از زمان تأسیس شرکت تا کنون، ۱۰۵ کشتی کانتینری از سایز ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ TEU با میانگین سنی ۱۴ ساله خریداری کردهاند.
در بخش اجاره کشتی نیز، این شرکت از وضعیت خوبی برخوردار است و در حال حاضر ۳۸۰ کشتی اجارهای دارد.
در ادامه این گزارش آمده است که خط کشتیرانی فرانسه در سال ۲۰۲۲ میلادی به سود خالص ۲۴.۹ میلیارد دلار دست یافته است. این شرکت ترجیح میدهد برتری سود بر تجارت حمل و نقل دریایی را از اولویتهای اصلی خود بداند؛ اما فراموش نکنیم که ۹۰ درصد از سودهای دریافتی این شرکت به سرمایهگذاری در کسب و کار دریایی اختصاص دارد، که رقم آن حدود ۲۱.۸ میلیارد دلار میباشد. با این استراتژی، توجه به سرمایهگذاری این شرکت به رشد قابل توجهی دست یافته است.
در بخش عملیات لجستیک زنجیره تأمین و گسترش فعالیتهای احداث ترمینالها، خط کشتیرانی فرانسوی با فعالیتهای فعال عمل میکند و چندی پیش جدیدترین قرارداد را به مبلغ ۴.۶۵ میلیارد دلار به منظور مشارکت در گروه لجستیکی BOLLORE LOGIST امضا کرد.
این خط کشتیرانی با خرید این گروه لجستیکی، قصد دارد عملیات حمل و نقل چندوجهی را به منظور کسب درآمد بیشتر دنبال کند و قابل توجه است که این شرکت در سال ۲۰۲۲ میلادی از محل عملیات لجستیک ترکیبی، ۲۴ میلیارد دلار سود به دست آورد.
ظرفیت این شرکت در حال حاضر ۱۲.۸ درصد از ناوگان کشتیرانی کانتینری جهان است، که در بین ۱۰۰ شرکت کانتینری جاخوش کرده است. قبل از این خط کشتیرانی، خط کشتیرانی MSC با ۱۸.۹ درصد و مرسک با ۱۵.۲ درصد، ظرفیت ناوگان کانتینری را دارند.
درخواست قطر از کشورهای اروپایی و آسیایی برای سرمایه گذاری و خرید گاز LNG سایت ترید ویندز اعلام کرد: «سعد...
افتتاح دومین پایانه ذخیرۀ گاز وارداتی LNG ویتنام اول اکتبر ۲۰۲۴ خبرگزاری رویترز گزارش داد: ویتنام پس از واردات ۳۰۰...
پیوستن کره جنوبی به پروژه کریدور سبز با سرمایهگذاری ۶۵ میلیارد دلاری به نقل از سایت تریدویندز، لایحه کریدور سبز...
ائتلاف جدید خطوط کشتیرانی برای دور زدن دریای سرخ از خبرگزاری کانتینر نیوز نقل قول میشود که شرکت آلمانی هاپاگ...
تاکید دبیرکل IMO بر اهمیت نقش زنان در صنعت دریانوردی «کیتاک لیم»، دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی، در مراسم جشنی که...
متانول روسیه با تحریم غرب به کشورهای آسیایی راه یافت هشتمین بسته تحریمهای غرب، که به نام پنجره اروپا شناخته...