حسین عباسنژاد در تشریح اقدامات شاخص در راستای توسعه ترانزیت و حمل و نقل ریلی بندر شهید رجایی، با بیان اینکه ظرفیت اسمی این بندر ۲۴۰۰ هکتار وسعت فعلی است، ساماندهی و ایمن سازی توسعه ترانزیت ریلی در اراضی موسوم به ۱۷ هکتاری را از اقدامات ویژه توسعه ترانزیت در این بندر عنوان کرد.
وی ادامه داد: تخصیص خطوط ریلی اختصاصی برای تخلیه کالاهای ترانزیتی از قبیل مواد نفتی، کود پتاس ترانزیتی، مواد فله و معدنی (گوگرد و…)، طرح ایده ایجاد زیرساخت (پلتفرم) ترانزیتی برای کشور به منظور بارگذاری تعرفهها از طرف سازمان بنادر، اجرا و پیادهسازی سامانه عملیات یکپارچه بندری در بخش ورود کالا از راه خشکی به صورت آزمایشی در بندر شهید رجایی به عنوان بندر پایلوت از جمله اقدامات ویژه توسعه ترانزیت این بندر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین در خصوص فعالیتهای صورت گرفته در حوزه توسعه ترانزیت و حمل ریلی بندر شهید رجایی نیز گفت: آغاز عملیات اجرایی احداث اسکله و پایانه مکانیزه ریلی مواد معدنی با اعتبار ۱۱۲ هزار میلیارد ریال که منجر به اقداماتی از جمله ایجاد یک پایانه تخصصی مکانیزه تخلیه و بارگیری مواد معدنی با تمرکز به حملونقل ریلی مواد معدنی از مبادی مربوطه از بندر شده از جمله اقدامات شاخص در این زمینه است.
عباسنژاد افزود: احداث اسکله همراه با تجهیزات مربوطه به ارتقا ظرفیت عملیاتی صادرات و واردات مواد معدنی، استفاده از کشتی با ظرفیت بالا به منظور سرعت بخشیدن به توان صادرات و واردات مواد معدنی و کاهش آلایندگی و آلودگی هوا به دلیل انجام عملیات تخلیه و بارگیری و روش کاملاً مکانیزه از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش است.
وی اضافه کرد: آغاز عملیات اجرایی احداث پایانه مکانیزه غلات در بندر شهید رجایی با اعتباری معادل ۱۳ هزار و ۴۰۸ میلیارد ریال دیگر اقدام شاخص انجام شده در راستای توسعه ترانزیت و حمل ریلی است که امکان ذخیره زنجیره نگهداشت غذایی کشور، توسعه ترانزیت دریایی و حمل و نقل چند وجهی، استانداردسازی تخلیه غلات از طریق انتقال فنآوریهای نوین و افزایش ظرفیت پذیرش پهلودهی کشتیها و کاهش بهای تمام شده واردات کالاهای اساسی را به همراه دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه ظرفیت اسمی بندر شهید رجایی شامل ۲۴۰۰ هکتار وسعت فعلی و ۲۴۰۰ هکتار توسعه آتی آن است، اظهار داشت: ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی معادل هشت میلیون TEU و ظرفیت غیر کانتینری نیز معادل ۱۵۰ میلیون تن است.
عباسنژاد با اشاره به نزدیکی بندر شهید رجایی به دهانه تنگه هرمز و قرار گرفتن در مرکز مرز دریایی جنوبی کشور، اضافه کرد: وجود امتیاز امنیتی ویژه جمهوری اسلامی ایران، اتصال بنادر جنوبی به شمالی از طریق جاده و ریل، وجود بازار مصرف در اطراف کشور، عضویت ایران در انجمن کریدور INISTC و برخورداری از موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی در کریدور ترانزیتی جنوب-شمال از جمله شرایطی است که موقعیت ویژهای را بندر بندر شهید رجایی رقم زده است.
تأثیر منفی بحران انرژی بر حملونقل دریایی در سال ۲۰۲۳ بحران انرژی که برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ موجب...
همکاری روسیه و هند برای ساخت یخ شکنهای قابل استفاده در دریای شمال به نقل از Hellenic Shipping News، این...
کاهش قابلیت اطمینان صنعت کشتیرانی در ۱۵ ماه گذشته بیسابقه است به نقل از maritime-executive؛ انحراف کشتیها از دریای سرخ...
اعتصاب بندر فنلاند با اعتصابات برنامهریزی شده بیشتر وارد هفته سوم میشود. اعتصابات بندر فنلاند فنلاند با احتمال گسترش مواجه...
سیاستهای کلان اقتصادی بر پایه «اقتصاد دریا محور» در حال تدوین است در چهاردهمین همایش بینالمللی ICOPMAS که در محل...
خط کشتیرانی جدید امارات برای اتصال چین، کره جنوبی، هند و پاکستان به نقل از آلفالاینر؛ این خط کشتیرانی توسط...