دکتر مسعود پل مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در ابتدای این مراسم با خیرمقدم به اعضای محترم انجمن و میهمانان حاضر در آن، درباره برنامههای تدوینی سال ۱۴۰۱ انجمن و عملکرد آن صحبت کرد. او اعلام کرد که تاکنون ۱۸۸ نشست مختلف در این خصوص برگزار شدهاند، که بهعنوان ارتباطاتی میان این تشکل و سازمانهای دولتی در عناوین مختلف برگزار شدهاند. همچنین، در مذاکرات بینالمللی در سفرهای خارجی بههمراه وزارت راه، وزارت صمت و نهادهای دولتی مختلف، همکاری اعضای محترم هیئتمدیره انجمن حاصل شده و بههمان تناسب، بهدلیل دعوتهایی از گروههای تجاری با پیشینه ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، در ایران نیز نشستهای مختلفی برگزار شده است.
وی افزود: برای تقویت همافزایی تشکلهای همعرض لجستیکی، نشستهای مختلفی در انجمن و داخل کشور برگزار شدهایم. همچنین، با سازمان بنادر و دریانوردی، ارتباطات گستردهای برقرار کردهایم، از سطح مدیران ستادی تا مدیران صف، که غالباً به بنادر مهم عملیاتی کشور تعلق دارند، و نشستهای فصلی نیز برگزار شده است.
وی با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه فعالیتهای مبتنی بر راهگذر شمال-جنوب و نقش محوری بندر چابهار راهبرد اقتصادی خود قرار داده است، اشاره کرد: در سال گذشته، انجمن کشتیرانی به ابتکار همایش “چابهار مسیر پیشرفت” را با حضور معظم مدیران اعضاء انجمن کشتیرانی، تعدادی از شرکتهای خارجی فعال در حوزه لجستیک و همچنین مسئولان وزارت راه، وزارت صمت، وزارت خارجه، مناطق آزاد و سایر نهادها برگزار کرد. این همایش به مدت سه روز در چابهار برگزار شد و خوشبختانه باعث هماهنگی و همکاری موثری بین فعالان بخش خصوصی و دولتی گردید. امروز، ما از ثمرات این همایش بهرهمندیم و نتایج مثبت آن را به دست آوردهایم.
دکتر مسعود پل مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، درباره اقدامات تاثیرگذار انجمن کشتیرانی به عنوان نقش محوری در کشور و حوزه لجستیکی اظهار داشت: طرح تضمین برگشت سالم کانتینر، که در ابتدا در سال ۱۳۸۶ توسط انجمن کشتیرانی و با همکاری بیمه پاسارگاد اجرا شد، اما در آن مقطع بعضی از سازمانهای دولتی مخالفت به عمل آوردند، خوشبختانه بر اساس مصوبات نشست ۱۶۷ شورای عالی هماهنگی ترابری کشور در سال ۱۳۹۴، انجمن مجدداً این طرح را ارائه کرد. این طرح اکنون یکی از مهمترین ابزارها در حوزه کسب و کار است و موجب تسهیل فعالیت فعالین اقتصادی گردیده است.
وی اظهار کرد: امروز، بخش قابل توجهی از فعالیتهای عملیات کانتینری متکی بر دریافت ترخیصیه بدون نیاز به پرداخت سپرده نقدی، بدون نیاز به ارائه چک تضمینی، بدون نیاز به ارائه توافقنامه تحویل کانتینر و با تسهیلات افزوده – در واقع چنانچه خسارت بوجود بیاید – با ۹۵ درصد تامین خسارت، حقوق ذینفعانی که دریافتکننده ترخیصیه هستند، توسط این طرح توانستهایم حفظ کنیم.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، در خصوص حمایت از کسب و کار اعضا، افزود: ما در سال گذشته هلدینگی را با همکاری تعدادی از اعضای انجمن تحت عنوان “کنسرسیوم مدیریت لجستیک ایران” تاسیس کردیم که خوشبختانه تا امروز نقش بسزایی در شکلگیری برنامه و فرایندهای لجستیکی کشور داشته است.
دکتر مسعود پل مه تاکید کرد: برای سه سال متوالی، انجمن کشتیرانی از میان تمام تشکلهای کشور در ردهی سه تشکل برتر قرار گرفته و رتبهی A را کسب کرد. در واقع، تمام ویژگیهایی که نشاندهنده ارجحیت یک مجموعه اقتصادی هستند و به آن امکان رهبری جامعه اقتصادی و تحقق اهداف را میدهند، در اختیار ما بوده و امیدواریم که در سال جاری بتوانیم رتبه اول را در میان تشکلهای کشور به معنای +A کسب کنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای برجسته انجمن کشتیرانی در سال گذشته، به خاطر نشان آورد: خوشبختانه ما موفق بودیم بر اساس آنچه که در دههی پنجاه عملیات کانتینری به آن نرمافزاری اجرا میشد، یک آییننامه دقیق را تنظیم کنیم و این آییننامه به عنوان منشور اصلی و قاعدهی اصلی در حوزه کانتینری مورد استفاده قرار بگیرد.
پل مه اظهار داشت: در سال گذشته ما از گردش مالی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان در حوزه تبادلات کانتینری و از چرخه صدور اسناد بانکی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان جلوگیری به عمل آوردیم.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران گفت: خوشبختانه به دلیل اینکه فعالیتهای لجستیکی در حال رشد و توسعه است و نیازمند استفاده از نیروهای ماهر و کارآزموده در این حوزه است، موفق بودیم در سال گذشته سامانه کاریابی و اشتغال را با هدف شناسایی متخصصین برجسته در این حوزهها راهاندازی کنیم.
وی اذعان داشت: انجمن توانست با جلوگیری از برخی اقدامات غیرقانونی و نادرست که به علت تفسیر نادرست و غلط قوانین اجرا میشدند، خسارات زیادی به اقتصاد کشور وارد شده بود، مانند موضوع ایزوتانک که آسیبهای زیادی به اقتصاد کشور وارد کرد.
دکتر مسعود پل مه درباره فعالیتهای مثمرثمر انجمن در حوزه قانون کار و ماده ۳۸ بیان داشت: ما در حوزه قانون کار، به مفهوم مشاغل سخت، در حال مذاکره هستیم و بعضاً موفق شدیم بخشی از قوانین را به خدماتی که مرتبط با فعالیت منابع انسانی هستند، معطوف کنیم. در بحث ماده ۳۸ که از سال ۱۳۹۰ برای حوزه بندر و دریا به عنوان بحران ماده ۳۸ مشهور شده و تا به امروز زیانهای زیادی به اقتصاد کشور و فعالین این حوزه زده است، توانستیم با حداقل صرف دو سال زمان در دادستانی کل کشور این مکتوب را اخذ کنیم.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران اظهار داشت: به خوشبختی، به عنوان یکی از موثرترین تشکلها طی ۵ سال گذشته و هر سال، این واقعیت را برای حفظ کرسی نمایندگان تشکل در هیئتهای مالیاتی مورد حمایت قرار دادیم و با مشارکت و کمک همکاران در واحدهای مالی شرکتهای عضو انجمن، توانستیم تصمیمات بسیار موفقی در رفع و رجوع مشکلاتی که به نوعی مربوط به عسر و حرج مالیاتی همکاران ما بود، در هیئتهای اختلافات مالیاتی به دست بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه در زمان حال و در عرصهی کار و زندگی کنونی، پیشتازی تکنولوژی حاکمیت بلامنازعی دارد، گفت: با توجه به اینکه اعضای محترم انجمن کشتیرانی از گذشتهای چند دههای در فعالیتهای داخلی و خارجی برخوردار هستند، از این سرمایهی علمی بهرهمند شدهایم و در حال تدوین یک سامانه به نام “پل” هستیم. این سامانه با قابلیتهای فراتر از آنچه که سامانههای موجود در حال ارائه خدمات هستند، در صورت تقاضای هر عضو در آیندهای نه چندان دور، در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
پل مه بیان داشت: منطبق بر تمام فرایندها، مکانیزمها و تکنولوژیهای روزی که در کشورهای همسایه در اختیار شرکتها قرار گرفته و شاید ما از آن محروم باشیم، با افتخار اعلام میکنم که در حوزه آموزش در بخش لجستیک، به پشتوانهی یکایک اعضای انجمن، رتبه یک کشور و در بعضی از شاخصها، رتبه یک خاورمیانه را اخذ کردهایم و درحال حاضر نمایندگی مجموعه ICS را در منطقه داریم و دومین دوره آن را برگزار کردیم. اشخاصی که موفق به دریافت این گواهینامه میشوند، به عنوان مدیران ارشد در شرکتهای معظم استخدام میشوند.
وی تاکید کرد: با ارتباطی که از طریق فوناسپا (انجمن جهانی علمی صنعت دریایی در انگلستان) و انجمن بارسلون اسپانیا برقرار کردیم، اولین دوره liner shipping را برگزار کردیم که خوشبختانه 12 فارغالتحصیل با رتبههای بالا داشتیم و این موفقیت مبتنی بر کسب علوم بینالمللی حاصل شده است و استمرار پیدا خواهد کرد.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران اظهار داشت: با توجه به استقبال بسیار شایستهای که از سوی مجموعههای دانشگاه آزاد برای ایجاد ارتباط آموزشی با انجمن صورت گرفته، تاکنون موفق شدیم علاوه بر اینکه با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۹۶ برای ایجاد رشتههای لیسانس، فوقلیسانس و دکتری در حوزه مدیریت بازرگانی بندری و حمل و نقل دریایی تفاهمنامهای منعقد و اجرا کردیم، امسال فارغالتحصیلان اولین دورههای فوقلیسانس وارد بخشهای مختلف شرکتها خواهند شد و مشغول به کار خواهند شد.
پل مه گفت: یکی از فعالیتهای نوینی که در سال گذشته انجام شد، تورهای آموزشی بودند که در بنادر برای فارغالتحصیلان مراکز آموزش انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران برگزار شدند و انشاءالله در آینده نه چندان دور این تورهای آموزشی به بنادر خارج از کشور توسعه پیدا خواهند کرد.
وی درباره هدف از برگزاری تورهای آموزشی افزود: هدف از اجرای این تورها، تطبیق علوم و عملیات است و همچنین مقایسه فعالیتهای داخلی و خارجی برای بهبود عملکرد و رفع نقائص خواهد بود.
برخی اپراتورهای کانتینری وارد بازار اجاره فرعی شدهاند مؤسسه آلفالاینر گزارش داد: حجم قابل توجهی از کشتیهای اجارهای با ظرفیت...
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خط منظم از خاور دور به بندر چابهار راه اندازی میکند در صورت استقبال تجار؛ کشتیرانی...
اعتراض آمریکا و اتحادیه اروپا به فروش نفت روسیه به بالاتر ار ۶۰ دلار به گفته روزنامه فایننشال تایمز لندن،...
چابهار نقطه اتصال تجارت آسیای میانه و مرکزی است به نقل از ایسنا؛ امیر مقدم در بازدید از طرحهای توسعهای...
تلاش حمل و نقل دریایی برای نجات از بحران دریای سرخ به گزارش خبرگزاری رویترز، حملات مکرر دزدان دریایی در...
ضرورت توجه به مرجعیت بخش خصوصی برای اجرای توسعه و اقتصاد دریایی دکتر مسعود پل مه، در حین به یاد...