به گفته ترید ویندز، پیشبینیها نشان میدهد که رشد اقتصاد جهانی در زمینه پیشرفت و توسعه تحولات اقتصادی بنادر اروپا و آمریکا در سطح پایینی قرار دارد. این اتفاق به دلیل رکود بنادر اروپایی به دلیل فشار اقتصادی در اقتصادهای آسیایی، خاورمیانه، هند، خاور دور، چین و حتی آفریقای جنوبی رخ داده است.
در حال حاضر، بنادر و پایانههای اروپا و آمریکا با چالشهای زیادی مواجه هستند و تحت تأثیر جنگ روسیه – اوکراین، بحران دریای سرخ و تحرکات ژئوپلیتیکی قرار گرفتهاند. النور هدلند، تحلیلگر بنادر و پایانهها در Drewry Shipping Consultants، اظهار داشته است که در سال ۲۰۲۳، تغییرات گستردهای در عملکرد بازارهای منطقهای دیده شده است. علیرغم کاهش شدید حجم تردد کالا در اروپا و آمریکای شمالی، بازارهای آسیایی به فعالیت خود ادامه دادهاند.
با توجه به گزارش سازمان تجارت جهانی (WTO)، تجارت کالای جهانی در سال گذشته با کاهش ۱.۲ درصدی روبرو شد، اما پیشبینی میشود که در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، رشد ۲.۶ و ۳.۳ درصدی داشته باشد. تقاضای واردات در اکثر مناطق اروپا و آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۳ ضعیف بود، اما در آسیا و مناطق اصلی خاورمیانه و کشورهای مشترکالمنافع، وضعیت از نظر صادرات و واردات بهتر بود.
بنادر بزرگ آمریکا در سال ۲۰۲۳ با ضرر و زیان قابل توجهی مواجه شدند. از سوی دیگر، بنادر اروپایی نیز از زمان آغاز جنگ اوکراین و بحران دریای سرخ، حجم قابل توجهی از عملیات کالایی خود را از دست دادهاند. این فعالیتها باعث شده بنادر دبی (بندر جبل علی) از بنادر روتردام پیشی گرفته و به لیست ردهبندی دهمین بندر بزرگ جهان ارتقا یابد.
با توجه به تحلیلگران، رشد کلان اقتصادی در خاورمیانه، آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا در بلندمدت حاصل میشود. اما اقتصاد اروپا از شوکهای متعددی رنج میبرد و بنادر اروپایی از زمان آغاز جنگ اوکراین و بحران دریای سرخ حجم قابل توجهی از عملیات کالایی خود را از دست دادهاند.
به طور کلی، عملکرد بنادر اروپایی و آمریکایی در حال حاضر با حرکت بطئی و کند در حال گذار است. «النور هدلند» در این زمینه یادآور شد: گامهای بزرگی برای بهبود شرایط تجاری بین کشورهای آسیایی و اروپایی با کاهش تعرفهها و سایر موانع تجاری انجام شده است این موارد با همراهی چین باعث ایجاد جریان درون آسیایی شده و رنجیرۀ لجستیک و تأمین کالا درون منطقه بیشتر هدایت میشود، بدین ترتیب قدرت مصرف کننده در بازارهای آسیایی بهتر از اروپا است.
«مارک مک ویکار»، تحلیلگر سابق حمل و نقل دریایی نیز در این زمینه اعلام کرد: رشد کلان اقتصادی خاورمیانه، آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا در بلندمدت حاصل میشود، اما اگرچه اقتصاد آمریکا با رشد ۲.۴ درصدی مواجه است، اما اقتصاد اروپا از شوکهای متعددی رنج میبرد بهطوریکه بنادر اروپایی از زمان آغاز جنگ اوکراین در دو سال اخیر و همچنین بحران دریای سرخ حجم قابل توجهی از عملیات کالایی خود را از دست دادهاند و بحران دریای سرخ بیشترین آسیب را به بنادر اروپایی وارد کرده است.
این فعالیتها باعث شده بنادر دبی از بندر روتردام پیشی گرفته و به لیست ردهبندی دهمین بندر بزرگ جهان ارتقا یابد. بدین ترتیب در حالیکه بنادر دبی با رشد ۳.۶ درصدی عملیات مواجه شده بنادر روتردام با کاهش ۹ درصدی حجم جابهجایی روبهرو است.
از سوی دیگر بندر هامبورگ که بیشتر به تجارت روسیه متکی است ۱۶ درصد از توان عملیاتی خود را از دست داده است.
مؤسسه Drewry Shipping Consultants استدلال میکند که بازار اروپای شمالی در حال بهبود است و کاهش عملیات کالا در بنادر اروپای شمالی به دلیل شرایط اقتصادی با تورم فزایندهای روبهرو است که بر تولید و تقاضای مصرف کننده تأثیر دارد.
در پایان «النور هدلند» نیز معتقد است: از دست دادن عملیات تجاری روسیه همانگونه که در سال ۲۰۲۳ میلادی بر بنادر اروپایی تأثیر گذاشت تا پایان سال در صورت ادامه جنگ و بحران دریای سرخ همچنان بر نرخ رشد ۱۲ ماهه عملیات جابهجایی کالا تأثیر منفی خود را تا ۱.۲ درصد خواهد داشت.
رقابت عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای گسترش خدمات لجستیک دریایی افزایش ظرفیت لجستیکی این بندر بخشی از...
حملات حوثیها، بنادر آمریکا را فلج کرده است! به گزارش سی نیوز ؛ حملات گروه حوثیها در دریای سرخ موجب...
پیش بینی اختلال در تردد کشتی های تجاری سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید در خلیج فارس و تنگه...
صدور ۲ میلیون خودرو توسط چین در ۶ ماه از طریق دریا به نقل از ترید ویندز؛ صادرات خودروها توسط...
راهاندازی اسکله “رو رو” را از برنامههای آتی بندر خرمشهر است علی عسکری، در آیین تجلیل از خبرنگاران و اصحاب...
ازدحام کشتیها در بنادر اندونزی برای حمل زغال سنگ به گزارش مؤسسه بیمکو، صادرات زغال سنگ اندونزی عمدتاً به چین،...